Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

PESAN BUAT MEMPELAI

PESAN BUAT MEMPELAI........ nukilan khas buat pasangan pengantin baru.
.KAK FARAH IDAYU & RAFIQ
semoga sentiasa berbahagia ke akhir hayat












pesan ibu perkahwinan itu penyatuan dua keluarga dimana buruknya harus ditutup dimana baiknya harus diungkap








pesan ayah perkahwinan itu sekolahnya tanggungjawab gurunya cabaran runah tangga dan ujiannya semburu menggamit rasa







pesan kakak
perkahwinan itu syurganya cinta jalannya kadang2 lurus, kadang2 berliku namun selagi dipayungi redha ILLAHI selagi bergerak di landasan ISLAM penghujungnya pasti syurga ABADI








pesan teman perkahwinan itu umpama berlayar di laut lepas nakhodanya harus pandai mengemudi anak kapalnya harus pandai mengendali agar sampai ke pelabuhan HAKIKI




nukilan : ermahida

WEEKENDS WITH FLUID MECHANICS

rutin weekends yang tak dapat dipisahkan sebab inilah path yang telah dipilih rutin yang berubah  bila aware test akan muncul minggu nie rutin yang automatik akan di set kat kepala biler minggu2 akhir dah sampai bila hang out dengan rakan2 dah tak ader dalam list lagi biler yang nampak bangun dari tidur  adalah buku yang elok terbukak atas meja sebab last night tak sedar bila terlelap weekends yang tak rasa pun macam heaven holiday sebab nak mengejar segala bagai  yang tertinggal yang masih tak terungkai lagi serabutnya yang masih equation tak lekat lagi dalam kepala weekends dengan fluid mechanics tengah asyik buat latihan dan cuba nak pahamkan differential analysis of fluid flow tetiber tersentak aduhai minggu nie test turbomacinery  alamak pump masih tak paham2 lasi system dy masih tak sure lg which equation nak guna masih tak kenal lg type2 of pump tapi alhamdulillah turbine tak sesukar mana if nak compare dengan pump STOP apa yang aq melalut nie inilah hasilnya biler otak dah ra…

CORETAN JALANAN : LUAHAN RASA CUCU PINGGITAN

ini coretan jalanan penuh contengan perasaan  kisah hati dan luahan rasa dari pandangan seorang anak, cucu, dan keponakan yang umurnya masih dini  yang pengalamannya masih sekelip mata yang pemikirannya masih belum cukup empuk untuk diratah isinya namun sarat dengan rasa namun penuh dengan emosi  telah lama dia berdiam diri telah lama dia menyepi diri telah lama dia menghadam  segala yang dilihat di hadapan mata segala yang didengar dari angin yang menyapa telinga  segala yang dibaca lewat ruangan bukumuka
kini usinya bakal menginjak 21 tahun dimana di negara yang dicintainya dia bisa membuat pilihan dia bisa membuat perubahan hanya dengan satu kertas yang ditandanya atas sebab dan keadaan itu coretan jalanan ini  dibingkiskan contengan perasaan kisah cucu pinggitan luahan rasa cucu terpinggir
sewaktu coretan ini dikarang tangan, hati dan air mata sama-sama bekerja masih terasa lagi pedihnya hati merintih masih terasa lagi basahnya pipi terkena siraman air mata masih terasa lagi hangatnya pelukan sahabat menen…

A GREATEST GIFT FROM ALLAH

there are no exact words that I can say to show ur how much precious u to me  I thank ALLAH for HIS kindness we had met in this journey and together we cherish this ukhuwah I thanks ALLAH for HIS love even we are far away with each other but the BOND is always there and I thank ALLAH the ALMIGHTY because HE had sent ur as a greatest gift to me there must be some pain  that u and me need to feel it there must be a time that u and me will not see each other will not messaging each other but believe me most of the time there are always something that made me to always remember ur and I believe in ALLAH our friendship is the greatest GIFT from HIM

EVERYTHING IS FINE

PANASKAN ENJIN : RISIKO DAN BAHAYA

Sayangilah kereta kita kereta kita , harta kita
Tabiat memanaskan enjin adalah antara amalan yang sinonim dengan hampir semua pengguna kenderaan di seluruh negara. Tak kiralah sama ada pemandu kereta, lori, van, bas sekolah, kereta kebal, motosikal berkuasa rendah dan sebagainya termasuk helikopter.

