Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2011

CHAT WITH TAUFIQIANS GURLZ

WARGHHHHHHHHHHH.......
aku tersangatlah hepi plus rasa macam nak menangis pun ader gak...
creitlah to the ones that sudi accompany me and layan aku punyer jiwang malam nih...
CHE DYANA and CHE QILAH
tak terlupakan jauh datang dari MESIR.... the only serunai klang CHE SYAZANA..
memang tak tahu nak diungkapkan dengan kata2 perasaan aku waktu nih..
dengan CHE DYANA.. memang lamalah kitorang gayut
silap haribulan orang ingat aku gayut dengan buah hati pulak
kejap ketawa..kejap sedih...kejap pulak macam hilang kata
yalah..terhanyut ke dalam memori lama itu
sampai buatkan aku kehabisan modal untuk mengutarakan perbualan
dari satu bab ke satu babdan kadangkala bercampur2..
memang kami hanya melontarkan apa sahaja yang sedang bermain di fikiran..
dan kadangkala aku pun pening dengan topik yang sedang kitorang bicarakan
disebabkan oleh pencampuran isi yang kadang melalut dari satu benda ke benda yang lain
mengungkit kisah lama...bagi aku bukanlah satu perkara yang aku suka buat
dan tidaklah juu…

KEMBARA SEORANG AKU

actually, after aku update the other repekan tue
aku skodenglah blog orang... dah lama tak buat kerja nie..
rasa macam addict pulak blogwalking nih..
dan entah kenape boleh pulak datang idea aku untuk tulis entry nih
mintak2minyaklah diberikan kesempaatan yerk untuk aku tulis entry ni sampai habis....
dulu masa aku kecik-kecik..
my parents selalu bawak aku naik CAMERON
yalah...coz my dad berniaga dekat situ..
and aku selalu tertarik biler nengok
pak we mata biru ngan awek blonde nih
bawak bag pack yang besar gedabak
di mana bag pack tu kadang2 lebih besar dari badan diorang
rasa macam stylo jer aku nengok
group2 foreigner nih..
and start from that time
aku adalah pasang angan2... nak jugaklah jadi macam diorang nih..
mesti masyukkan...
selalunya kita tak panggil diorang nih pelancong
tapi selaunya diglar pangembara
dimana diorang nih memang berkelana habislah...
kalau boleh nak stay up dekat khemah jerrr....
so... aku tetiber terasa nak buat macam dioranglah biler cuti sem nanti..
INS…

THE OTHER REPEKAN

it has been a months since the last time I updated this blog
sometimes...i dunno whether I want to use malay or english
or maybe I can add up this two..
hehehehe...malaylish..not bad ... right.....
oh... GOD...its always happen to me..
sometimes...I got an idea to write down
and then suddenly the idea just disappeared just like dat..
I admit that I not so good in my writing
and yeah..its same with my speaking too...
but I try to improve that
I want to be the better ones
but yet I still dunno how to do it
and by updating this entry
maybe I can improve my skill...
( for the readers please ignore the grammatical or whatsoever error in this entry)
please forgive me
because it was my first time to update my entry in full malaylish...hehehehhehehe.....
and I believe that
we learn better when we experienced it
and we will always remember our mistakes
till then... sayonara.....


KELIRU SEORANG AKU

aku menangis sendirian  di pagi yang sepi mengenang apa yang berlaku pada malam sebelumnya
kadangkala aku tak mengerti akan diriku  aku keliru keliru segala-segalanya
kadangkala kurasakan semangatku telah pergi entah kemana  diriku kosong sekosong-kosongnya
sungguh tak dapat kugambarkan betapa pilunya hati ini aku tidak mengerti dengan apa yang berlaku tuhan tolonglah aku keluarkanlah aku dari kemelut ini sesunnguhnya hanya kau, tuhan yang mngerti apa yang sedang berlaku.....



nukilan : ermahida

OI BANGUNLAH OI

OI
BANGUNLAH
OI

buku motivasi santai penuh pengajaran, kisah, hikmah dan renungan
buah tangan DR TUAh ini menjadikan sesiapa sahaja yang membacanya
tidak akan pernah jemu dan terus menghayatinya
dari awal muka hadapan sehinggalah ke penghujung buku
setiap kisah disampaikan dengan bahasa yang santai
menyebabkan para pembaca terhibur dan memperolehi pengajaran darinya...
benarlah kata orang dahulu...
jauh perjalanan luas pemandangan...
sesekali DR TUAH membawa kita jauh mengembara
ke luar negara, ke tempat2 menarik yang pernah dilawatinya
sambil merasai keindahan berjalan di tempat orang
( membacanya saya seperti dibawa sendiri ke tempat tersebut )
kita dapat belajar dari pengalaman dan kisah yaang terdapat
di sebaliknya....
kebanyakan kisah yang disampaikan
memberikan impak kepada sesiapa sahaja ....
benarlah, sesuatu yang disampaikan ikhlas daripada hati..
pasti akan menyentuh hati sesiapa sahaja...
cuma lambat atau tidak sahaja..
yang akan menjadi persoalannya..


penuh santai kisah di…

SEPETANG DI PACIFIC

Giler seronok ah hari nih...memang mengimbau nostalgia ah..
yalah PACIFIC kan... tempat tu memang penuh dengan kenangan ah.....
dan hari nih bertambah lagi kenangan aku kat situ..
nak dijadikan cerita...yalah kalau takder cerita..takkanlah nak buat citer lakkan....
Che lia, Che iz, Che mil ngan aku jadi ajk maskot untk TOT akan datang nig
so, ingat nak buatlah maskot baru coz last year our maskot is Che Cali
but this year kami nak change to Che Eagle pulaklah,
bak kata Che iz biaq gempak cikit
padahal masing2 tak taulah dapat buat ke tak
so, sebab petang jumaat jer ader free,kami pun kluarlah,
berbekalkan keta kancil kak ros yang dipandu oleh Che mil
kami pun memulakan perjalanan yang penuh mencemaskan
demi MPDL tercinta,....pergh..ayat memang baguih betull...
sampai jer terus cari kedai kain...dan jumpalah ngan NAGOYA TEXTILE
memang macam2 mak2 oranglah kitorang
cari kain..ke hulur ke hilir...
nasib baik akak tu sporting gilerlah..
dahlah kejap kain tuh, kejap kain lainlahh pulak..