Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

SUMMARY OF COOPERATIVE LEARNING ACTIVITY

From the cooperative learning activity, I learnt that as a engineer, we must inform the public or client about the project or product truthfully without hiding anything. Code of Professional Conduct state that a registered engineer shall issue public statements only in an objective and truthful manner. If not, our ignorant action will cause a negative effect to public or our client. As an example, we can refer to DC 10 Cargo Door case. This engineering failure caused a crash that killed all 346 people onboard. All 346 people had died just because the cargo had its door blown off at 10 000 feet. This disaster can be prevent if the responsible engineer inform about the serious design flaws at cargo door to the public or report it to the government. Even the engineers pressed the matter through normal channel to the highest level within both companies, but did not take it any further. If they are insists with their decision, maybe they can prevent this disaster. Another lesson that I le…

INDUSTRIAL ENGINEERING

At first, when I had been asked about what is the real meaning of industrial engineering, I can not pointed out even a single words. But, after I watched this video and read some materials , I have some understanding about industrial engineering. Industrial engineering include solving enggineering problems, gathering data process and also dealing with management problem.Industrial engineer apply statistical methods and perform mathematical calculations to determine manufacturing processes, staff requirements, and production standards. They also need to draft and design layout of equipment, materials, and workspace to illustrate maximum efficiency, using drafting tools and computer. Industrial engineer must communicate with management and user personnel to develop production and design standards.
The skills required to be an industrail engineer are : 1) Critical Thinking -- Using logic and reasoning to identify the strengths and weaknesses of alternative solutions, conclusions or approa…

KERETA SPORT PERTAMA BUATAN NEGARA ARAB

Kereta sport LykanHypersport

Sebuah kereta buatan firma Lebanon, W Motors yang bernilai £2.2 juta (RM10.65 juta) dipamerkan pada Pertunjukan Kereta Antarabangsa Qatar di sini kelmarin. Kereta sport LykanHypersportitu lebih mahal berbanding Bugatti Veyron yang berharga £1.5 juta (RM7.26 juta). Ia merupakan kereta sport pertama buatan negara Arab.
Kereta sport LykanHypersportmencatatkan kelajuan 0 hingga 100 kilometer sejam (km/j) dalam tempoh 2.8 saat. Kelajuan maksimum kereta itu ialah 395 km/j. Kereta sport LykanHypersport itu dihasilkan dengan kerjasama firma Magna Steyr Italia, RUF Automobile, Studiotorino, Viotti, dan ID4MOTIO. Hanya tujuh buah kereta itu yang akan dikeluarkan dalam tahun ini.

credit to : some blog yang tak dpt dikenal pasti coz terlupa copy link skali time tue... ngah kalut wat menda lain tapi terjumpa ini lak..

PREDATOR XTREME SUPERCAR

this car look so sexy and fabulous at same time
at a glance, I can see some TRANSFORMERCEPTION here
hope, one day I can see this car in malaysia
and hopefully even I cant have it
I can drive it
WAOH
just enjoy some cool pics of this car




here some article that I found from some web just simple guide for us later, I will try to find bout its specifics criteria
Ferrari Enzo, a Lamborghini Reventon, a McLaren F1, and an Infiniti G35? A Predator Extreme. No, really that's what you get, a gross combination of those four aforementioned cars. According to TopSpeed, the Predator packs a 6.2-liter V12 from the Murcielago which delivers a 580hp output. The front end however, isn't a Murcielago front but a mix between an Enzo and a Reventon.

The seating looks identical to a McLaren F1 car (except way tighter) and the tail lights belong to the G35. Interesting story: one of the Xtremes was actually blown up on the set of the Knight Rider TV show. Pricing for the Predator Xtreme comes out at…

IMPORTANT DATES @ USM UNDERGRADUATE 2013

FINALLY sudah keluar jugak notis pasal tarikh penting nie even dah lama letak kat FB as usual, FB and me bukanlah serasi sangat barulah terasa nak bukak dan inilah antara information yg aq dapat memang ketinggalan zama jugaklah walau hari tue ader gak Cik Lee mention kat group FB tapi aku malas nak amek tahu pun hehehehehhehehehehe so, memang kena catitlah kat diary ungu aq nanti jangan luper daftar kursus sudahlah hope this semester, I will dont hany a trouble with registration HOPEFULLY walau kepala sudah agak serabut nak mengatur jadual  tapi MID always be MID take slowly and think deeply huahuahauahauahaua nak mengarut pasal tue jer kot sajer letak kat blog biaq senang nak check yerlah nak bukak FB memanglah liat so, this is the way to remind me ADIYOS

