Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2010

BMW VS MINI COOPER

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL.

Pada suatu hari tu... Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun masuk la...

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client...

Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya. .. biasa la Boss... malas nak tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun pusing-pusing meja sambil tangan masuk dalam poket seluar... 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis... si seketeri pun mula bersuara...

Seketeri : Boss... pagi tadi kan ... masa saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu garage boss terbuka...

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa, nanti saya call rumah...terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita... pintu dia terbuka la...
Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana ada terbuka...

Bos…

THE DREAMS

some of my dream to buy the latest sports car and to buy the jeep hahahahahahahhaha when i said this to my parents my dad always said that kak long sekarang ni boleh cerita jerrrrrrr yang penting belajar baik2 lepas tuh kerja barulah boleh beli heheheheheheheheh but seriously in this case Im seriously admire my dad since im a little girl he always show me his dream car 4x4 like STORM TOYOTA and also TRITON but now its not just his daydream with his afford my dad now  had owned TOYOTA HILUX it seems like his dream turn to reality IM always proud with my dad he shows me that we can dreaming but we must put an afford to our dream so someday our dream can became a true in the future i will try my best to get one of them hehehehehehehegegegege gogogogogogogoggogo mid you can do it

MISSING MY BUDDY

Oh my God i dunno what happens to me why suddenly after a very long time after im try to forget him he came up to my mind it seems like  my try to forget him was failed huhuhuhuhuuhuhuhu seriously im in the mood missing my old time missing the school time matrics time and on top of that  im missing my all buddies there have been a while since i did not contact them and just through FB i can know that they are very well luckily we have FB now hehehehehehehehehehehe if not I dunno what happens to me it seems that they have a very happy  life and lots of friend with them and for me  I just want to say that even i dont call you and maybe sometimes i ignored your presence when you online in FB but remember this the time that I spent with you is the precious one in my life the memory that i have with you is the sweeter one and always remember this im always love you all whereever you are and I hope someday in the future we will see again missing you my old buddy

A GREAT DEAL

malam ni malasssssssss sangat nak bukak buku
even tomorrow I will have a test for mathematic engineering
but seriously I dunno why Im felt lost
maybe because Im so excited nak balik rumah
YAHOOOOOOOOOOOOOOO
HOME SWEET HOME
math lectuse still setia disisiku
wainting for me to open it
plus with BAHASA MALAYSIA
but Im still dont want to read them
hari ni hari yang sangat2 memenatkan but still the best
alhamdulillah aku dah berjaya menjadi
ahli berdaftar palapes
dan secara rasminya aku akan
digelar sebagai kadet junior
thanks to inter and senior
yang banyak menolong dan menguruskan kami semua
yalah kamikan budak baru belajar
credit also for tuan hazim, puan dayah
sekadar menyebut beberapa nama
yang lain tu tak berapa ingat sangatlah
by the way still in da palapes mood
after I have been provoked by the big boss
I have make a deal with him
a really really big deal
dunno whether i can make it true
or it just a word
but somehow
I hope it will turn to reality
and to make it real
there are lots…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

PTPTN

Alhamdulillah... finally aku dapat siapkan jugak urusan PTPTN rasa macam baru lepas ambil exam besar pulak biler semua dokumen tu dah diserahkan kepada kakak-kakat PTPTN yang cun2 tu.... mula2cuak jugak,.... yelah print hari sabtu and then isnin ngan selasa dah kena submit pulak borang tu...apa tak cuak dengan kerja berlambak.. baju tak berdobi lagi... training palap lak ditambah ngan bengkel belajar hari SABTU tuh..completely make my life like in the hell.... namun atas semangat yang waja dan berani hehehehehehe... dapat jugak aku siapkannya...itupun tak pasal aku terpaksa jumpa DR MENAL lepas asyik terkeluar jer isi perut tuh...
Taklah banyak sangat kena bayar..yelah akukan course engineering jer bukanlah medic yang makan sampai lima puluh ribu plus yuran kat USM ni memang berbaloi... tak bukan berbaloi tapi sangat2 berbaloi... dengan yuran yang seminima mungkin dan bolehlah dibayar oleh orang yang tidak berkemampuan, all the facilities in USM still the tip top but dont compare ah …

USM....HERE I COME....

dua hari lagi
maka secara rasminya aku akan mendaftarkan diri aku sebagai budak U
tak taulah perasaannya aper
tapi yang aku boleh cakap
teruja untuk merasa sendiri pengalaman menajadi budak U
tak sabar nak blajar lagi
takut coz dah lama tak buat soalan math yang susah
sedih sebab aku tahu aku akan rindu kat my family
sedih gak sebab lepas nih akan makin jauhlah aku ngan kawan2 aku yang tersayang
mira kat johor, syahmi ngan amin kat KL....
nasib baiklah aku ader tini kat sini
walaupun tak jauh dan berlainan negeri
tapi bolehlah diharap untuk berjumpa
bukan bermakna masuk U kiter akan luper kawan
tapi dah jadi adat kat tempat baru kiter akan jumpa ramai kawan baru
dan aku takut aku akan lupakan diorang sebab aku ni kan peluper sangat
harap2 taklah sampai macam tuh
plus kat U karang mesti kiter lagi sibuk kan
so mesti takder sangat masa nak bersilaturrahim ngan kawan2 lama
kalau ader pun mesti agak terbatas
tak bolehlah keep in touch ngan semua orang
apa2 pun aku harap yang aku ngan diorang takkakn putus sa…