Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2010

SEHARI DI JJ

aduhaiii....
lemah lutut kaki aku
menapak kat JJ satu hari nih....
hari nih temankan ummi ngan ayah pergi pejabat imigresen
on the way balik aku apalagi tumpanglah sekaki mengajak mereka
shopping ke JJ, bukan demand tapi kat situ aku senang nak cari barang
tujuan utama nak cari seluar track ngan kasut kasual
yang lama memang ader tapi almaklumlah seluar selalu guna
semua kesan dah ader
terkoyak sana tercalar sini,hehehehehehe
tulah sapa suruh ganas lagi, kan dah kena....
time nak cari parking ayah aku memang lawak betul
bukan tak pernah datang tapi dah lama tak pergi...lagipun car park
guna cara baru, tu yang ayah aku pelik cikit,,,,,
masuk je pintu JJ yang berair cond tu terus nampak aper yang dicari
yahoo...seluar track cheetah kebangganku...
kenapa pilih cheetah...coz dier selesa pakai and aku senang nak cari saiz
and then try nak cari seluar slack tapi tak dapat..huhuhuhuhu...sedihnya....
kemudian round satu JJ nak cari kasut...last2 aku amek kat dalam JJ jer...
harga bolehlah tahan tapi design dier…

KENANGAN ITU

kenangan datang dan kembali
bagai air ia akan mengalir pergi
dan kadangkala ia bagai titisan hujan
mencurahi bumi
kenangan
kadangkala bagai sembilu menghiris hati
pedih... terasa sakitnya
dan kadangkala ia bagaikan
senyuman seorang bunda
tenang penuh menyenangkan
semua orang kalau ditanya
pasti ada kenangan yang inGin selalu mereka kenang
dan ada yang kalau boleh ingin dibuang ke dalam sampah memori
tetapi ingin membuang kenangan yang satu itu
bukan kerja mudah
mungkin lebih mudah jika disuruh seorang yang berbadan besar
untuk menguruskan badan
kenangan pahit tiada sesiapa yang mahu menyimpannya
walhal ia adalah salah satu dari bahagian penting
dalam proses kehidupan kita sebagai manusia
tanpa kenangan itu
tidak mungkin kita akan jadi setabah ini
tanpa kenangan itu
tak mungkin kita akan jadi
sehebat yang kita ada pada hari ini
tanpa kenangan pahit itu
kita tidak tahu erti susah payah
untuk bangun dari terus dihantui kenangan yang tidak mahu diingati
sebagai contoh
kenangan seseorang yang telah ditinggalkan oran…

WAJAH2 KESAYANGAN HAMBA PART 1

wajah2 kesayangan hamba....betul merekalah the reason why I can live without any frustation but sometimes they also like to give me a little troube hhahahahahha...it does not means that they menyusahkan my life...but on top of that..I learn so much from them..a lesson that I cannot get from any mannual book in college... a lesson that give me so much inspire...a lesson that teach me there are nothing impossible in this life.....they teach me that love is not about a couple but love is the most important part that I need to be a great human....so, love your frienda and love your life...adiyos...

HAVOC

entah kenapa ngah ralit nak mengup datekan blog, aku teringat lak nak menguploadkan video noh...kalau tak silap video nih aku amek dari tini yang diambil lak dari kamera amin....
seriously, it was one of the best memory that i had ever had.... menggamit memori dan fikiranku tiap kali aku melihat video nih..huhuhuhuhuhu...antara waktu2 terindah yang pernah aku berkongsi bersama2 rakan2 terhebat yang pernah hadir dalam hidup ini...bukan kerapatan bersama mereka yang aku inginkan... tetapi hanyalah ingin mereka sedar bahawa kenangan ini adalah memoir indah yang pernah aku miliki...suka suka ...gelak tawa...bagai sudah lali..stiap petang rutin yang sama akan kami lalui....kau telefon aku..aku telefon dier..kau mesej..kadang2 aku pulak mesej....tepat pukul 5.30 selalunya handphone aku akan riuh terdengarlah segala macam bunya....sampai siti and shira(my roommate) cakap yang diorang tak perlu pasang alarm tuk kejutkan diorang waktu petang..kerana setiap hari kecuali hujan..itupun kalau diora…

