Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2010

SURAT DARI IBLIS

di copy and paste dari FB sharer.......sebagai ingatan dan renungan kepada riri sendiri....


(Surat ini akan membuat anda benar-benar berfikir)
(Sebenarnya surat ini hampir membuatku gila saat aku membacanya, tapi aku harus forwardnya kerna catatan kecil dibawahnya)
SURAT DARI SETAN UNTUK MU

Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.
Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu
Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulaisantapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkatketempat tidurmu
Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya
Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidakmerubahcara hidupmu.
Hai Bodoh, Kamu millikku.
Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,
dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .
Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah.
Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah.
Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetapmema…

WARKAH BUAT SAHABAT

Baru jer balik dari makan kat nasir....
ntahlah berjalan pada waktu malam ini menyebabkan aku teringat kenangan di matriks dulu
teringat saat suka dan duka bersama sahabt2 di sisi....
nukilan kat bawahh ni khas aku tujukan untuk MIRA, TINI dan juga MAK CIK KUCEN....... KIM THE POSSIBLE ONE....hahahhhahahaha.... hanya luahan ........
jangan ada yang terasa......

saat aku perlukan teman  kau ada di situ saat aku perlukan sorang sahabat kau ada di sisiku saat aku perlukan bahu untuk aku menangis kau sudi meminjamkan bahumu padaku saat aku tak tahan lagi menaggungnya kau biarkan telingamu menjadi sasaran saat aku terjatuh kau ketawa tapi dengan ikhlas kau hulurkan tanganmu saat aku keseorang kau datang menemaniku saat aku tdak tahu apa yang ingin aku lakukan kau datang dengar rancanganmu menghiburkan hari2ku saat aku tidak betah dengan petangku yang sendu kau datang mengetuk pintu kamarku saat aku tiada teman berlawan bicara kau ada di situ saat aku buntu menyelesaikan masalah kimia kau sudi menunjukkan cara …

STAY UP + SECAWAN KOPI + SURIA FM

GILAKAH aku kalo
aku still boleh lagi
curi2 update blog
walhal esok aku ada dua test
material engineering ngan Tek E
tapi aku still boleh lagi taip ini karutan
hehehehehehehe.... bukan aper
akal aku rasa dah tak sampai hati nak sumbat semua nih masuk kepala
takut terlebih muatan
short pulak wire dalam nih
hehehehehehehe... takper bukan doc-to-be so aku bolehlah mengarut pasal benda nih
kepala still rasa boleh masuk jer lagi
mata lak nak tutup
tapi aroma kopi di sebelah aku nih
bagaikan momentum tuk aku terus celik
wargh........
kalo ah sepanjang sem aku istiqamah macam nih
pergh....memang terbaik ah wa cakap...
boleh dapat DEAN LIST...hehehehehehehe...
apapun inilah repekan aku
study sambil ditemani secawan kopi
dan tidak juga aku lupakan
sambil diceriakan oleh SURIA FM
muzik 90an dan muzik terkini...
yeeehhaaaa..
GOOD LUCK tk diri sendiri......

PORSCHE CARRERA

Even if the Porsche Carrera has just received a facelift, there are tuners out there who consider it can get even better. Vorsteiner is offering a new aerodynamic package for the sports car that makes the Carrera more elegant and sportier. The package includes: a front add-on spoiler made out of carbon fiber with integrated dual brake duct openings with a black protective mesh grill, a carbon fiber rear add-on diffuser and a carbon fiber a carbon fiber roof replacement that saves around 47lbs from the car’s weight. The sporty package is finished by 19 & 20 inch forged wheels. Press release after the jump. Press release The V-GT edition heritage continues onto the latest facelifted MKII Carrera models starting in 2010. An all-new aerodynamic package is both simple and elegant enhancing the design of the factory body lines without compromising quality and performance. The V-GT aero package will be available for the Porsche: C2, C2S, C4, C4S, Targa 4, Targa 4S & Cabrio…

