Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2010

CHILD ABUSE

CHILD ABUSE atau bahasa latinnya adalah pembuangan anak. Pembuangan anak sekarang ni merupakan isu paling hangat lebih hangat dari isu parlimen lagi...kenpa ye tiba2 tergerak hati ini untuk menulis entri tentang isu ini. Tak ader tajuk lain atau sekadar nak ikut trend masa kini...bercerita tentang yang panas sajer.... The main reason ialah sorang member bagitahu pasal seorang bayi malang ini menjadi habuan anjing selepas dia dengan penuh kasih sayangnya ditinggalkan di tepi semak oleh bidadari dunia yang diharapkan untuk menjadi pelingung mereka dari kezaliman dunia namun kata orang2 tua harapkan pagar, pagar makan padi...bidadari yang diarapkan untuk melindungi mereka,rupa-rupanya adalah syaitan bertopengkan manusia, membuang mereka ke tepi semak atau tempat sampah atau tepi2 surau dan lebih teruk di lubang jamban...yang musykilnya bagaimana masalah pembuangan anak ini bole terjadi negara kita...sebuah negara dimana rata2 penduduknya mempunyai pegangan agma tak kira Islam,Hindu atau …

KENANGAN TERINDAH

Bertemu dan berpisah
adat manusia biasa
hilang di mata
tapi di hati tidak lupa.....

Lagi tiga minggu aku akan meninggalkan kolej yang tercinta nih..Sepanjang zaman persekolahan aku KMPPlah tempat yang paling menggamit memori aku banyak kenangan pahit, manis,payau dan semualah yang aku dah alami kat sini....Rasa berat di hati untuk meninggalkan KMPP yang tercinta ini...rasa pilu di hati untuk berpisah dengan rakan2 di sini...rasa sayang di hati untuk melangkah kaki keluar dari KMPP yang tercinta ini..segalanya di sini seakan-akan menggamit memori...

SAHABAT.....keranamu tak sanggup aku meninggalkan KMPP ini...keranamu pilu rasa hati aku untuk pergi dari sini....keranamu aku terasa akan mati kesepian...kerana kau adalah segalanya...SAHABAT....setiap detik bersamamu terasa berharga....setiap masa bersamamu terasa sekejap rasanya...setiap kali kau di sisiku aku rasakan seolah-olah aku adalah insan paling beruntung di alam maya ini....setiap masa yang kita luangkan terasa ingin diulang tayang …

PSPM 2 AROUND THE CORNER

WAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHH................
tak sangka pejam celik-pejam celik...dah nak habis dah matrik.... beberappa hari lagi PSPM akan menjelma...aduhai..seram sejuk bila dengar...tapi apa-apa pun uasaha kena teruskan juga...pagi,petang siang malam...buku je yang ditengok...nasib baik ada volleyball...kalau tak boleh jadi hantu buku aku kat sini...pergi bilik air pun terhalang2.....semua bahana PSPM lah....tapi ada juga masa nak tulis entry...hehehehehe...tengah down ah....ngah touching ngan member...tapi kalau aku touching pun bukan dia tahu...kalau dia tahu pun ader dia kisah ker....huhuhuhu...aku jer yang terhegeh2 nak kawan ngan dia nih...apalah aku merepekk pun aku tak tau..yang penting aku nak spill it ...... taklah terbeban sangat perasaan di jiwa ni...lepas ni bolehlah aku study ngan khusyuk balik tanpa pikir pasal member aku yang seorang ni.... biarlah dia bahagia ngan kawan2 dia yang lain....sebagai the very understanding one(perasan sendiri) aku akan support dia dari bela…