Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

IM CUPID, I SPREAD LOVE EVERYWHERE

IM CUPID I spread LOVE everywhere
yeah, seriously
lately, Im felt I like the cute lovey-dovey angle, CUPID
maybe because I sense
love is everywhere in the air
its nice to see everyone in their lovely mood
or maybe its just me that felt like that
hehehehehehehehe
 why I called myself CUPID
actually, its a secret
but I will tell u since we did not know each other
lately, there are some of my friend
called me
mesaaged me
chat with me either at FB, YM and also Googletalk
and they are just simply spill to me
about their LOVE prep
and some of them ask my opinion
GUYS
are you kidding me
why you came to me and ask my advice
since i bet u guys know that
me, myself still lack of experience about Love life
but again, i really thanks u guys
for everything that u shared with me
Im really appreciated it
it can be a lesson for me for the future
and there are some
who ask my help
to adjust them with their crush
yeah, I smiled and talked to myself
even I cant handle my crush
how im supposed to help u…

RANIA CINTA DORAEMON

Hi everyone first time, feeling nak share some cerpen that I found seriously so cheesy and lovely' but most important is because had DORAEMON in this cerpen DORAEMON is my first love with cartoon before MICKEY MOUSE hehehehhee so, its bring the oldies memories WARGGHHHHHH sangat exciting bila baca the tittle at first and alhamdulillah the story line is good so, tak perlulah banyak cerita click the link and enjoy ur self especially for those who LOVE this cute DORAEMON here the link :RANIA CINTA DORAEMON ENJOY YOURSELF

APA HEBATNYA BUDAK NOVEMBER ?

NOVEMBER # BANYAK IDEA DALAM PERKARA # SUKAR UTK DIMENGERTIKAN ATAU DIFAHAMI SIKAPNYA # BERFIKIRAN KEHADAPAN # BERFIKIRAN UNIK DAN BIJAK # PENUH DGN IDEA-IDEA BARU YG LUAR BIASA # PEMIKIRAN YG TAJAM # DAYA FIRASAT YG SGT HALUS DAN TINGGI # BAGUS UTK JADI DOKTOR # CERMAT DAN TELITI # PERSONALITY DINAMIK # SIFAT YG BERAHSIA, PANDAI MENCUNGKIL DAN MENCARI RAHSIA # BANYAK BERFIKIR, KURANG BERCAKAP TETAPI MESRA # BERANI, PEMURAH SETIA DAN BYK KESABARAN # TERLALU DEGIL DAN KERAS HATI APABILA HENDAK. DIUSAHAKAN SEHINGGA BERJAYA # TAK SUKA MARAH KECUALI DIGUGAT # MUDAH AMBIL BERAT TERHADAP ORANG LAIN # PANDAI MUHASABAH DIRI # CARA BERFIKIR LAIN DARI ORG LAIN # OTAK YG SANGAT TAJAM # PANDAI MENDORONG DIRI SENDIRI #TIDAK HARGAI PUJIAN # KEKUATAN SEMANGAT DAN DAYA JUANG YG SGT TINGGI DAN APABILA HENDAK SESUATU # CUBA SAMPAI BERJAYA # BADAN YG TOUGH # KASIH SAYANG DAN EMOSI YANG SANGAT MENDALAM # ROMANTIK # TIDAK PASTI DGN HUBUNGAN KASIH SAYANG # SUKA DUDUK DIRUMAH # SANGAT RAJIN DAN BERKEMAMPUAN…

KASUM OH KASUM : HIDUP JANGAN KURANG AJAR

ini pulak repekan yang tak dijangka  memang tak dirancang akan ader part 2 tapi biarlah aq luahkan dekat entry kali nie kalau tak luahkan kat sini, kat maner lagikan at least, kalau ader yang baca diorang paham kenapa dan mengapa firstly, mintak maap kalau ader yang tak berkenan dengan cara saya jadi REFF maaplah permainan kampung style, setakat tangkap muat nie memang bukan taste saya selalu kami jadi REF untuk negeri jerrr seriously, bengkek rasa biler orang yang tak tau paper pasal RULE boleh komen cara kita jadi REF for ur information, aq insyaallah seadil mungkin kalau ader aq bagi point FREE pun aq akan pastikan both of the team will get the same FREE point okay, part one is done
PART TWO pulak yang buat aq elok COOL jadi panas balik  biler diorang dah abis main dan kami masuk untuk guna court balik rasa sakit hati sebab ader mulut yang takder insurans  boleh cakap  " kalau tak tau main, tak yah jadi REF " or something like that ayat betulnya aq dah luper coz badan me…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

KASUM OH KASUM

KASUM OH KASUM gara-gara KASUM mata aku tak boleh lelap malam nie perasaan terasa macam esok nak lawan untuk SUKAD pulak hehehehehehehehhehe maybe sebab banyak sangat cabaran yang dihadapi buat aku risa untuk menanti apa lagi kejutan yang bakal berlaku esok hopefully, everything will go smoothly ish, aku nie gaya macam esok big tourrnament jer mungkin sebab ini first time KASUM adakan volleyball buat aku rasa teroverexcited giler seriously, memang macam heaven giler biler ader junior cakak kak mid, mainlah KASUM hahahahahahahaha aku ni namanya jer the only third year girl mechy tapi aku ngan xtvt schulz memanglah macam panggang dengan api dan bila nak join nie punyalah macam2 yang jadi nasib baik ada junior yang sabaq ngan perangai kekwa kakak MID dia nie aq berani buat perangai manja gediks aku nie pun sebab junior aq tue pernah satu team main volley ngan aq so aq hope dy dah paham ngan perangai demanding aku nie sampai aku lupa yang maybe orang disekeliling dia akan berfikiran buka…

