Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2016

SHORT MOMENTO~~~ FINALLY, I'M GRADUATE

Alhamdulillah !!!! Finally, I did it. When I read the message sent by Prof Jamal at night market, I'm speechless for a while. And, certainly the tears coming down. My eyes almost pop out. Same goes with my dad too. When I told him about the news , he looked shocked and nervously finding his spec to read the message. Hence, today the father and daughter selling bakso with red and Mashimaro eyes. Hehehehehe. How silly we are.
After 6 years of ups and down. After every phase that I had been through. People may say that its nothing; just finishing what I have should be a long time ago. But for me, this is a great news and evidence how much ALLAH loved me. What I have been through definitely will not be same like others and some had experience more difficult thing. But, the 6 years journey for finishing my degree really a sweet-bitter pain experiences for me.
To those who never know what I'm going through maybe not understand why I felt so blessed and happy. But to those who know …

RONGGENG RAYA 2016

JEALOUSY INCARNATE; SIDE EFFECT

Okay, aku baru perasan yang dua tiga miggu kebelakangan ini post2 yag aku kongsi semua agak maca kejiwangan sikit. Please, don't hate me. Ini semua sebab side effect layan Kdrama. Habis ja nengok drama2 tersebut terus keluar ilham nak buat sajak.

Antara Kdrama yang kebelakangan ini buat hidup aku tak tentu adalah Jealousy Incarnate (JI).  JI ni memang suatu drama yang boleh aku rate as awesome. Aku memang suka dari dulu dengan heroin drama dia. Since drama Pasta lagi, aku memang dah jadi kipas susah mati si GongHyo Jin ni. And since that, memang setiap drama yang dia ada aku tak pernah miss. 
Jealousy Incarnate adalah romantic comedy drama. Main theme dia off course about romance. Siapa yang pernag crush fever memang sesuai tengok drama ni. Memang agak tersentap juga. Macam2 orang sanggup buat untuk crush kan. Then, agak mnarik juga walau dah biasa sangat . Drama juga berkisar tentang cinta tiga segi. Tapi yang lainnya di sini, the woman love both of the man. And we ares till wai…

AKU SENDIRI

aku sendiri
bukan kerna lupa diri
aku hanya membawa diri
menjauh dari kalian yang lari

katakan apa sahaja
aku sombong atau lupa
tak pernah punya masa
ambil kisah tentang mereka

aku tahu diri
kenapa aku dibiar sendiri
semuanya rahsia Illahi
untuk kedepan yang tidak pasti

tapi jujur aku kata
ada rindu buat mereka
yang dulu banyak berjasa
bantu aku harungi pancaroba

buat kalian yang dirindui
aku mohon agar memahami
mengapa aku senyap sepi
tanpa berita membawa diri

aku berdoa di suatu masa
andai ada berita gembira
aku tak akan lupa
titip pesan buat mereka

#ermahida