Biasanya amalan ini dilakukan pada waktu pagi sebelum ke tempat kerja atau ke sebarang destinasi. Ada yang memanaskan enjin selama satu minit. Ada yang memanaskan selama 5 minit. Ada yang keluar rumah, hidupkan enjin kereta, masuk rumah, sarapan, pakai stokin, pakai kasut, kunci pintu dan baru terhegeh-hegeh masuk kereta untuk memulakan perjalanan. Makan masa dalam 15 minit juga. Golongan kaki panaskan enjin seperti itumesti bangun awal. Semua ini dilakukan kononnya demi untuk menjaga enjin. Demi untuk memastikan jangkahayat enjin panjang dan sentiasa berprestasi tip top.

Soalnya sekarang adakah pemanasan enjin ini perlu dilakukan? Apa kebaikannya dan apa keburukannya? Lagi satu …

LAGU UNUK TEMAN ~~ RAMLI SARIP

Bersama angin ku dengar ceritamu
Dari jauh tersisi di pinggiran
Engkau yang masih mencari sesuatu
Bernama kemanusiaan

Bersama malam ku gapai mimpimu
Dari kasih pada insan dan malam
Engkau yang masih mencari sesuatu
Bernama keadilan

Burung-burung berterbangan di angkasa luas
Mergastua bertempiaran di rimba raya
Hujan pun turun mengalir ke bumi
Dan segala yang tercinta akan subur
Semula bersama sinar suria
Bersama suria

Bersama hujan ku rasa basahmu Dari restu Yang Maha Kuasa Akhirnya engkau bertemu sesuatu Bernama kedamaian
Burung-burung berterbangan di angkasa luas Mergastua bertempiaran di rimba raya Hujan pun turun mengalir ke bumi Dan segala yang tercinta akan subur Semula bersama sinar suria Bersama suria
Bernama kemanusiaan Bernama kedamaian

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

BIAR OVERTIME JANGAN PART-TIME

WARKAH BUAT AWAK BERNAMA SAHABAT

salam sayang buat awak bernama sahabat
awak benar saya tak tahu kenapa awak menjauhkan diri dari saya dan saya benar2 tak paham kenapa awak menyepikan diri dan saya sangat ingin tahu kenapa awak tak nak jawab dan balas panggilan dan mesej2 saya awak saya tak kisah kalau awak perlukan masa awak sendiri saya pun tak kisah kalau awak tak nak selalu jumpa saya  dan saya memang tak kisah sangat kalau awak tak nak temankan saya ke mana2 pun dan awak tahukan sebenarnya  awak cuma perlu buka mulut atau hantar mesej bagitahu saya apa yang awak mahu sebenarnya awak betul saya tak dendam pun bila awak tak nak balas mesej saya cuma saya tertanya-tanya kenapa awak buat macam tu awak walaupun masa tu saya tengah marah atau sedih dengan awak tapi bila baca mesej awak kepada saya bila lihat gambar2 kenangan kita bersama say jadi sedih balik saya tak tahu kenapa air mata ini murah sangat, awak awak saya minta maaf kalau saya buat salah  saya jugak minta maaf kalau awak rasa tindakan saya tu melukakan…

DINNER MECH 2012 : GREATEST COMPANION

HAHAHAHAHAHAHAHA gambar nie memang aq suka sangat sambil pegang belon memang macam budak2 tak cukup usia nie...