Langkau ke kandungan utama

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER


dulu2 memang nak sangat beli sportcar
tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah
unless
kalau duit berlebihan sangat
dan kalau ada yg baik hati nak bagi
saya terima dengan senang hati

sebab sudah ada cik betty
so for starting,
tak adalah nak fikir sangat 
untuk beli kereta bila dah start kerja
but then,
akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri
and my dram car for now
TOYOTA FJ CRUISER

first tima nampak kereta nie
masa nak pergi airport sekat PENANG
first time nampak memang
falling in love at first sight
tak tahu apa orang lain cakap
but personally,
aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER
so,nak beli hummer memang jauh lagilah
dapat FJ CRUISER nie 
pun boleh kira dah besar rahmat

dia ada banyak colour
antara yg ada
hitam putih biru and kuning
tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning
dan aku google image tadi
aku jumpa yg update version tuk warna kuning
memnag stylo habis 
hehehehehehehe
tak percaya cuba nengok kat bawah nie


cuba search kai internet
tapi aku tak dapat jumpa
the ral current price 
untuk market kat malaysia
yang aku jumpa mostly used car
dan paling mahal untuk versian used car
harga dia around RM 200000 dan more
paling murah dalam RM 100 000 dan more
later, kalau ada masa
sinngah sat dekat TOYOTA centre
sajer2 usha harga dia
tapi aku x kisah
kalau tak ada yg baru, yang second hand pun okay
hehehehehhehehehe

bila google di punya spec ini yang aku dapat :
ini pulak antara
article yang sangat detail share pasal FJ nie :
malas nak translate 
so mohon baca sendirilah

memetik kata ummi
sedangkan ayah aku yang belajaq setakat SPM pu
niaga pasar malam
boleh pakai kereta impian dia
iaitu TOYOTA HILUX
takkanlah anak2 dia 
tak boleh advance dari ayah kan
Insha allah, kalau rezki diizinkan
tak lama lagi jer
dunia kerjaya tu aku kan jejak
boeh start menabung sekarang
dan boleh start sikit2
business planning...

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…