Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

AMALI KEJURUTERAAN

WWWWWWAAAAAAARRRRRGGGGGGHHHHHHHHHHH
today im very happy
sangat sangat gumbira
macam budak kecik dapat gula2
macam orang buta dapat tongkat
gembira sangat2
hari ni aku adaamalan kejuruteraan
pergi bengkel buat pertama kalinya
hehehehehe
hari ni belajar camner nak wat bebenang skru
selama hidup di atas muka bumi nih
tak pernah tahu pun camner skru tu wujud
biler dah tau nih
susah gaklahkan owang2 dulu
buat skru
yalah zaman dulukan guna tangan jer
macam yang kami buat
heheheheheehhe
aper2pun memang pengalaman menyeronokkan
dapat belajar dan buat sendiri your own screw....adiyos

SHORT N3

actually after five weeks, im spent my time with all the engineering stuffs i realize that engineering is not the easy course actually, for a certain level its more tough than medics. well Im not saying that because Im practising engineering now but its more to my opinion after Im entered this engineering world..... for every thing that I have learned I need to know how to apply its in my daily life. maybe thie n3 the shortest one that I ever had post but dunno what more to write...dunno what more to spill... so lets be .......

THE PRINCIPLE OF LIFE

Laugh when you can,
apologize when you should,
and let go of what you can't change.
Kiss slowly,
play hard,
forgive quickly,
take chances,
give everything
and have no regrets.
Life's too short to be anything...but happy.

THE FIRST TEST

wargh....
dunno what to do
dunno what else to read
even i think
there are thousands of letter
that I need to read
seriously why I felt very scared
its juz a simple test
but im afraid whether I can pass or not
or whether I can answer the question or not
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhuhu
next week will be the though one for me
hope I can stand with it
hopefully

LUCKY

Do you hear me?
I'm talking to you
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you, I promise you I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through the trees
Mov…

IM DROP

please ah ignore jer sentences
i wish you would love me
bukan aper
hanya gambaq ni jer yang sesuai
nak gambarkan perasaan aku ketika ini
huhuhuhhhuhuhuhu
aku sedih
sebab hari nih
dengan rasminya
aku telah mengeluarkan diriku dari PALAPES
huhuhuhuhuhuhuhu
setelah lama bersusah payah
aku buang jer pekuang macam tuh
tapi orang kater
jangan pandang belakang
so akukan terus memandang ke depan
bukan senang aku nak buat keputusan macam tuh
sampai migrain ah gak kepala aku
biler pikirkan
apakah yang paling sesuai dan sepatutnya
aku lakukan
ALHAMDULILLAH
aku mendapat pertolongan darinya,,,
tak nak pikir2 panjang
so aku kena letak semua usaha aku kat
ARCHERY,,,,,,
gogogogogog MID,,,, ur can do it...

PELABUHAN CINTA

hatiku pilu
bila teringatkanmu
tawaku bertukar sendu
bila teringatkan senyumanmu
sungguh
bukan itu pintaku
sungguh
aku sangat merindukanmu
bagai angin yang lalu
rindu ini datang mnyapa
bagai pungguk merindukan bulan
begitulah rinduku padamu
sungguh seksanya penantian ini
sungguh sepinya aku keseorangan
di pelabuhan cintamu



created by ermahida

SESAT KAT PARIT BUNTAQ

hahahahahahaha..............
hari nih aku best giler
setelah sekian lama tak merempit ngan motor
aku dapat pegang motor hari nih... pergh masyuk giler
barulah rasa macam budak U
dah besar ah cikit naik motor
barulah nampak macho
thanks ah pada ain yang mintak tolong aku antaq dier pergi stesen bas
and credit also too syamil sebab bagi pinjam motor
thanks ah bro
aku hepi giler ah naik motor ang tuh....
hheehehehehehehehhe
walau cc 125
tapi tak pick up sangat
better ah dari takder lansung
bas ain 11.45 dan aku bertolak dari U dalam 11.30
pergh memang cam lipas kudung ah aku lari
hehehheeheheheheh...selekoh pun redah jer
walau trauma tu still ader lagi
nasib baik sempat laju gak ah kiranya aku bawakkan
abis antar ain
aku jalan2 sat
nak tengok pekan parit butaq nih
tapi kejap jerlah sebab aku tensyen nengok jalan dier
pening betul aku nengok
dahlah banyak jalan sehala
entah berapa kali aku silap jalan
patutlah semua owang asik usha aku jer biler aku lalu
tension sangat ngan jalan aku pun …

