Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2010

HAVOC PART 2

hahahahahha..................... terbangun awal hari nih tak tau semangat aper yang menyeru aku tuk up load gambar penuh kontroversi nih...........hahahahahahaha................ video nih diambil masa cubaan kami semua untuk mengenakan besday boy pada hari tuh...saper kah dia....... hahahahaha...mestilah abang 4 flat kiter.............. IKHWAN...... vid penuh kenangan... penuh nostalgia...walau semua ntah kemana tinggak aku ngan kim jer masih bersama...tapi kenangan yang ada pernah abadi dan takkan pernah aku lupakan..... oh ya....ak tak pernah mintak maap proper kat ikhwan pasal aklah jahat giler...bajet tangkap gambar sebenarnya nak rakam apa yang akan berlaku lepas tuh... anyway credit to hayat and akib atas cooperation yang memang superb tuk kenakan abang macho kia th...hahahahahaha....cian dia/// dahlah pakai baju cantik pulak time tuh....hahahahahaa... aper2pun... IKWAn aku mintak maap.... lain kali maybe tak buat lagi.........

MID VOLLEYBALL......... RAYALAH PULAK

Pergh..terasa macam tajuk filem lak tajuk post aku nih....
hehehehhehhehe... bkan aper
sajer jer nak wat gempak cikit
actually aku sebenarnya malas tapi tetiber rajin lak nak mengedit gambaq nih jadikan maacam ala-ala e-kad lak....
akhirnya jadilah product tak seberapa aku nih......
huhuhuhuhu..... then aku ;un tagged kan kat FB
wah...hasilnya memang memberansangkan.........
Finally...
to all my friends
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir batin

LOVE IS FRIENDSHIP

Friendship will never end as long as you still have your friends name in you heart.....
maybe you and she will less contact or maybe at the end you will lost contact with her but as you still remember who she is..... the tie of friendship will never break........ It was easy for us to make a friend with the new comers in our life......... but the hardest part is to maintain the relationship..... sometimes friends are like a river..... just passed by.... and you will never notice when its gone.......... To make a friend for me .. seriously was the easy one... but I faced a problem in how I want to mantain the ukhuwah that I had created with my friends....... sometimes it tooks all of my effort to maintain it......
for me... love is friendship......... love your life means love your friends.......... and Insyaallah I love all of my friends because of The Almighty......... hope the ukhuwah will lead me to His Jannah.... Ameen.....

SUATU KETIKA DAHULU

Suatu ketika dahulu
pintu hati ini pernah disapa
dengan khabar cinta dari si jejaka impian
namun dengan angkuh
ku biarkan khabar itu berlalu

suatu ketika dahulu
dia sering menjeling manja padaku
namun dengan angkuh
ku biarkan jelingannya sampai di situ
walau kadangkala
tika pandangan mata ini bertaut
antara aku dan dia
hatiku berdetak laju
memainkan irama indah

suatu ketika dahulu
dia sering betanya khabar
dia sering bergurau senda
ada sahaja tingkahnya yang menarik hati
namun kerna silapku
dia menjauh diri
membawa hatiku bersamanya

kini
aku sering tertanya aku sering bermenung
mengapa hatiku seakan kosong
mengapa hati ini
telah lama tidak mendendangkan irama indah
mungkinkah
kerna hatiku bukan milikku lagi
mungkin kerna hati ini
telah lama dicuri si dia
tanpa ku sedari

HOME SWEET HOME

finally....setelah lama berkurung kat USM... aku sampai jugak kat rumah.... After a very long and tired journey...rasa lega dapat menjejakkan kakiku semula ke rumah....satu perasaan yang sangat sukar untuk aku gambarkan......Wargh......

entri kali nih pendek jer...sebab di pertengahan aku terlupa pula apa yang aku nak spill....

HANYA NYANYIAN DALAM SEPI (IKLIM)

Jangan kau hujani dengan pertanyaan
Kerna pasti akan mengecewakan
Fahamilah pengertianku ini
Setiap insan punya perasaan
Setiap cinta perlukan pengorbanan
Walau sekejam ini yang kulakukan
Sanggup berpisah demi kemanusiaan
Asal kau bahagia oh masa depan

( korus )
Cintailah dirinya kerna dia lebih sempurna
Apalah ada padaku, hanya nyanyian dalam sepi

Renungilah sejenak bintang nan antara
Belian dengan kaca mana lebih berharga
Pandangilah keatas keluargamu di sana
Turutkanlah kehendak mereka
Kerna ku sendiri menyanyi dalam sepi
Anggaplah diriku sepotong mimpi
Usah kau tangiskan pada perpisahan ini
Pergilah kepadanya Selamat Tinggal

ADA APA DENGAN MERDEKA

ada apa dengan merdeka
jika sebenarnya hati masih dijajah
ada apa dengan merdeka
jika anak bangsa terus dibelenggu minda penjajah
aku bukan anti kemajuan
aku juga bukan anti merdeka
aku juga seperti yang lain
lebih menggemari hip hop dari dondang sayang
lebih memilih NST dari Utusan Melayu
namun
kemerdekaan ini buat aku terpikir
semakin aku menginjak dewasa
erti kemerdekaan ini semakin pudar kurasakan
sambutannya hanya sekadar melepaskan batuk di tangga
tidak seperti di waktu diniku
begitu beerti kurasakan kemerdekaan
semuanya bagai keliru
ada apa dengan kemerdekaan
jika sebenarnya jauh di kubuk fikiran
kita masih lagi dijajah
anak2 kita semakin jauh dari kemerdekaan
mereka lebih kenal
Taylor Swift dari Dato Maharajalela
lebih kenal
Westlife dari Bintang tiga
mungkin
jika ditanya siapakah TUNKU
mungkin tiada siapa yang tahu
AH
sebenarnya semakin lama kita merdeka
semakin jauh kita dari kemerdekaan
benarlah
sedarlah
aku bukan sesiapa
hanya ingin meluahkan
apa yang terbuku di jiwa
apa y…