KAHWIN PART 1

ngah asik melayan jiwa
ngan kaki yang sakit nih
tetiber teringat lak
ngan conservation me with my mum..
disebabkan bulan jun nih
sana sini ader jer kenduri kahwin
dan sebagai anak yang setia
dan tengah menganggur nig
aku secara terpaksa dalam rela
menjadika diriku sebagai
guard aka peneman setia
menemani mak aku
ke kenduri2 tuh..
bukan aper
part yang aku taj suka tuh
biler mak cik2 yang ader kat situ
alahai kawan mak aku gak
usha aku lelebih lak sampai juling mata
pas tuh pegi tanya soalan yang tak masuk dek akal
biler lak nak wat kenduri nih
aduhai
pleaselah
aku baru 19
plus baru abis matrik
giler aper
nak kahwinkan aku
aduhai
mak cik tanyalah soalan yang membina cikit
pasal polotik ker tau
pasal harga gula yang tengah melambung naik
ini tak tanya pasal biler nak kahwin lak
satu hari
kalo tak silap time tuh
nak pegi bagan datok
my mum tanya aper planning for my future.
pastuh aku dengan bangganya jawab
pas abis blajar of coz nak kerjakan
pas setahun kerja aku nak set up bisness
pastu suruh mak aku handle
umur 26 aku na…

KHAMIS PENUH MALANG

hujan renyai2 malam itu..
membasahi bumi sebagai tanda rahmat dari yang esa..
dan aku pulak
as always
kaalu hujan turun
terpaksalah menutup gerai lebih awal dari biasa
sedang aku asyik melipat khemah
tiba-tiba
BUUUMMMMMM
ku rasakan diriku tepelanting lalu jatuh
menyembah bumi
Ya ALLAH
apa yang dah berlaku
aku mula pening sedikit dan agak lalok di situ
kemudian baru ku dengar
suara ayahku menjerik
ANAKKU...
barulah aku tahu yang aku dah dilanggar oleh sebuah motor dari hadapan
aduh sakitnya tangan kakiku
terasa kebas seluruh badan
malam itu juga aku dibawa ke klinik
alhamdulillah tak berapa
sangat kecederaan yang aku alami
apapun natijahnya
aku bagai orang hilang kaki
hanya boleh berjalan terenjut2
dan pergerakanku agak terbatas...
huhuhuhuhu..camner ni
banyak lagi yang perlu
aku kemaskan
dahlah next week
dah nak daftar masuk
tapi apapun
anggap ini satu ujian
dari ALLAh
yang hadir untuk mengujiku
aku yang sakit....

WARKAH TERAKHIR

Assalamualaikum.....
salam tanpa gula, warkah tanpa madah buat sahabatku yang teristimewa.....

sahabatku...
warkah ini kukarang buatmu sebagai pengganti diriku.....bacalah ia kala kau merinduiku..kala kau teringatkan akan kenangan kita bersama dahulu....

sahabtku...
sewaktu ligat jari ini menari di atas papan kekunci ini....bagai terbayang segala memori antara kita dahulu.....senyum tawamu....gelak riangku.....iramanya bagai kedengaran di cuping telinga ini..... tangis senduku.... masih kurasakan basahnya....rajuk muncungmu....terbayang di depan mata....

sahabatku....
sungguh aku tak tipu..ataupun membohong diri...waktu bersamamu adalah yang terindah kurasakan.....setiap kali bersamamu...masa seakan akan cepat berlalu...mencemburui keberadaan kita bersama...kalau boleh ingin ku kembali pada masa yang lalu...ingin aku merakam setiap memori indah kita bersama

sahabat.....
aku tidak tahu...mengapa kita bisa bertemu...aku masih lagi tidak mengerti mengapa kita bisa seperti ini...mungkin itu urusan…

CUN SAJA

CUN SAJA

Chorus-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
ku sudah teruskan hidupku Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf
Lupakan sahaja diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

[Chorus]

Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya
Untukku berhati-hati dgn buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita
memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri
Bm
untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu


Duduk di rumah seorang saja mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan

Ohh..

Walaupun ini bab yang baru
ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu k…

USM VS UTP

alkisah nak jadikan citer...
hari nih aku pegi KL
ngah elok lepak ngan my family
baru teringat HP yang dah lama tak dilihat
and biler aku wak check up
wau surprise
hahahahahahaha
aku dapat lak UTP
macam daydream jer
time baca mesej tuh
tapi ntah kenapa
aku tak rasa hepi sangat
macam tak teruja
tak macam masa aku dapat USM hari tuh
rasa nak melonjak ke langit jer
macam nak menari pun ader gak
lepas dapat mesej
terus aku call ARIF
hahahahaha
apa lagi report kat dier
dier cam besalah
hasut aku pergi situ
bukan aku tak tau
dier nak sangat aku study kat situ
hahahahahha
katanya aderlah kawan member...
aper beza ker kawan ngan member
tapi ntahlah aku tak tau
nak kater aper
aku macam lost
macam orang angau ader gak
lepas aku pikir2
rasa2 macam dah dapat petunjuk
hahahahahaha
isthiharah pun belum
dah dapat petunjuk
hebat gak daya instint aku nih
banyak pro and kontra nya
samaada USM atau UTP
but frankly speaking
IM fallin in love with USM
even tak pernah pergi lagi kat situ...
tapi in my head and also heart
hanya berat sangat kat sit…