LOVELY FAMILY

LOVE YOU............ TINI

ntah henapa sejak kebelakangan nih aku rindu sangat dengan TINI........... ntahlah mungkin sebab lama dah tak contact dier kot.... huhuhuhuhu/..yelah HP dier kan hilang...so for the time being aku tak leh ah nak contact ngan dier...guna aperlakkan nak call dier....ader FB jerlah....tapi aku nak dengar suara... luper lak aku baru balik dari island ader hal sikit kat campus... balik dari campus aku pergi merewang kat Queensbay ngan Perangin mall......... sambil nengok wayang The Last Airbender..... memng best giler ah citer ....... nanti aku citer kat next post ok......... nak jadikan citer masa kat stesyen bus Butterworth tuh aku nangis teringat saat2 akhir aku ngan tini kat sini.....memang menyayat hati...aku tak sanggup rasanya nak antar tini ke situ.....pergh jiwang lak....then aku naik feri... lagilah lebat air mata aku mengalir..... banyak kot kenangan aku ngan member2 aku kat atas feri nih...ngan ramai orang and the most important mestilah kenangan aku ngan member2 baik aku......…

AKU MEREPEK

One day, one of my friends ask me.......... Mid, ko pernah couple tak........ and Im without thinking answer his question.......Nope, never and I dont want........ then he ask me why........ and at that time i dunno how to answer him..... serously...tak pernak pikir serius pun pasal nih... dan tak pernah teringin nak ambik tahu pun...... kenapa yerk tetiber nak post pasal benda nih yerk... sebab rasa-rasanya lately nih.. IM fallin in love.. but not with someone but with something... my life as a U students and also everything about mechanical engineering tolak math enng ok.....

Ntahlah hidup di U nih... environmentnya buat aku terpikir dan memikirkan tentang benda2 alah nih.... dugaan dan godaannya lebih hebat aku rasa daripada kat matriks.... yelah kat sini kan agak bebas sikit compare dari yang kat matrik... 24 hours o boleh kuar masuk..tader kawasan larangan dan suker2 hati kolah nak balik ke bilik pukul braper.. takder saper yang kisah dan nak ambil tahu..... jat cafe, padang , pe…

KETIKA ALLAH MEMILIHMU UNTUKKU

Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..

ZINA ATAU TERLANUR

tengah blog walking terjumpa satu post yang sangat2 menarik dan berfaedah buat aku in da future... Insyaallah..... so I juz copy and paste kat sini..........

“Bagaimana pandangan awak tentang remaja kita yang terlanjur?”
“Apa maksud terlanjur?” saya menyoalnya kembali.
“Terlanjur melakukan hubungan seks haram,” balasnya terus-terang.
“Bagi saya istilah terlanjur itu tidak tepat.”
“Apa istilah yang lebih tepat?”
“Berzina!” jawab saya pendek.
Lelaki itu kehairanan lalu mencebik seraya berkata, “kasar sangat bunyinya tu. Nanti remaja yang terlanjur takut.”
“Mereka tidak akan takut. Mereka berani. Sebab mereka beranilah mereka berzina.”
“Lagi-lagi awak gunakan istilah zina. Kasar sangat bunyinya tu.”
“Itu istilah yang tepat. Itu istilah Al Quran. Jika digunakan ada impak pada pendengarnya. Kita teringat Allah, Al Quran, iman dan Islam.” Dia diam. Tetapi riak mukanya jelas seakan tidak bersetuju.
“Saya rasa istilah terlanjur itu yang tidak tepat,” saya pula yang menerjahnya.
“Eh, kenapa? M…

PROBLEM LOADING PAGE

Lately nih.. tau tau ah aper problemnya... akunyer connection ker atau google nyer server....asal nak sign in jer ke blogger, PROBLEM LOADING PAGE pulak... tension aku..dah lah banyaj aku nak story sampai makan hati berulam jantung aku.... merauk gilerlah ngan google huhuhuhuhuhuhuhu..... yelah aku kan takder tempat sangat nak bercerita kat sini..bukan apa.. aku busy..member2 lain pun busy gak....dan aku ntahlah sejak kebelakangan ni aku rasakan skill sosial aku semakin menurun mungkin sebab dah lama tak praktik kot...... agak sedih biler tak dapat masuk blog sendiri.. banyak yang nak diluahkan tak terluahlak... lots of things happen this week and its make me so tired.....tetiber tak tau nak citer aper..takperlah kalau dah dapat balik mood karang.. aku story.... chiow.. adiyos

DEAN LIST

just came back from wan's room( one of my girlfriends) hehheheehehhe
we have a long chat
from the smaller one until
we reached a topic
I want to be in a dean list
sort of that
frankly speaking
Im confused why lots of my senior said
to get in a dean list is the impossible one
there aro nothing impossible in this world
unless you and yourself blocked
your mind to achieve what you had dream about
so i do a little research and
I found this
a very inspiring article even its just a short ones
so lets check it out


Straight up, you make the Dean's List in College, you're focused and more than likely on your way to success. You understand why you attended an Institution of Higher Learning and you are handling your affairs as you should.
Most people go to college, being their first taste of living on their own as a young adult, cannot handle this new freedom. The consequences often produce hilarious and sometimes disastrous results.
Here's how you can strive to make that Dean…