Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2014

DULU AKU ADA KAWAN

Dulu aku ada kawan
Kami asyik nak melawan
Ada sahaja bahan
Buat aku dan dia berlawan


Satu waktu kami berpisah
Hati dah mula keluh resah
Menghitung hari nak berpisah
Tapi dia lansung tak kisah

Aku mula tertanya-tanya
Siapa aku di hatinya
Sahabatkah atau hanya kenalannya
Akhirnya, aku hanya berserah pada-NYA


Hari demi hari berlalu
Hatiku makin pilu
Teringat dia diriku haru
Lalu aku hanya berteleku


Tuhan kalau ini takdirMU
Berpisah setelah bertemu
Aku redha dengan kehendakMU
Mungkin ini yang terbaik buatku

nukilan ermahida

SAAT AKU

Saat aku perlukan teman  Kau ada di situ Saat aku perlukan sorang sahabat Kau ada di sisiku
Saat aku perlukan bahu untuk aku menangis Kau sudi meminjamkan bahumu padaku Saat aku tak tahan lagi menanggungnya masalah Kau biarkan telingamu menjadi sasaran Saat aku terjatuh Kau ketawa tapi dengan ikhlas kau hulurkan tanganmu
Saat aku keseorangan Kau datang menemaniku Saat aku tdak tahu apa yang ingin aku lakukan Kau datang dengan rancanganmu untuk menghiburkan hari-hariku Saat aku tidak betah dengan petangku yang sendu Kau datang mengetuk pintu kamarku Saat aku tiada teman berlawan bicara Kau ada di situ
Saat aku buntu menyelesaikan masalah kimia Kau sudi menunjukkan cara

KISAH AKU, KAMU DAN DIA

Ini kisah tentang aku Kisah aku mencari sahabat Lalu kamu, sahabatku hadir dalam hidup Waktu kita bersama Terasa indah sentiasa
Dan, kini kita terpisah memburu cita Namun, kisah kita akan terus ada Kisah tentang aku yang merinduimu Kisah tentang aku tercari bayang-bayangmu Kisah tentang aku hampir mati disini Tanpa kamu disisi Aku bagaikan si buta Yang kehilangan tongkat Teraba-raba mencari cahaya
Lalu, kisah ini terus berkembang Aku cuba mencari pengganti kamu Tapi aku pasti Kamu, sahabat tiada gantinya Kerana dengan apa cara pun Kaulah yang teristimewa

DIA, BAKAL KHALIFAHKU

Rindu ini Aku tidak pasti ia milik siapa Namun, aku yakin Penghujung rindu ini pasti bertaut Pada si dia, bakal khalifahku
Cinta ini Memang tidak pernah aku nyatakan Bukan kerana malu Tapi aku yakin Cintaku pasti akan berlabuh Di pelabuhan cinta Milik si dia, bakal khalifahku
Hati ini Sedaya upaya telah kujaga Dari ditakluki dia yang belum tentu milikku Kerana ku mahu menjaga Mekarnya haruman taman hati Buat si dia, bakal khalifahku

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

DREAMLAND : VISIT TOKYO DISNEYLAND

antara yang teratas dalam list aku nak visit TOKYO DISNEYLAND sorrylah , kalau ada yang cakap apa punya impianlah cubalah teringin nai ziarah MAKKAH ker
jawapan aku senang MAKKAH itu bukan tempat yang ada dalam senarai impian aku MAKKAH and MADINAH intu dalam senarai wajib aku  nak bawak parents naik umrah itu bukan impian itu bagi aku satu kewajipan so, tolak tepi balik ke pangal cerita
dari kecik sampai sekarang nie aku memang suka gila2 dengan DISNEY WORLD yalah, apa idaknya boleh pulak orang lain layang cerita korea , hollywood aku boleh bukak youtube layan citer2 kartun DISNEY
bila aku google pasal tiket price dia  aku dapat tahu sekarang nie harga tiket untuk masuk TOKYO DOSNEYLAND adalah 6,200 yen untuk satu hari dan bila convert ke duit malaysia ikut latest currency adalah lebik kurang RM 200 okay, still affordable bagi aku lebih krang macam nak masuk LEGOLAND jerrr
bila google lagi aku jupa pulak tip seorang blogger nie shre macam mana nak saving untuk pergi ke TOKYO DISNEYL…

WELCOME TO MY DREAMLAND

welcome to my dreamland malam ini entah angin apa datang menyapa terasa sangat-sangat nak post about my dreams bukan dreams apa2 pun tapi impian yang akan cuba untuk dilaksanakan insha allah kalau masih diberi kesempatan dan rezki umur dari ALLAH
so, izinkanlah tuan nlog nak cerita apa impian tuan punya blog ini yang the latest biasalah impian semua orang berubah-ubah hope u allz enjoy hehehehehe post kali ini memang hanyalah idaman dan akan diusahakan untuk menjadi satu kenyataan... Insha allah...