PANTUN HARU BIRU

Dulu aku ada kawan
kami asyik nak melawan
ader aje bahan
buat aku dan dier berlawan

satu waktu kami berpisah
hati dah mula keluh resah
menghitung hari nak berpisah
tapi dier lansung tak kisah

aku mula tertanya-tanya
siapa aku di hatinya
sahabatkah atau hanya kenalannya
last2 aku berserah pada-NYA

hari demi hari berlalu
hatiku makin pilu
teringat dia diriku haru
lalu aku hanya berteleku

tuhan kalau ini taydirMU
berpisah setelah bertemu
aku redha dengan kehendakMU
mungkin ini yang terbaik buatku..

hahahahaha......aku tak tau ape menda tah yang aku merepek kat atas ni...but its more to what Im feel masa tuh....rasa lonely walaupun aku riang...rasa sedey walaupun aku gembira......aku paling tak leh tahan...kalau kena berpisah dengan kawan2 baik aku..yang aku dah anggap macam adik-beradik sendiri...dulu aku pernah merasainya...dan aku dah berjanji ngan diri sendiri yang aku tak mahu marasainya buat kali kedua....huhuhuhuhu...tapi I broke that promise...I let someone else to come into my life..and let my life …

FINALLY....

Alhamdulillah akhirnya.....aku berjaya juga menempatkan diri aku di salah satu universiti di tanah air sendiri...hahahahaha...ayat jiwang lak.....huhuhuhu...Ya ALLAH moga ini yang terbaik buatku...dan moga aku dapat berjaya di sini...
No. Rujukan: SK04 / 01 - 2010

Tarikh: 29 MEI 2010

HAMIDAH BINTI SULFAN SYAH (911109146642)
NO. 101, LORONG 7, TAMAN BAGAN PASIR
36200, SELEKOH
PERAK


TAWARAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI SAINS MALAYSIA (UNIVERSITI APEX)
PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA, SIDANG AKADEMIK 2010/2011

Tahniah, anda telah berjaya ditawarkan tempat untuk mengikuti program pengajian Ijazah Sarjana Muda (Penuh Masa) di Universiti Sains Malaysia (Universiti APEX). Butir-butir lanjut tawaran ini adalah seperti berikut :

NAMA : HAMIDAH BINTI SULFAN SYAH
PROGRAM PENGAJIAN : IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN (KEPUJIAN) (KEJURUTERAAN MEKANIK)
TEMPOH PENGAJIAN : 4 TAHUN
TARIKH LAPOR DIRI : 3 JULAI 2010
TEMPAT : KAMPUS KEJURUTERAAN,NIBONG TEBAL,
PULAU PINANG


2. Sila baca dengan teliti Peraturan dan Syarat…

BERBALAS PANTUN

hari nih balik lambat giler dari rumah onyang garagara nengok FIFA ngan UNIVERSAL SOLDIER huhuhuhuhuhuh tapi tak dapat pun nengok until the end on the way nak balik umah yang terchenta my siblings and I do something crazy that we never do it before ape menda lak kerja giler tu kan want to know kitorang wat tournament berbalas pantun cam lawak jer hahahahahahaha dahlah pantun nyer pelik2 ntah aper2 lah yang adik aku tanya antaranya yang aku ingat....
adik aku tanya
terkilan sungguh rasa di hati tidak bertemu cik adik lawa kalau ada sayang di hati kenapa disimpan cinta di jiwa
and my answer
ingin menyeberang berhati-hati menyeberang bersama cik ein sudah tahu hukumnya pasti tiada cinta sebelum berkahwin
haahahahahaha my mum gelak jer... ader satu yang lawak tuh aku tanya my brother
pergi kedai beli baldi beli dengan jarum peniti ingan bertanya cik ahmad mahdi siapa khadijah di dalam hati
hahahahahahaha nasib baik dier tak mengamuk time aku tanya pantun tuh kat dier mood ngah baiklah t…

AFRICA VS MEXICO

Waaaaaaaaaarrrgggggghhhhhhhhhhhh......
nice opening but still not happening for me
anyway credit for
Africa and mexico
nice game
and nice goal
especially from mexico team
a very lucky goal for me
betul2
the ball lalu
infront the goalkeeper
pergh.....
If Im the coach
wahhhhhhhh
bikin gua panas jer...
bola betul2
right in front your eyes
but still cannot catch it
how shame ah....
kater FIFA WORLD CUP
but anyway
the goalkeeper
still do a great jobs...
cian ah abang keeper..
penat dier jaga gol
aku lak suka suki jer kutuk dier
hahahaha...bukan aper..
aku bet africa boleh menang game tadi
yelah ngan ketangkasan and pecutan diorang
they control the game very well
yelah tuan rumah
kalo kalah buat malu jer
balik kampung better tanam anggur...
but
I still waiting
for their next game...
esok team aper pulak
yang akan buat aku panas yer...
sama sama kita nantikan
aku yang tension...

