Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2014

CORETAN IKHLAS AWEK SPANAR : MEREKA KLUANG MAN SAYA

dia
bagai seorang pahlawan
menjadi pembela
pada yg tiada upaya
dengan ketangkasan
langkah pergerakannya
menewaskan musuh
yang membuat angkara
dialah satria
biar pun dimana jua
dia datang dikala malam tiba
melakukan tugas mulia 
didesa juga dikota
dia akan memberikan bantunya
demi hidup aman sejahtera
keluang man3x 

im proud to mention that mereka adalah KLUANG MAN saya dan lagu ini memang specially dedicated to them, my coursemates terutamanya part yang di highlight  memang mereka boleh diandalkan terutamanya pada waktu malam sebab waktu macam tu tahap keaktifan mereka berapa pada tahap paling maksimum seriusly memang payah nak mintak tolong dioarang waktu pagi especially time weekend tapi kalau waktu malam diorang memang unlimited access
bila tengah tak ada member nak teman supper selalu sahaja ada yang stand by untuk dipanggil dan paling sweetnya Kluang man saya pernah buat adalah time tu esoknya kami ada paper dan pada pukul 3 pagi my kluang man sanggup potostat material penting untuk paper esok dan pass kan dekat say…

AKU RINDU INTERSABER : ZENITH VERSION

susah payah saya membelek album member2 menstalk mana yang patut finally, i found this one inilah collage family besar zenithian ZENITHIAN is what so called of our batch at INTERSABER melihat collage ini  buat memori lama flash balik dalam fikiran walau samar2 ada sedikit sebanyak yang bisa mengubat rindu dalam hati

and the picture above adalah family saya susah dan senang selama dua tahun hidup di intersaber 5 TAUFIQIANS seriously, missing them right now when im starting to write this entry

ini pulak gambar depan kelas yang diambil oleh seorang sahabat SSSHHHHH adalah trademark kelas kami kelas paling senyap dalam sekolah memang well known famous sampai ada yang gelar kelas kami kelas bilik mayat sebab tak ada rupa ada benda bernyawa hidup dalam tue and ada jugak yang mention kalau jarum jatuh pun dengar actually, kami bukan senyap cuma most of the time  ada yang mungkin study tekun dan selebihnya layan kantuk di mata

this is the last official picture kami ambil beramai-ramai this w…

DOA AMALAN ISTERI SOLEHAH

YA ALLAH Andai suamiku ini adalah pilihan-MU di Arash berilah aku kekuatan untuk terus bersamanya Andai suamiku inilah yang akan membimbingku di titian-Mu kurniakanlah aku sifat kasih sayang dan redha atas segala perbuatannya Andai suamiku ini adalah bidadara untukku di syurga-Mu limpahkanlah aku dengan tawaduk akan segala printah-Mu Andai suamiku ini adalah yang terbaik untukku peliharalah tingkah lakuku daripada menyakiti perasaannya
tapi YA ALLAH Andai suamiku ini ditakdirkan bukan untukku seorang Kau tunjukkanlah jalan terbaik untuk kuharungi segala dugaan-Mu Andai suamiku tergoda dengan keindahan dunia-Mu limpahilah padaku kesabaran untuk terus membimbingnya Andai suamiku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan  kurniakanlh kekuatan untuk aku betulkan keadannya Andai suamiku mencintai kesesatan KAu panulah aku untuk menariknya dari teru terlena
AMIN, AMIN, AMIN YA RABBAL ALLAMIN
sumber : "100 PESANAN TERAKHIR RASULULLAH"  terbitan KARYA BESTARI

SAYONARA 2013

when i looked back at my 2013 wishes i thanks ALLAH the almighty because with his permission more than half of my wishes had been accomplished it maybe not a perfect accomplishment but im pretty sure that i was a better person than before
the 2013 had taught me many things I learn lots about myself and i known lots of new people and it not forgotten that 2013 had been witness to my sickly crush and 2013 also be a year where i found again the friendship that i almost lose and 2013 also may or may not will be the year that I found love of my life it will be decide later :)
2013 also can be a most historical year for my career life where in this year i had been through my internship and luckly it was a great experience for me
and to sum it up it maybe the year that i experienced my bitter failure it maybe the year that i experienced my crush sickness it maybe the year where i found back myself it maybe the year where i make a greatest decision for my life and lastly it maybe the year th…