Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2009

SEBUAH KEMAAFAN

ku siram air mawar putih
di atas pusara persahabatan
tanda sucinya kasihku padamu
sahabat yang umpama cahaya bintang
perjalanan kita tempuhi
penuh liku
penuh ranjau
namun kau setia bersamaku
ku sangka
panas hinnga ke petang
rupanya hujan di tengah hari
aku mengerti
aku mengakui
itu memang salahku
dan aku mengerti
jika kau tidak memaafiku
namun
tidak adakah secalit rindumu
pada persahabatan ini
tidak adakah ruang di hatimu
untuk memafkaan aku
sahabat
aku hanya ingin
secebis kemaafan darimu
berilah peluang terakhir kapadaku
untuk mengatakan
MAAFKAN AKU.....


KAWAN..... datang dan pergi...SAHABAT....walau saling tak bertegur sapa,walau jarang bersua muka tapi memori indah bersama sering bermain di mata....TEMAN.... penghibur kala sepi dan peneman kala riang...MEMBER...susah dan senang bersama, main bersama,belajar bersama, kutuk mengutuk, caci-mencaci itu semua dah jadi lumrah. Tak kira siapa bahan siapa, tak kira siapa lebih hebat...

Semua orang adalah kawan...sebab orang tua kata...kawan jangan ditolak, m…

PSPM VS SPM

Alhamdulillah result dah keluar jugak akhirnya. Walau tak dapat 4 flat syukur gak ah aku dapat pointer yang tak menyababkan aku terkick dari kmpp tercintah nih. Huuhuhuhu..... Rasa macam mimpi lagi dengan result ari tuh. Cam tak caya jer aku dapat score 3.9. After all thanks to ALLAH coz semuanya dari DIA.

Ceriter pasal result ni..teringat pulak time amek result SPM dulu, perasaan bangga tu tak terasa mungkin sebab waktu SPM dulu banyak sobor ( s***** b*****) hehehehe.... Jadi tak rasa sangat usaha tuh...semuanya depends on luck.... But feeling time amek result kat matrik nih lain lak.... Celah mana nak dapat sobor kat sini...Lecturer siap pesan awal2 lagi benda2 khurafat macam tuh takkan ader kat sini...huhuhuhu... Fot da first time amek exam memang rela dan redha tanpa bergantung pada luck lagi...Hanya ALLAH lah waktu itu tempat bergantung harap....

After dapat result terus call my ummi....huhuhuhu...even result taklah sebagus budak2 lain...tapi feeling memang lain daripada time skola…