Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2012

BIMBANG TERLUKA LAGI~~~ SUDIRMAN FT NOORKUMALASARI

Ku usapi rambutmu terurai
Ku terpandang mimpi yang berkecai
Ku renungi mata yang bercahaya Ku terkenang peristiwa duka
Kita saling perlu amat memerlukan Terutama dalam kesepian Pengalaman lama datang menghantui Hati bimbang kan terluka lagi
Kalau dapat ditarik semula Detik waktu yang kini sejarah Pasti engkau menjadi pilihan Penuh rela tanpa keraguan

I WANNA BE A BILLIONAIRE LYRICS

[Bruno Mars]  I wanna be a billionaire so fricking bad  Buy all of the things I never had  Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine  Smiling next to Oprah and the Queen 
[Chorus]  Oh every time I close my eyes  I see my name in shining lights  A different city every night oh  I swear the world better prepare  For when I'm a billionaire 
[Travis "Travie" McCoy]  Yeah I would have a show like Oprah  I would be the host of, everyday Christmas  Give Travie a wish list  I'd probably pull an Angelina and Brad Pitt  And adopt a bunch of babies that ain't never had sh-t  Give away a few Mercedes like here lady have this  And last but not least grant somebody their last wish  Its been a couple months since I've single so  You can call me Travie Claus minus the Ho Ho  Get it, hehe, I'd probably visit where Katrina hit  And damn sure do a lot more than FEMA did  Yeah can't forget about me stupid  Everywhere I go Imma have my own theme music 

[Chorus]  Oh every time I close my eyes 

SHE BY ELVIS COSTELLA

This song specially dedicated  for the LOVELY MOTHER in the world, my ummi for the CHEEKY SISTERS that I ever met FIFAH & JIHA for the GREATEST FRIEND that I ever had especially TINIEY and MIERA




She
May be the face I can't forget The trace of pleasure or regret May be my treasure or the price I have to pay
She May be the song that summer sings May be the chill that autumn brings May be a hundred different things Within the measure of a day
She May be the beauty or the beast May be the famine or the feast May turn each day into a heaven or a hell She may be the mirror of my dreams The smile reflected in a stream She may not be what she may seem Inside her shell
She Who always seems so happy in a crowd

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)

tour at sungai petani dah jadi macam satu rutin dan kewajipan setiap sem mesti datang sp well, biasalah nak melawat bakal nurse kan sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman dan buat student macam aku nie kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu  coz nak kena budget cikitkan dari USM nibong tebal sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat  dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80) then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok sampailah nampak arah nak ker alor setar then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab  nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40) btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse  and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM  even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S) tapi malaslah sebab tol naiklah cikit plus ikut jalan kampung best kot dapat makan angin ngan menikmati kehidupan dan seharian tu mema…

ANTARA DUA PERSIMPANGAN

suatu ketika dahulu ku sangka engkau  hanyalah bayangan gurauan yang datangnya sementara sebagai pemanis mimpi dalam lenaku yang panjang
namun semusim telah berlalu kau semakin menguasai  hati ini cinta ini walau kadangkala aku ragu dengan rasa sendiri kerana adanya dua persimpangan
antara dua persimpangan aku tak tahu yang mana yang satu perlukan keberanian untuk aku meluah rasa yang satu  perlukan kesabaran untuk aku menyimpan rasa
antara dua persimpangan aku ragu untuk mencuba takut tidak bertemu dengan penghujung idaman takut tidak kuat andai bertemu pondok kegagalan
kata akal cinta itu pelemahnya rentak cita cita bisa berdiri kukuh tanpa cinta di sisi tingkah hati cinta penting dalam perjuangan cita buat peneman kala lelah bertandang tempat bersandar bila kaki penat melangkah lalu akal membidas bicara

                                                               cita itu sifatnya cemburu


dia perlukan perhatian sepenuhnya cita juga perlukan pengorbanan korban masa dan juga rasa hati dan akal saling bertingkah untuk …

PERJUANGAN TEMAN

teman aku tahu dan mengerti kau begitu terseksa dengan kehidupanmu kini
teman  usah kau lindungi sengsara itu dengan wajah semanis gula kerana aku benar mengerti di sebalik tabir wajahmu tersembunyi seribu satu macam kisah
teman  aku sentiasa disisi memberi sokongan yang padu usah kau ragu dalam langkahmu kerana aku berjanji aku sentiasa di sisimu
teman janganlah kau berputus asa sebelum berjuang biar mati sahabat jangan mati semangat itulah cabaran yang akan menjadikan dirimu insan berjaya dunia dan akhirat
nukilan ermahida 6 februari 2005 bilik study aspuri seri perkasa

nukilan ini hasil waktu usia masih belum matang... waktu kosa kata masih lagi dangkal...  diinpirasikan selepas mendengar kisah2 seorang sahabat lama yang dia masih merupakan antara insan teristimewa dan insan terdekat yang pernah menghuni carta hati ini