Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

APA GUNANYA LELAKI

bila lama tak online chat FB sekali online  mesti ada member2 aku yang tegur dan kebetulan  chat dengan seorang member yang memang lama tak dengar khabar berita ni dipendekkan kisah tengah ralit acth up pasal life masing2 aku ditanyakan satu soalan bombastik
"Mid, kalau kau pandai tukar lampu, boleh tukar tayar sendiri, pandai jumping kereta dan tak malu  hantar kereta ke workshop, so, apa gunanya laki kau nanti..."
dan masa tu otak aku agak lambat RAM waktu tu so, aku hanya mampu sent SMILEY face sambil buat jawapan yang tak berapa lawak
"Aku carilah pulak laki yang pandai masak, pandai kemas rumah"
dan sebab tak nak teruskan lagi perbincangan hangat kami, cepat2 aku cakap aku nak log out sebab ada kerja confirm, kalau lama karang ada pulak yang bukak bunga silat nanti
but then, bila tengah termenung panjang ni aku terfikir pula soalan cepumas member aku tu dan banyaklah pula kemusykilan yang muncul
pertamanya : aku tak boleh digest macam mana member aku tu boleh kel…

PEMUJA RAHASIA ~~~ SHEILA ON 7`

Na Na Na, Na Na Na Na

[Verse 1]
Ku awali hariku dengan mendoakanmu agar kau slalu sehat dan bahagia disana
Sebelum kau melupakanku lebih jauh, sebelum kau meninggalkanku lebih jauh
Ku tak pernah berharap kau kan merindukan keberadaanku, yang menyedihkan ini
Ku hanya ingin bila kau melihatku kapanpun, dimanapun hatimu kan berkata seperti ini
Pria inilah yang jatuh hati padamu
Pria inilah yang kan slalu memuja mu
"Aha Yeah Aha Yeah", begitu para rapper coba menghiburku

Na Na Na, Na Na Na Na

[Verse 2]
Akulah orang yang selalu menaruh bunga dan menuliskan cinta diatas meja kerjamu
Akulah orang yang kan slalu mengawasi mu, 
Menikmati indahmu dari sisi gelapku
Dan biarkan aku jadi pemujamu, jangan pernah hiraukan perasaan hatiku
Tenanglah, tenang pujaan hatiku sayang
Aku takkan sampai hati bila menyentuh mu

[Chorus]
Mungkin kau takkan pernah tau, betapa mudahnya kau tuk di kagumi
Mungkin kau takkan pernah sadar, betapa mudahnya kau tuk di cintai

[Bridge]
Akulah orang yang akan selalu memujamu
Akulah or…

UNTAIAN RINDU BUAT NENDA

Untaian rindu buat nenda satu momento khusus buat NEK EBE  yang sudah hampir dua tahun kembali ke Rahmatullah  dan baru tahun ini alung sempat menjenguk pusara NEK EBE. tiada kata yang dapat terungkap hanya tangis dan sendu meneman alung 
di waktu petang itu saat makammu petama kali dijenguk
dan sebaris kata yang terungkap saat itu adalah :
"NEK EBE, alung datang ni "
karna gigihnya dia  aku lahir di dunia karna tabahnya dia aku kenal bidadari duia karna adanya dia aku dilindung suria pencerah alam
junjung kasih buat nenda attas bunda yang kami kasihi junjung kasih buat nenda atas nikmat hari ini
serangkum Al-Fatihah buat nenda yang sudah tiada titipan rindu buat nenda yang perginya tak sempat kuiringi
Makam putih sepi dingin pohonan kecil merimbun teduh pasir putih merusuh nyali saat aku bertafakur sendiri ditepi pembaringan nenda
ermahida