PANDA PUN PUASA

aku :  Ingat nanti aku nak bawak adik2 aku pergi nengok Panda  kawan aku ;  hek eleh, dah banyak duit sangat ker apa engko nie.... dari duk bazir duit nak tengok Panda,  ada lebih baik engkau pergi sedekah dekat budak2 ngemis tepi jalan tue ada faedahnya aku : siapa kata aku membazir,  at least aku jana ekonomi negara apa kawan aku : yalah sangat jana ekonomi negara entah2 guna untuk *********** ( * tidak mewakili pada apa2 , terserah kepada imaginasi pembaca) aku : kau ni pandai jer kan, mana kau tahu  kau bukannya kerja kat bahagian perbendaharaan negara kerja pun belum lagi suka hati jer keluar statement  ingat sikit awak tu tengah puasa jangan main cakap jerrr tahan sikit nafsu nak bercakap tu kawan aku :  ini yang malas sembang ngan engko nie asyik nak smash aku jerr

banyak ragam sebenarnya kawan2 nie ada yang pro ada pulak yang anti aku pulak lalang tak ada masa dan peluang lagi nak pilih dimana aku berdiri
tapi apa2 pun buat kawan2 aku tak kira apa fahaman politik korang bawaklah bertenang sebentar semen…

RUTIN JUMAAT DI INTERSABER

kadang-kadang bila ada masa dan peluang perasaan nak mengimarahkan JUMAAT tu datang dalam diri gagahkan juga diri untuk mengisi hari yang penuh mulia nie tapi kadangkala tinggal sekerat jalan jarang dapat dihabiskan surah kahfi 
buat aku rindu pada  rutin jumaat di Intersaber bila mana pada masa itu Alhamdulillah boleh dikatakan jarang aku tertinggal untuk membaca surah kahfi lagi2 bila mana sesi sebelum Zuhur adalah tadarus beramai-ramai membaca surah kahfi bersama budak-budak dorm mula2 memang agak liat kadang2 cuba jugak untuk tuang tapi bila auranya sentiasa ada jadi satu kebiasaan
rindu untuk buat halaqahkecil bersam budaak-budak dorm masing2 dengan feel sendiri ada yang mendengar sambil terangguk-angguk kepala ada yang sampai tertidur dan tidak kurang juga yang membaca pun kadang2 sampai hilang suara
tapi itulah antara saat yang paling aku rindu kadanhkala terdetik juga hati untuk mengatakan aku rindu saat tarbiyah itu aku lalui dan kini saat ini aku tersenyum pahit karna tak p…

KOI NI KOISHITE ~~~~~ MAI KURAKI

Just by falling in love with loving you I still want to say Because I'm happy by just keeping it as a secret Now it's only my secret love
I'm not interested in you at all - that's a lie, you are my perfect guy I can't hide my heartbeat, the truth is I can't help but notice it I'm acting like a different person in front of you because of this fall-in-love clumsy style It stays as a secret I can't tell anyone
Even with that, I'm alright, no one can understand the origin of love, right? Surely, I believe this love will come true one day Yet, it isn't the last chance for me
Imagining lots of love stories in this heart But the these ideals are still very far I'm selfish - That's what I do know But is it somehow not good?
Just by falling in love with loving you I still want to say Because I'm happy by just keeping it as a secret Now it's only my secret love
Just by thinking of you My heart beat won't stop It becomes fun, but also a…

HUSNUDZON : DIORANG BERSELFIE SEBAB.....

sudah jadi trend di laman media massa sana sini sibuk orang berselfie apa dia selfie tue selfie nie tangkap gambar diri sendiri tak suruh orang lain tangkapkan 
lagi2 bila RAMADHAN muncul makin galak orang upload selfie masing-masing
macam-macam jenis selfie RAMADHAN selfie Terawih malam prtama selfie cuba telekung baru tuk pakai terawih selfie masak dan bangun sahur and last but not least selfie berbuka
makin banyak gambar selfie diupload makin rancak orang membahan si pengupload  bagi aku dalam bulan penuh barakah ni daripada kita duk membahan  lebih baik kita berhusnudzon  tak salah mana pun kalau kita bersangka baik  dengan niat si pengupload gambar
bagi yang duk upload selfie gambar terawih tue kita maybe boleh husnudzon diorang buat camtue as one of the proof nak show dekat BF or GF diorang  yelah, hampir sejam tak reply mesej or balas call balik at least, dengan selfie pergi Terawih tue dapatlah jadi bukti yang diorang memang betul-betul pergi Terawih nak buat macam manakan BF…