Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2012

DEDICATED TO MY SUNSHINE ~~~~ INTRO

seluas langit nan membisu segumpal resah mengurung hatiku antara getar gemuruh di dada mengunci bibir lidah kelu bisu tersekat seluruh kata sepilah aku tanpa bicara saat dirimu hadir di sisiku

AKU DAN BULAN

aku :  Bulan , kenapa dari jauh aku lihat kau berseri sangat  tapi bila aku dekati , rupanya seri itu hanya tabir kesepianmu
bulan : karna aku tidak mahu sesiapa pun tahu akan rasa sepi di hati ini aku mahu dipuja kerna seriku yang sering menghidupkan malam aku tak mahu dikenang sebagai perindu yang sepi


bulan itu cahayanya membawa senyuman buat yang mengkagumi sinarnya buat malam kelam jadi tempat bercanda para pecinta namanya jadi sumpah setia UDA dan DARA
bulan itu hanya dengan melihatnya buat tasik hati menjadi damai buat kapal kenangan berlabuh di pelabuhan rindu
bulan itu
tetap terus di situ
teguh menghiasi dada langit
setia menjadi pautan perindu
dan terus tersenyum mendamaikan jiwa bergelora


nukilan : ermahida
140812(0345) 

BANGKIT ~~~~DJ FUZZ ft. ALTIMET & amp SALAM

Lirik Lagu: Bangkit – DJ Fuzz ft. Altimet & Salam Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua Sakit pada luka kan pulih semula Bangkit Dengan nama yang Maha Esa Maafkan aku aku terlena Mata buka tapi aku leka Sekarang kita sedia pasang deria kita lebih peka Siap gerak gempur Siap rentak tempur Redah onak lumpur Maju tiada undur Tak kenal uzur hingga jasad kita terkubur Kalau kurang kaki tangan lutut dan siku dihulur Ini malam kita pakai tanjak songsang Askar jati gerak senyap yang lain berkompang Berani segorombolan tak takut bila seorang Kuatkan benteng jangan ada yang berlobang Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula Bangkit bila diluka nanti pulihlah semula Bangkit biar bersusah dulu nanti senang semua Sakit pada luka kan pulih semula Bangkit bila ditolak jatuh bangunlah semula Bangkit bila dijajah boleh tawanlah semula Bangkit ingat ketua dulu supaya jalan lurus Kalau tidak ditepi bend…

THE MAN I LOVED

JOO WON OPPA hahahaahhahaaha terasa gediks sebentar disini seriously aq memanglah bukan kipas mati KPOP pun tapi sebab aq suka layan channel 391 ASTRO buat aq madly in love ngan JOO WON nie



first time aq nengok dy dalam OKJANGYO BROTHERS  ( sorry lkalau salah eja) aq memag dah tertarik hati giler ngan lakonan dy pluslah dengan muka dy yang memang ensem sangat



dan lately nie since jadi penunggu rumah balik aq dapat tau dy berlakon dalam BRIDAL MASK pergh.. memang meletop giler lakonan dy buat aq marah. benci kat dy time dy mode polis jepun yang sesuka jer nak tempelak orang nak pukul orang buat aq menangis sama ngan dy biler abang dy meninggal then mak dy pun mati kena bunuh dan seeua lakonan dy memang first classlah




btw, lepas aq usah dy lebih lanjut baru aq tau first drama dy adalah BAKER KIM TEK GU lebuh kurang camtulah tajuknya ( mood malas nak search kat internet) oh ya.. dan filem yang dy pernah main adalah SPECIAL INVESTIGATION UNIT aq dah nengok movie nie firt time nengok mema…

HIDUP SELALUNYA BEGITU

hidup tak semestinya selalu bahagia ada derita yang datang menongkah agar diri menjadi tabah hidup tak semestinya  selalu gembira  ada sedih yang menjerut rasa agar diri sentiasa bersyukur hidup tak semestinya selalu dapat dijangka ada kejutan yang menghiasi hari agar diri saling berwaspada derita tak bermaksud pemula kegagalan sedih bukan bermakna diri tak bisa tersenym lagi kejutan penuh misteri kadangkala pencetus tawa kadangkala rembesan air mata dan hidup selalunya begitu
nukilan ermahida 19162912 (0950) dewan utama USM engineering campus


GAG CONCERT SHIN BORA WITH SONG JONGKI

FANTASTIC BABY ~~~~ BIGBANG

Come together, everyone gather here We gon' party like lilililalala Open your hearts, empty your minds Set the fire lilililalala
Don't ask for the answer but just take it as it is, go with the flow alright Face the sky and put your two hands up, up high, wanna jump around oh
Nananana Nananana Wow Fantastic Baby Dance I Wanna Dan Dan Dan Dan Dance Fantastic Baby Dance I Wanna Dan Dan Dan Dan Dance Wow Fantastic Baby
In this crazy house HEY at the end, it's the king's turn HEY The ground is shaking and 3 minutes is not enough for this race, wait The atmosphere is overheated Huh Catch Me On Fire Huh The Real has appeared nanana

From one to ten, everything is one level above Even if we crazily run on sand, we're still so agile Because the sky is blue enough, Don't ask any questions, just feel it - feel who I am
Jump at the sound of your heartbeat till this comes to an end yeah I Can't Baby Don't Stop This Just go corrupt today (go crazy and rave) let's go
* Wow Fantastic B…