Langkau ke kandungan utama

PANDA PUN PUASA


aku : 
Ingat nanti aku nak bawak adik2 aku pergi nengok Panda 
kawan aku ; 
hek eleh, dah banyak duit sangat ker apa engko nie....
dari duk bazir duit nak tengok Panda, 
ada lebih baik engkau pergi sedekah
dekat budak2 ngemis tepi jalan tue
ada faedahnya
aku :
siapa kata aku membazir, 
at least aku jana ekonomi negara apa
kawan aku :
yalah sangat jana ekonomi negara
entah2 guna untuk ***********
( * tidak mewakili pada apa2 , terserah kepada imaginasi pembaca)
aku :
kau ni pandai jer kan,
mana kau tahu 
kau bukannya kerja kat bahagian perbendaharaan negara
kerja pun belum lagi
suka hati jer keluar statement 
ingat sikit
awak tu tengah puasa
jangan main cakap jerrr
tahan sikit nafsu nak bercakap tu
kawan aku : 
ini yang malas sembang ngan engko nie
asyik nak smash aku jerr


banyak ragam sebenarnya kawan2 nie
ada yang pro
ada pulak yang anti
aku pulak lalang
tak ada masa dan peluang lagi
nak pilih dimana aku berdiri

tapi
apa2 pun buat kawan2 aku
tak kira apa fahaman politik korang
bawaklah bertenang sebentar
sementara bulan puasa nie
puasa bukan setakat tahan lapar dan dahaga
puasa juga kena jaga nafsu
lagi2 nafsu bercakap
kira pakej sekali nafsu berfikir
jangan nak cakap tak baik sajer
kalau yang kita cakap
setakat kisah khabar angin
bukan dah masuk dalam dosa mengumpat
kalau fakta sekalipun
cubalah sampaikan dengan bahasa yang paling elok
tak perlu ada selingan kata2 yang tak sepatutnya

plus,
aku kesian dengan panda tue
kesian sebab dia bukannya tahu apapun
dia bukannya terlibat dengan segala "scandal"
yang digembar gemburkan
dia hanya ikut jer tuan dia
yerlah,
siapa tak suk berjalan jauh 
naik flight 
Free Of Charge lagi
lepas tue kerja 
jadi diri kau sendiri
makan minum pakai semua orang tanggung
eh,silap
panda mana ada pakai baju daaa
kalau aku
sanggup aku pakai kostum Panda
bukan panas mana pun
kata rumah Panda ada air-cond
eh betul ker
elok aku tegur orang
aku pun ikut sekali tumpang kaki
apapun,
sudah2 sudahlah tue
tutuplah dulu kisah Panda tue
ada lagi bagus 
pergi baca Al-Quran atau 
kalau yang mak cik2
pergi buka buku resipe kerr
kalau pak cik2
layan WORLD CUP
lagi berfaedah
sudahlah yerk
jangan diganggu Cik Panda
kesian dia 
Cik Panda pun puasa tau
yerlah, time kat CHINA
duk makan jer kerja
dah datang MALAYSIA
kenalah ikut resmi negara kita
tengah bulan puasa
mohon Cik Panda jangan sesuka-suki
makan di khayalak ramai
nanti saya call JABATAN AGAMA
tangkap Cik Panda
abis masuk dalam jeriji besi
eh, CIK Panda memang duduk
dalam jeriji besi pun
ALAMAK
sorylah Cik Panda
kita gurau-gurau manja jerrrr...

enough said with 
gurau manja dengan Cik Panda
benda politik2 ni
tak nak ulas panjang2
sebab tuan punya entri actually
tak berapa gemar dengan politik
tapi gatal tangan nak menulis 
sebabnya sajer nak tuju
kat kawan 
buat kawan aku
JANGAN MARAH YERK

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.