COMMON INTERNATIONAL SHIPPING TERM AND PHRASES~~~~ ( A-B )

credit from : http://www.tauruslogistics.co.nz AQIS Australian Quarantine and Inspection Service. ATA Actual Time of Arrival, or Airport-To-Airport, or Air Transport Association of America. ATD Actual Time of Departure. Air WayBill An AWB is a bill of lading which covers both domestic and international flights transporting goods to a specified destination. Technically, it is a non-negotiable instrument of air transport which serves as a receipt for the shipper, indicating that the carrier has accepted the goods listed therein and obligates itself to carry theconsignment to the airport of destination according to specified conditions. NormallyAWB refers to the Air Waybill issued by carrying airlines and also called Master Air Waybill (MAWB) which comes with three digits of numeric airline identification codes issued by IATA to non-U.S. based airlines and Air Transport Association of America to U.S. based airlines. However, air freight forwarders also issue HAWB(House Air Waybill) to their …

MY SISTER COUNTING A DAY

MY SISTER COUNTING DAYS yeah seriously every night, before she close her eyes she will shouted at me the D-day yeah, the day when she can pack all her things together and return to her lovely UUM HAHAHAHAHHAHAHA seriously its a funny thing that make me laughed but meantime I cant deny there are some sadness in my heart for my sister, she are really waiting the time for her to make a comeback to her study but vice versa for me If possible I want the time to flow very slowly so that, I can enjoy my time with my parents Its hurt to think that in 13 days (according to my sister counting) I will leave her and return to my campus some part of me, really wanna to meet all my friends to be a better IR-to-be to do everything that I need to do but then every time I think of all this some weird, sad, hurt feeling will struck my heart and at the end I cant deny anymore that I gonna missing my parents so much I know that I cant be like this forever because this is the path that I had choose for m…

PUISI RANGGA ~~~~ ADA APA DENGAN CINTA

ADA APA DENGAN CINTA ~~~~ MOMENTO OF MEMOIR

Ku lari ke hutan 
Kemudian menyanyiku Ku lari ke pantai  Kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci Aku mahu bingar…aku mahu di pasar Bosan aku dengan penat Dan enyah saja kau pekat Seperti berjelaga jika ku sendiri Pecahkan saja gelasnya  Biar ramai..biar mengaduh sampai gaduh Aihh..ada malaikat menyulam jaring labah-labah  belang Di tembok keraton putih Kenapa tak goyangkan saja locengnya  Biar terdera Atau aku harus lari ke hutan Belok ke pantai?
sajak ADA APA DENGAN CINTA  memang penuh puitis dan sarat dengan memori memori anak kecil yang taksub mencari apa erti cinta saat itu sajak ini memang bisa dilafaz sekali nafas

COOL PICS BOUT MECHANICAL ENGINEERING

some cool stuffs that I found from GOOGLE some very funny and most of them can be very inspired SO PROUD TO BE even its hard to survive in this course but it does not matter coz its juz a part from being the one that we really want








BAIT HIKMAH BUYA HAMKA

sekadar perkongsian picisan saat masa terluang perkongsian yang dibuat tanpa rujukan lanjut jadi sekiranya ada kesilapan harap dimaapkan HAMKA bukanlah satu nama asing buat diri ini walau bukan beasal dari keluarga yang ahli sastera tapi diri ini beruntung kerna ulama besar  ini telah kukenali semenjak usia dini lagi beberapa karya pendeknya telah ditelaah  ketika diri masih bangku sekolah rendah lagi dan meningkat usia semakin banyak karyanya semakin aku minati tapi sayang TENGGELAM KAPAL VAN DER WICK masih belum dapat kukhatamkan  kerna sulitnya mencari buku tersebut insyaalah, jika ada kesempatan pulang ke kampung halaman suatu saat kedepan akan ku sempatkan diri menjelajah KOTARAYA MEDAN  untuk mencari kalau-kalau ada buku tersebut dijual  apapun ini hanyalah sekadar perkongsian yang kalau membawa erti harap dimanfaati dan kalau ada kekurangan harap dimaafi