FOOL AGAIN

Baby I know the story
I've seen th picture
It's written all over your face
Tell me, what's the secret
That you've been hiding
And who's gonna take my place

I should've seen it comin'
I should've read the signs
Anyway, I guess it's over

Can't believe that I'm the fool again
I thought this love would never end
How was I to know
You never told me
Can't believe that I'm the fool again
And I who thought you were my friend
How was I to know, you never told me

Baby, you should've called me
When you were lonely
When you needed me to be there

Sadly, you never gave me
To many chances
To show you how much I care

I should've seen it comin'
I should've read the signs
Anyway, I guess it's over

Can't believe that I'm the fool again
I thought this love would never end
How was I to know
You never told me
Can't believe that I'm the fool again
And i who thought you were my friend
How was I to know, you never told me

About the pa…

STUDY ???????

A few days more.......need a time for me to study a little bit about mechi....wah Im really need it.....fight for the future....

Mechanical Engineering is a profession involving design, management, production, maintenance and infrastructure development to fulfill the needs of modern living. A mechanical engineer involves with the manufacturing of product that function efficiently, reliable and economically using the limited resources effectively. Mechanical engineer also involves in industries such as power plant, heavy machinery, electronics, construction, product development, medical equipment and food processing. Hence, mechanical engineers are important in the infrastructure development and wealth creation.


Mechanical Engineering Program at USM was designed to prepare the student to fulfill the needs in engineering as a career in a wide spectrum of field in Mechanical Engineering. The program also emphasise on inter disciplines involving various field of engineering, i.e. Electr…

3KAA GATHERING KECIL-KECILAN

pasar hari isnin
memang selalu kau nantikan
bukan aper
kat situr
ramai ah kawan ngan cikgu aku
bolehlah sambil niaga
bertanya khabar
mengupdatekan diri
aku ngan diorang
huahauahuahaua...
thats day
memang hepi
giler
bolehlan
dikatakan
aku wat reunion...
kotirang kumpul sama-sama
bukan ramai pun
empat orang jer
tapi berciter
and bergelak
macam ader satu kelas
lak...
wat aku rindu kat PERKASA
huhuhuhuhu....
thanks ah to
SYTAFIQ,ZAKWAN,SHAMIL
huhuhuhu
korang memang berjaya
mengelakkan aku
dan jugak
mengalirkan air mata aku
teringat kenangan lama
sumpah
aku rindu sangat kat korang
budak2 3KAA
yang banyak kerenah
banyak kepala
banyak piil
banyak wat aku
migrain berapa kali
dalam sebulan....
banyak jugak aku tau
pasal
ema blaja kat maner
fahmi kat maner
pasal nana. faiqa...
check sorang2
namer kawan
bukan paer
takut luper....
aku yang merindui...

FOOD POISONING.......

WARGHHH...........
jumaat yang penuh seksa...
huhuhuhuhu.....
aku pun tak sure...
aper yang aku makan....
sampai lemah aku dibuatnya...
ape ke taknya...
abis semua organ dalaman...
bekerja untuk mengeluarkan...
balik semua yang aku makan...
huhuhuhuhuu...
mula dah rasa kuat ah cikit..
tak nak pergi klinik..
last2 aku nangis
mintak my mum bawak pegi klinik...
nasib baik her mood
ngah baik
kalo tak
mau aku kena
syarahan free...
yelah patut gak lah....
kata tak nak pergi
lepas tu beria lak nak pergi,.....
bukan aper
dah tak tahan sangat
asyik kuar jer
huhuhuhuhu
sampai pitam
last2 aku kena
INJECTION..
huhuhuhuhuhuuu
tu lah yang wat aku ngeri
tak nak gi klinik
jumpa DOC
kalo takpun
makan ubat pahit....
huhuhuhuhuhu
tak sanggup den
sekarang nih....
aku ngah puasa
merehatkan perut
aku pun trauma nak makan
takut terkeluar.....
lapar nak makan
anak orang
boleh tak.....
bersabarlah yerk...
setiap yang berlaku
pasti ada hikmahnya....
dugaan datang dari ALLAH
untuk menguji
kita bukannya
menyiksa kita....
aku yang sakit.......