AWAK, SI PENCURI HATI

awak tahu tak yang awak dah buat salah besar mestilah awak tak sedar sebab sebenarnya saya pun baru sedar awak ada buat salah dekat saya mesti awak pelikkan apa salah awak sebenarnya janganlah risau sebab salah awak tu hanyalah antara awak dan saya
awak  kalau awak nak tahu apa salah awak awak kena janji dulu dengan saya awak tak akan beritahu sesiapa ini hanyalah rahsia kita berdua awak, janji yer
awak sebenarnyakan salah awak tak besar mana pun tapi kesan dia sangat besar buat saya saya tahu awak mesti tak sedar lansung yalah, awakkan asyik sibuk saje
awak sebenarnya awak telah mencuri hati saya tau betul saya tak tipu saya pasti dan saya yakin awaklah pencuri hati saya sebab itulah semenjak jumpa awak hati saya seperti tiada guna lagi hati saya kosong sangat awak seperti mencari sesuatu yang hilang bila jumpa awak semula barulah hati saya berirama kembali
awak, si pencuri hati saya pun sebenarnya tak sedar bila semua ini berlaku tahu-tahu hati saya asyik menyeru nama awak akal say…

TANYA SAMA DIRI

tanya sama diri  apa sebab resah nanti diri jawab  tanya sama hati
tanya sama hati  apa sebab resah nanti hati jawab tanya sama mata
tanya sama mata apa sebab resah nanti mata jawab hati yang rindu
tanya sama hati apa sebab rindu nanti hati jawab  tanya sama mata
tanya sama mata apa sebab rindu nanti mata jawab sebab hati tak jumpa
tanya sama hati apa sebab tak jumpa nanti jawab hati mata tak cari
tanya sama mata apa sebab tak cari nanti jawab mata diri yang malu



DI SINI KUTEMUI

di sini kutemui dia yang dengan lembutnya menyedarkan yang dengan senyumnya menenangkan yang dengan keletahnya menghiburkan yang dengan tawanya menceriakan
di sini kutemui dia yang membuatkan aku terbang di awangan yang membuatkan tidurku tak lagi lena yang membuatku mencari bayangan yang membuatku senyum sendiri
di sini kutemui dia yang tanpa ku sedari semakin menghuni hati ini yang tanpa ku sedari semakin menguasai diri ini yang tanpa ku sedari semakin menyembuhkan luka lama di hati ini
di sini kutemui dia satu momento indah buat diri tanda jiwa ini tidak pernah mati bukti bahawa cita bisa bertaut kembali
di sini kutemui dia hanyalah picisan perasaan seorang perindu khayalan pada dia yang datang sementara

PICISAN RASA DARI FB

picisan rasa dari FB AFIFAH SYAH NST
hampir 3 tahun tidak prnah menatap wajahmu..walau pernh skli kau hmpir disni..mgkin itu ketentuan illahi...kau pergi sebelum sempat ku menatap utk terakhir kalinya..terngiang2 lagi suaramu..senyumanmu ketika di bawa melihat beraneka jenis bunga suatu ketika dhulu..100 hari pemergianmu...semoga ALLAH sentiasa menempatkanmu nenek di sisi orang2 yg beriman..:) al fatihah...
patutlah hari ini di sebalik tawa yang tercetus hatiku rasakan sangat sendu jiwaku kosong semuanya serba tak kena dan picisan rasa adikku di FB mengambalikan aku ke ingatan itu memori yang aku sebenarnya cuba padamkan sedar tidak sedar sudah 100 sejak pemergiannya entri kali ini tak tahu apa tujuannya  stop and continue later wassalam

MOMENTO PADU 2013

mohamad nazri nama diberi keletahnya lucu bijak bicara manis senyuman menghias hari jadi idaman si anak dara




srikandi atiqah penuh misteri menyimpan rahsia dalam senyuman orangnya pandai membawa diri madahnya berbisa sepanjang zaman



laksamana anuar kesayangan semua suaranya merdu memikat hati bijak mengayat si gadis lawa lagaknya persis melayu jati


SYUD tersenyum memikat rasa tabah mengurus sepanjang masa
FIEQA sabar mengira detik tidak bertingkah walau dijentik
celoteh FAIZ meminta penangan namun setia memotret kenangan
ZUL ikhlas menjadi kuli demi ANUAR dia tak peduli
ROHILMI jurupantun berwajah cerah senyumnya penawar hati yang marah
YDP FAKHRUL badan berketak kehadirannya penting membakar semangat
mekar mawar di tepi selasih tempat dara duduk berangan kalungan budi junjungan kasih  momento dilakar tanda kenangan
berhias tiara penuh berlian dibawa orang ke tanah darlas junjungan kasih pada kalian budimu tuan tidak terbalas
beradu raja di atas geta mengadap putera membuka langkah jari dihulur maaf dipinta tersilap bi…