Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

PEDOMAN DARI WANITA BERKALUNGKAN SORBAN

Butir hikmah dari kisah Wanita Berkalungkan Sorban
setiap keputusan pasti ada kesan di sebaliknya       tinggal kita yang menentukan       bagaimanakah cara untuk kita mengendalikan kesannya.....
            Kadangkala atau mungkin selalunya, setiap masa kita pasti akan berhadapan dengan sesuatu peristiwa atau sesuatu alasan yang memaksa kita untuk memilih antara dua cara atau mungkin persimpangan yang mungkin antara duanya punya perbezaan sama ada ketara atau tidak bergantung pada cara kita melihat dan mentafsir sesuatu perkara. Tanpa kita sedari, pada satu tahap atau dimensi lain dalam pemilihan kita akan menentukan secara tidak lansung apa yang akan berlaku pada masa hadapan. Dan kadangkala keputusan yang paling kita sesali mungkin akan membuah natijahnya di masa depan. Dan seperti fitrah dunia kebanyakan keputusan yang kita buat dengan senang hati dan yakin kadangkala memberi impak negatif pada kehidupan kita di hari mendatang. Benarlah ALLAH telah berfirman: Janganlah engkau terl…

PERCINTAAN INI

Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Oo oo oo

Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
http://liriklagu.biz
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata Oo oo oo Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata Oo oo oo
P/S : diz song memang haunted and meruntun jiwa... sangat fe…

ENTRY PLNG PENDEK

feeling like to spill something kat my lovely blog yang memang nampaklah bersawang sangat nie..
entahlah masa mula2 terasa macam banyk sangat nak spill tapi biler bukak jer ruang catatan nie terus lupa apa yang aku nak post...it has been a months that I did not post anything in this blog... hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... ku geram.. rummates aq turn off lampu and automatic my brain terus tershutdown dengan sendirinya..aduhaiii....