PERSOALAN CINTA

Tengah asyik menelaah TEK E di dalam dewan kuliah
sambil mendengar Suria FM
aku disapa oleh seorang sahabat
perbicaraan kami mulanya diisi dengan bertanya khabar
almaklumlah aku dan sahabat aku itu masing2 sibuk sendiri
terlampau padat rutin antara kami
hungga menyebabkan kami
sudah lama tidak bertanya khabar
tak lama kemudian dia mula menyuarakan masalahnya
aku pun tak tahu kenapa
dia suka bertanya kepada aku
sedangkan aku tahu
dia tahu yang aku tidaklah mempunyai pengalaman yang banyak
berkenaan cinta
hanya melalui pemerhatian dan juga pendengaran
dan juga dari pengalamn rakan2 yang mengalaminya
apakah  masalahnya
biarlah jadi rahsia antara aku dan dia
kerana niatku menulis entri ini bukan untuk menghebahkan kisah selimut orang lain tapi hanya sekadar meluahkan apa yang aku rasa......

PERSOALAN CINTA.... memang sukar untuk diselesaikan... kerana ia melibatkan perasaan malahan kadang ia bertambah teruk kerana ada ketikanya ia melibatkan akal fikiran yang sihat.... kalau anda ditanya ol…

TRIBUTE TO HIM

rasa macam baru jer aku post entry pasal SKBP THE RETURNS....
dan khamis nih
aku dikejutkan denga satu berita
yang aku pun sendiri tak sangka........
nota ni aku catat kat FB
as a tribute to him
that had just leave us


kawan-kawan.............
hari nih aku sedih sangat.............
aku tahu..........
korang pun mesti sedih gak macam aku kan..........
hari ni kita hilang seorang kawan...........
kawan yang aku tahu korang mesti rindu kat dia sekarang
mesti ingat kat dia sekarang
mesti ingat kat senyuman dia
mest ingat cara dia cakap
dan ak paling ingat
bila tiap kali dia sakat aku
pasal peristiwa kipas tuh
yalah.............
sebab dia sorang je yang berbeza dari kita
walaupun dia lain, tapi kita tetap kawan dia
aku sedih sangat
sebab aku tak sempat nak mintak maap ngan dia
aku banyak buat salah kat dia
selalu ejek dia ngan adik syamil
selalu cari gaduh ngan dia
selalu lawan cakap dia
yang paling teruk
sebab nak kenakan dia sangat
aku lantik dia jadi ketua darjah kita
ingat tak
dia jadi k…

LATHE

Lathe @ larik ni sebenarnya nama salah satu proses yang ada dalam mechanical engineering Proses ni melibatkan pemotongan dalam pelbagai bentuk dan sudut yang digunakan untuk bahan kerja ang berbentuk silinder atau yang tidak tetap bentuknya......... As usual, every wednesda aku akan ada amalan kejuruteraan.... dan hari nih group aku kan dealing with mesin larik... bukan apa first time bawak HP yang adr kamera aku pun capture ah beberapa pic yang aku suka..........






CINTA PERTAMA

CNTA PERTAMA....... memang sukar untuk dilupakan..... dulu.. aku sangka itu hanya permainan perasaan... cinta monyet yang harus aku lupakan..... perasaan yang tidak patut aku pedulikan............ lalu aku pendam rasa itu sendiri hingga ia seolah memakan diri entahlah.... sukar untuk ditafsirkan rasa apakah yang datang bertamu tika aku mendengar namanya tika aku mendengar khabar tentangnya dan rasa itu seolah semakin bergelora tiap kali aku melihat wajahnya.................... bukannya aku tak sudi tika dia menitipkan salam perkenalan malah kami pernah berlaga mata, bertingkah suara...... namun tika itu... hati dan akalku... seperti tidak mahu menerima kehadirannya aku pikir......... dia hanya akan menjadi punca kegagalanku  pembantut terhadap segala cita2ku dan sebenarnya...... aku sendiri masih tidak bersedia untuk menjadi seorang perindu untuk menjadi seorang pecinta kerana hati kecil ini tidak cukup tabah untuk menghadapi seksanya merindu kerana hati kecil ini masih tidak cukup k…

