Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2016

HISTORY OF UMBRELLA

An umbrella is a folding canopy supported by wooden or metal ribs, which is mounted on a wooden metal or plastic pole[16]. While a canopy is an overhead roof or a structure over which a fabric or metal covering ia attached and able to provide shade or shelter[17]. The main purpose of the umbrella is to provide a shelter to a person from rain or sunlight. Commonly, there are two main categories of the umbrella which are; a fully collapsible umbrella and a non-collapsible umbrella. The fully collapsible umbrella is refer to the umbrella which the metal pole supporting the canopy can be retract. This feature make possible for the umbrella to fit in a handbag. While the non-colapsible umbrella is refer to the umbrella which the support pole cannot retract and only the canopy can be retract. Other than that, umbrella also an be categorized into manually operated and spring loaded automatic which spring open at the press of a button. The oldest ancient record …

MARHABAN YA RAMADHAN

Marhaban Ya Ramadhan Bulan penuh kerahmatan Bulan penuh keampunan Buat mereka yang menghayati sepenuhnya
Marhaban Ya Ramadhan Datangmu setahun sekali Penghulu segala bulan Bulan A-Quran diturunkan Dan malammu adanya malam Lailatur Qadar Satu malam yang terbaik dari Seribu malam di bulan lain
nukilan ermahida

PENYAKIT NAK EXAM

Tiap kali nak exam, lagi2 bila first paper aku mesti ada penyakit pelik.
Aku tak tahu lah kenapa perangai pelik ni makin menjadi-jadi. Makin bertambah teruk pun ada.
Homesick , rindu dengan ummi, ayah , adik beradik , onyang semualah.
Rindu dengan member2. Makin rajin aku melayan dan mencari member2 tersayang aku ni.
Makin ligat di alam maya. Facebook , blog . Twitter lagilah. Lagi kuat aku meroyan.
Drama melayu. Tak pernah dibuatnya aku suka melayan drama melayu ni. Tapi tiap kali nak exam mesti gila drama melayu. Melayan jiwang dn terlebih sweet diorang.
Bergayut. makin selalu nak bergayut . Tak kisahlah sesiapa pun. Tapi yang selalu jadi mangsa mestilah ummi ngan adik aku. kalau ummi, dalam sehari sampa empat,lima enam kali aku telefon. Cukuplah nak dengar suara pun. Janji dapat lepas rindu.
Flashback. Bila malam nak tidur, nak pujuk mata biar tidur adalah dengan flashback balik memori lama. Segala benda semua nak diflashbackkan.
Imsonia. Memang susah nak tidur. Berjam-jam pujuk ma…