Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2012

WING ~~~~ DAESUNG BIGBANG

Today, on a day like this, she says We should break up and she's sorry - on our anniversary Today, I am squeezed between many people As I hang my head low, I try to avoid them (I hate myself for being this way)
Today, it's okay, shout out louder yeah - good things will happen It's alright for tonight since it's so beautiful so cry louder yeah I will hug you, at this moment just fly high and jump Woo hoo woo - right now
Today, when it gets really lonely, I get crazily sad But no one understands, what to do? Today, I think, why am I the only one who's suffering like this? Saying that everyone is happy are all lies - I won't believe it - say 1, 2

Today, it's okay, shout out louder yeah - good things will happen It's alright for tonight since it's so beautiful so cry louder yeah I will hug you, at this moment just fly high and jump
I will become a sad protagonist in this world And I will hurt in place of you, I'll become your wings I believe you, I believe you Believ…

CORETKAN SEGALANYA

luahkanlah  segala rasa yang terbuku di jiwa segala kata yang mengguris rasa segala benda yang berada di benak fikiran
khabarkanlah  sayang yang sudah lama bercambah rindu yang kian bermaharajalela dan cinta yang telah lama dipendam
coretkanlah pengalaman hidup menuju kedewasaan coretan jalanan yang penuh warna dan nukilan indah luahan rasa
kongsikanlah seribu satu kisah yang bisa jadi pedoman pengalaman hidup dalam kelana di dunia sementara dan kegagalan yang membuahkan kejayaan
nukilan ermahida 31/5/2012 (0258)

KENAPA ERMAHIDA ???

KENAPA ERMAHIDA tetiber teringa pasal satu soalan dari sorang member aq kenapa aq guna ermahida semuanya mesti ader ermahida actually aq pun dah tak berapa ingat camner aq boleh guna nama nie sama ader aq ciplak dari orang lain  atau aq dapat ilham daripa someone aq pun takder jawapan untuk itu tapi nyah kenapa semenjak dulu aq rasa  ermahida nie satu nama  yang buat aq tersenym sendiri yang buat aq ralit dalam dunia khayalan aq sendiri yang maner kadangkala sekadar menyebutnya sahaja memberi satu inspirasi kepada aq untuk terus mencurahkab segala apa yang aq rasa dan aq rasa aq macam tahu kenapa aq pilih  ermahida as my pena name tapi aq pun tak pasti dengan reason sebenarnya so, maybe aq akan kemas balaik bilik belakang dan cari semula diari2 lama aq maybe dekat situ aq ader catatkan kenapa aq amek ermahida walau apapun aq rasa  this nam sangat sweet dan sngat sesuai untuk aq.. ADIYOS...

ALUNG, BILA NAK KAHWIN ?

suatu petang di hari puasa ketiga  angin sepoi2 bahasa walau kelembapan agak tak terasa tekak rasa perit sebab duduk melepak  kat bazar ramdhan aik..ape cer melepak nie biasalah kata peniaga tegar mestilah berniagakan dari duduk melangut kat umah baik kuar dan disebabkan orang pun masih lagi rajin sangat nak masak taklah sebusy maner  dan sempatlah aq ngan adik aq duduk mengusha orang lalu-lalang ngah elok mengusha tetiber lalau kawan sekolah rendah aq nie and ntah camner adik aq boleh melalut dia baik punya tanya soalan cepumas kat aq  ALUNG.. BILER PULAK..KAWAN ALUNG TUE DAH NAK MASUK ANAK DUA DAH.. ALUNG TUNANG PUN BELUM... okay.. inilah soalan yang aq rasa patut tak ader dalam silibus kehidupan aku buat masa sekarang nie soalan jenis macam nie memang lebih susah dari paper fluid dynamics last sem dan memang aq tak terkata kalau ditanya macam nie dan salah satu sebab aq tak nak pergi tarawih ker surau adalah sebab nie jugak aduhai listen yerk, semuanya mungkin inilah jawapan stand…

USM NIBONG - UUM SINTOK ~~~~ JAUH KE ?

inilah bakal route yang akan aq selalu lalui next sem INSYAALLAH..  kalau tol dan minyak keta tak naik harga kalau next sem tak sebusy maner kalau cik BETTY ( keta aq ) baik2 sajer dan kalau dak UUM TO BE tue tak sibuk jgak tue dia kira jauh ugaklah USM NIBONG _ UUM SINTOK ingatkan dekat  rupanya lebih kurang dah macam nak balik umah memang kalau aq nak konvo balik berdua dengan dak UUM nie memang payahlah jawabnya kenalah guna khidmat baik second driver nasib baik dah terrer jalan highway USM-UUM nasib baik satu hala ke utagha taklah sesukar maner nasib baik tak USM-USIM kalau jadi memang kalutlah parents aq sorang duk selatan sorang lagi baik punya landing kat utagha walau apaperpun next sem makin rajinlah aq mencemar duli ke tanah jajahan kat utagha nie moga semua perancangannya diredhai ALLAH.., AMIN

ARE YOU BRAVE ENOUGH ?

Are you BRAVE enough ? to be hated by everyone because you are different from the others


Are you BRAVE enough ?
to be hated because of your opinion
even you realized
and they also admitted
that yours always right


Are you BRAVE enough ?
to be alone in your journey
without anyone to accompany you


Are you BRAVE enough ?
to let others make fun of you
while you just smiled
and put your faith in HIM


Are you BRAVE enough ?
to let go the OLD you
that full of JAHILLIYAH
and change into the NEW you
that make ISLAM as the way of life
Are you BRAVE enough ?


ermahida
24/7/2012(1700)

CORETAN JALANAN ~~~~ SALAH SIAPA

ayah : Ayah balik nie ayah jumpa suami ibuk kamu
saya : Ahrgh   ( sambil kerut kening )... Biler masa pulak kahwin ? Tak tahu pun...
adik saya : Dah lamalah.....

Salah Siapa
 kalau nanti bertembung di pasar malam, supermarket atau di kenduri kahwin orang 
tapi tak bertegur sapa, tak bertanya khabar
sebabnya tak kenal yang itu suami mak cik sendiri
Salah Siapa
salah yang tua yang tak memberitahu
atau salahnya yang muda tak mahu ambil tahu
Salah Siapa
kalau yang muda tidak tahu bila Pestanya
Pesta Kahwin itu tujuannya diadakan bukan untuk bermegah
tetapi sebagai satu medium mudah
sebagai satu tanda
dan sebagai pengkhabaran
bahawa pasangan tersebut telah berkahwin
dan digalakkan untuk menjemput saudara dekat dan jauh
sahabat handai, jiran tetangga
agar nanti tiada berlakunya fitnah dalam kalangan masyarakat
Salah Siapa
kalau tiada jemputan dari yang tua
kalau tiada utusan dari tanah seberang
kalau tiada panggilan mengkhabarkan 
walhal walau sering dilihat mengupdate STATUS di FACEBOOK
namun tidak terlintas un…

REAL FRIEND

A Real Friend is A Great Deal A Deal that Everyone Faced in their Life Just The Lucky One Can Met Their Real Friend by Fated and the Others They must Find IT SO... Im Guessed that Im The Luckiest because by FATED I Found YOU  and by TIME WE were bonded in this UKHUWAH

dedicated for : Awek Manis SP Awek Ganas Kajang
always love and missing u all girls...

HOUSE ~~~ THE REAL FRIEND

WHAT I LEARNED WITH HOUSE 


YEAH NICE SAID TRULY WISE WORDS WE CAN EVEN DIE FOR A REAL FRIEND