DENDAM RINDU

sayang tak perlu aku khabarkan rindu tak usahlah aku luahkan takut nanti hati ini yang terluka takut nanti diri ini yang akan malu sendiri benar pertemuan ini bukan kehendak kita tapi tidak mustahil jika perpisahan ini adalah keinginan yang terpendam bertemu dan berpisah itulah hakikat dunia namun persahabatan itu takkan pernah hilang dari kamus hidupku dalam sesaat kita berkenalan dalam sejam kita sudah mesra dan dalam sehari kita menjadi sahabat yang baik tapi seumur hidupku aku tak mungkin melupakan persahabatan ini perkenalan yang sebentar membentuk satu persahabatan walau jarang bersua muka walau lansung tidak bertanya khabar walau tidak pernah bertegur sapa namun ikatan ukhuwah ini tak pernah putus kenangan yang dikongsi tak akan pernah padam sabarlah, sahabat suatu masa nanti kita pastikan bertemu walau nanti  kita tidak semesra dulu walau nanti kita tidak sebebas yang dulu tapi aku pasti rindu itu masih ada......

p/s : buat smua sahabat....... ( SKBP, PERKASA, INTERSABER,KMPP).......
kenangan bersama kalian sentiasa…

FB VS PRIVACY.....

Ahad hari tuh aku terbaca dalam STAR
citer pasal seorang budak yang baru jer graduated
bunuh diri,.......
semuanya disebabkan oleh
the most popular FB
huishuishuish.... nak dijadikan citer
entah macammanerlah
vid songsang budak nih
di upload dan di taggedkan di FB
oleh someone yang betangungjawablah
and kerana
tak tahan lagi
dan kerana malu yang terlampaulah
budak ni akhirnya ambik
keputusan untuk menamatkan riwayat hidupnya.....
yang sadisnya before dier buat aksi ngeri dier tuh
sempat lagi dier post kat WALL FB
lebih kurang macam ni ah ayatnya....
'Saya dah penat dengan hidup saya.... Saya nak terjun jambatan.. Maapkan saya "
hishishishishis....
kawan2 dier ingat dier buat lawak ker aper
tapi lepas tahu dia hilang
semua dah syak yang tulah
nota terakhir dari dier
so apa moral citer dier yerk
nak cakap yang
dunia makin canggih
semuanya hanya di hujung jari
dah macam DEATH NOTE jer aku rasa
nyawa semakin murah kini
apalah nak jadi
kalau semua tinggal di hujung jari sahaja....…

THE CRAZY OF MID

antara kenangan semasa first time aku kuar berbuka kat matriks
ngan kawan2 seangkatan aku....
huhuhuhuhuhu...
dengan kim and the othes
antara kewajipan dan kegilaan aku
tiap kali time kluar
dan aku rasa diorang yang selalu kuar ngan aku
mestilah dah hafal habit aku yang satu nih
apa lagi kalau aku mesti cari mana arkib nyerlah
dan benda yang aku wajib main
tiap kali menjenguk arkib ni mestila
basketball ngan VC2...
huahuahuahuahuahuahua....
aku tak main ah tekken
atau pun initialD
tak mencergaskan otot tangan lansung
hahahahahaha...
peminat2 tekken janganlah marah yerk
inilah dier the crazy of mid........

SKBP THE RETURNS

hahahahahhahahahah.........
lawak betul kalo nengok gambar ni balik.........
entah macammaner semasa explore PC kat umah
aku terjumpa semula gambar nih
hehehehehehehehhe....
sebenarnya pic nih di scan semula
so kualiti tak berapa ok sangat ah..............
pic nih diambil semasa
ader game netball
kalo tak silap kat SK SUNGAI TIANG DARAT
wargh....
memang penuh kenangan.....
the best memoir ever.........

OFFICIAL VIDEO ( STEP P 3D )

Antara vid yang aku dapat cari untk step up 3d.....
this movie memang best giler... 5 stars
oh ya... tajuk lagu nih... ALREADY TAKEN
agak tak berapa sesuai tuk dak2 bawah umur
hehehheheheheh.....
vid nih ader banyak plot movie tu pun
tapi lagunya digunakanlah dalam st3d ni
ader gak sikitlah dart st3d dalam klip vid nih
apapapun step up 3D memang gempak giler...
kalo ader DVD aku dah rembat nih
huhuhuhuhuhu.....

SALAM AILDILFITRI

still in the mood of syawal... rasanya tak terlambat untuk mengucapkan selamat hari raya kepada semua............ hahahahahaha... sebenarnya aku pun tak tau apa yang aku ngah wat nih... better I stop now b4 lebih panjang lagi lalutanku.........