Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

DIARI ALUNG: 1st DAY OF RAMADHAN

kepenatan di first day puasa bukan penat sbb menahan lapar atau dahaga but more to tired with rutin yg padat
dari malam sebelumnya habis terawih terus masuk dapur baking pai untuk bekalan adik balik hostel
then, sahur nya bangun memasak tp lebih kpd nak layan bola, actually dan paginya UMMI pulak entah kenapa diserang sakit yg amat sangat menjaga dan merawat ummi yg tiba2 sakit memanglah memerukan kesabaran yg tinggi luckily, sakitnya cepat reda sambung kejap melayan kantuk di mata
tengah hari, sambung tugas lain pula jadi miss driver hantaq orang tue balik BOTA nasib ayah temankan kalau idak, terkulat sensorang time balik
dan time berbuka tukar turn masuk dapur sebab ada special request  ada orang nak makan jemput2 kenalah jadi lipas kudung buat jemput2 bila mana ada 20 minit lg nak berbuka



anyway, the first puasa yg rasa sangat produktif hopefully, akan berkekalan...

FINAL YEAR PROJECT : DE INTRODUCTION

DEVELOPMENT AND PERFORMANCE OF COMPRESSED AIR ENGINE CONVERTED FROM FOUR STROKE SPARK IGNITION ENGINE
By: HAMIDAH BINTI SULFAN SYAH (Matrix no.: 108139)
Supervisor: Professor Dr. Haji Zainal Alimuddin Bin Haji Zainal Alauddin
June 2013
This dissertation is submitted to Univesiti Sains Malaysia As partial fulfilment of the requirement to graduate with honours degree in             BACHELOR OF ENGINEERING (MECHANICAL ENGINEERING)



HARAPAN RAMADHAN ~~~~ RAIHAN FT MANBAI

Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah Setahun sudah pun berlalu Masa yang pantas berlalu Hingga tak terasa ku berada Di bulan Ramadhan semula
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Puasa satu amalan Sebagaimana yang diperintahNya Moga dapat ku lenturkan Nafsu yang selalu membelenggu diri Tiada henti-henti
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja Tuhan pimpinlah daku yang lemah Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku memohon pada Tuhan diberikan kekuatan Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah Dengan rahmatMu oh Tuhanku Ku tempuh jua

RAMADHAN MODE IS ON

Ahlan wasahlan Ya Ramadhan Bulan dimana jalan terbentang seluas-luasnya untuk kita menambah amalan bulan dimana yang perlu kita lawan untuk berbuat kebaikan adalah diri kita sendiri tiada hasutan dari forever enemies kita iaitu :syaitan fully depends on ourself
tahun ini alhamdulillah sekali lagi aku diberi peluang untuk bertemu mu Ya Ramadhan dan lebih sweet bila Ramadhan kali ini aku stay di rumah full time tidak seperti tahun lepas  Ramadhan di perantauan
for the starting, Ramadhan mode is ON and battery dalam keadaan fully charged berkobar-kobar untuk menunaikan Tarawih malam pertama drive laju gila dari TI sema-mata nak kejar Tarawih di Surau As-Syakirin but the apa yang merisaukan adakah battery yang full charged ini  akan bertahan sehingga akhirnya adakah Ramadhan kali ini akan mampu mengubah diri seorang hamba ALLAH ini thats make me worry but fear nothing as long as I know there always a space for us to improve ourselves better lathe than never
anyway,  the RAMADHAN MODE is …

PERFECT TWO ~~~ AUBURN

Oh, oh.
Yeah, yeah,

[Verse 1:]
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

[Hook 1:]
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

[Hook 2:]
'Cause you're the apple to my pie (pie)
You're the straw to my berry (berry)
You're the smoke to my high (high)
And you're the one I wanna marry (marry)

[Chorus:]
'Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you

PENCURI ~~~~MARK ADAM

Jangan tinggalkan auramu Di sekelilingku Ia membuat aku termimpi Mimpikan kita
Jangan biarkan wangianmu Mohon memahami Ia melekat di hidung Yang memenuhi Di setiap sudut mindaku
Chorus Kan ku curi hatimu Menyamun senyummu Kan ku culik cintamu Macam ku larikan lirikmu Kau tak perasan aku sukamu Dari dulu lagi Kau simpan hatiku Dari darjah satu Darjah satu
Jangan senyum bila di depanku Fokusku tergendala Kau memaksa aku menutup mata Tak sempat tutup telinga Bila kau tertawa
Kan ku kembalinya padamu nanti Bila kita berjanji ‘Tuk sehidup semati
Ulang Chorus Dari darjah satu aku suka kamu

MAU DIBAWA KEMANA ~~~~ ARMADA

Semuanya telah kuberiDengan kesungguhan hatiUntukmu hanya untukmu
Tak perlu kau tanya lagiSiapa pemilik hati iniKau tahu pasti dirimu
Tolong lihat akuDan jawab pertanyaanku
[chorus]Mau dibawa kemana hubungan kitaJika kau terus menunda-nunda danDan tak pernah nyatakan cintaMau dibawa kemana hubungan kitaKu tak akan terus jalaniTanpa ada ikatan pasti antara kau dan aku
Tak perlu kau tanya lagiSiapa pemilik hati iniKau tahu pasti dirimu
Tolong lihat akuDan jawab pertanyaanku
[chorus]Mau dibawa kemana hubungan kitaJika kau terus menunda-nunda danDan tak pernah nyatakan cintaMau dibawa kemana hubungan kitaKu tak akan terus jalaniTanpa ada ikatan pasti antara kau dan aku
Tolong lihat akuDan jawab pertanyaanku
[chorus]Mau dibawa kemana hubungan kitaJika kau terus menunda-nunda danDan tak pernah nyatakan cintaMau dibawa kemana hubungan kita

AWAL MULA DIARI ALUNG

awal mula diari alung side corner for this blog ruang khusus untuk my lovely family ruang untuk alung berkisah bercerita dan mencatatkan momen2 penting bersama family mungkin agak cheesy dan mungkin a bit of show off but seriously my bad ini adalah kisah tuan blog bila mana pada masa yang sama  merupakan seorang alung dalam keluarga segala yang dicatat sekadar perkongsian ikhlas buat kenangan masa hadapan awal mula diari alung momento kasih dan rindu....

MAIN TARIK TALI

kita sama saling mengerti  apa sebenarnya dalam hati namun tak pernah mahu akui akhirnya kita terus begini
main tarik tali engkau terus memikat hati aku sekadar berdiam diri
main tarik tali kali ini aku pula beraksi aku cuba mencuri hati engkau pula buat tak megerti
main tarik tali  entah bila akan berhenti penuh tanda tanya dalam hati engkaukah putera yang ku nanti dan akukah puteri yang kau cari

nukilan : ermahida