Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

SAYONARA ECAH

dermaga saksi bisu saat ku kucup tanganmu seolah tak mahu melepaskan aku pergi darimu
amacam jiwang karat tak.. layan sebentar lagu nih sangat bestlah.. sambil dengaq lagu nih teringat pulak petang tadi.. aku yang baik hati ini dan CEK KUCEN, KIM dengan baiknya telah menghantar ECAH hingga ke pintu bas.. heheheheheheheheee..... best giler ah ECAH, balik awal kot patutlah, rupa-rupanya dia ponteng kelaslah... tak aci betullah... hehehehehehehe, aku pun sama jugak.. nak wat camner tiket bas pukul 10.30 so kenalah berkorban yerk kelas huhuhuhuhuhuhuhhu... mesti rindu nak jumpa DOC CUTE...ish...ish...gatalnya...( anak saperlah ni)... oh yerk... by the way, since I got a new baby nie rajinlah pulak menangkap gambar taklah banya juz masukkan yang penting2 ajer karang semak lak entri ni ngan gambar2 nak jadikan story actually CHE KIM bukannya ikhlas nak antar ECAH pun heehehehehehehe dier nak SHOPPING jer lebih nih... memang galaklah, dari satu kedai ke kedai yang lain.. aku temankan dier cari …

CAREER FAIR USM ( SEMBCORP MARINE )

NIBONG TEBAL,: Selama dua hari bermula dari ( 26 hingga 26 JANUARI ) USM, Kampus Kejuruteraan telah menganjurkan CAREER FAIR. Program ini dianjurkan untuk memberi pendedahan kepada semua pelajar USM khusunya dan masyarakat amnya berkenaan bidang kerjaya yang ditawarkan dalam bidang kejuruteraan......
heheheehehehe....setelah lama tak menulis karangan rasmi, akhirnya dapat jugak aku menaip walau seperenggan itupun aku tak tahan menahan gelak...kuikuikui... nih kalau EN RIZUAN ATAN baca mesti mau aku kena ceramah nih..hehehehehehe... ampunkanlah saya, cikgu...saya budak baru belajar...
CAREER FAIR..... sempat jugaklah aku melawat tiga kali ...and for the final tour, aku dapat jumpa satu syarikat marine nih setelah puas aku mencari dalam internet,hehehehehehehe...... pic2 kat atas ni adalah berkaitan dengan syarikat tuh... nama company dia.. SEMBCORP MARINE...berpusat kat SINGAPORE..pergh...giler ah...agak2 berapa gaji yerk... siap boleh bayar dalam USD nih...kuangkuangkuang... masih jauh…

DREAM COMES TRUE

WOHA...
aku kegirangan dan kegembiraan
setelah berkurun dan berabad aku menanam impian
akhirnya...dengan bantuan pak cik JPA
hehehehehehe.... dapat jugaklah aku memilikinya..
THANKS pak cik JPA..( sesuker jer letak pak cik kan... )
even boleh jer mintak ngan my parents tapi
macam tak challenging pulak
lagipun ader lagi banyak yang lebih berfaedah untuk diorang beli dari belikan aku menatang nih..
walaupun penat tour satu PB tadi
tapi aku still gigih nak snap satu pic
and terus upload kat FB
bukan aper sajer jer nak jealouskan budak2 kecik tuh...
hehehehehehehehheehehe.....
mood : AKU HEPI GILER
lepas nih mesti blog pun tambah banyak koleksi gambaq...
hahahahaha...nantikanlah yerk...
DSLR still dalam list aku..
dont worry...bakal memilikinya dalam satu masa lagi...

AWARD CHE LEENA

PINK.............mencemar duli dalam ini blog........ tapi demi the dearest CHE LEENA... I ambik jugaklah....hehehehhehehe... ayat tak boleh blah.. actually tengah kalut nak kumpul award... hehehehehehe....takperlah...yang penting aku sayang kamoo award.. CHE LEENA jangan marah yerk..... saya sayang kamoo jugak.... thanks for the pinky award... next time cheq tukaq warna lainlah pulak....(gurau jer) by the way it was a very stylish award ah... heheheheheehehe...walaupun PINK the hottest link : http://leenasaffee.blogspot.com/2011/01/award.html

COUPLE MOMENT

HAHAHAAAHAHAHHAHAHA........
( gelak evil)
even ini adalah blog aku
tapi pic dan entry di atas tak ader kena mengena dengan aku yerk....
tapi adalah hadiah khas dari aku
untuk kawan2 yang terchenta...
sebab aku selalung wish kalo dengar berita baik macam nih
tapi kali nih aku terluper lah..
bukan aper...kalo wish jer..
macam tak best lak...
cam budak2 pun ader jugak..
hhehehehehehehehhe....
so tuk korang...kawan2ku yang terchinta...
ameklah ni sebagai hadiah dari aku tuk korang...
kalau ader rezki...aku dapat jemputan makan nasi minyak korang..
lagi UP aku bagi hadiah..
tapi make sure ah aku dapat VVIP nyer jemputan...ok
so to CIK S and EN SNAIL....
hehehehehehehehehehhe..
selamat berbahagia..
pergh ayat cam ucapan pengantin baru lak..
lantaklah......
wish ur all da best.....

p/s : sory.... saya terlupa pulak... credit to CIK GG coz dy nyer kerja ah upload pic nih kat FB..... and jangan ader yang marah yerk ngan entry saya...hehehehehehhe....

SWEET 13

To my lovely sister......
Happy birthday...happy birthday....happy birthday to YOU......
even alung tahu Iha tak ader masa nak baca post ni...yalah ngah orientasilah katakan.....
tapi alung still nak tulis gak post nih...hehehehhehee.....
actually...tal tahu pun nak tulis aper...juz sekadar ingatan tulus ikhlas dari alung...
alung ucapkan SELAMAT HARI JADI kepada adik yang alung paling sayang nih...hehehhehehhe....
semoga tahun yang baru ini..akan memberikan seribu hikmah kepada Iha....
and wish you all of best for everything.... and wish you happy always.....
jangan nak jadi ulat bulu naik daun jer...... belajar pun jangan luper.....
ingatlah selalu....
 study biar lepak janji result gempak taklah susahkan mak bapak

rasanya itulah jer alung nak pesan.... tak tahu dah nak cakap aper lagikan.......so, GOOD LUCK..... SAYONARA......

AKU TANYA AKU JAWAB

Actually aku banyak sangat nak pos entry...yalah abis jer exam and time cuti sem tuh.... mau masuk sebulan aku tak masuk kawasan jajahan aku nih.... dah berserabut kot aku nengok... sawang punyalah banyak sana-sini...tapi tuh nanti dulu ah... coz actuallly aku tengah ader idea nak wat...apakah dia...hahahahahaha.... aku nak main soal jawab....bukan aper sekarang nih dalam kepala dah banyak sangat soalan nak ditanya.... so siapakah mangsa@tukang jawab...tak lain tak bukan mestilah tuan punya tanahkan.... so soalan bernilai RM 500.....jeng...jeng...jeng....( lintas lansung dari studio ASTROuntuk rakaman AKU TANYA AKU JAWAB)


1. Apakah azam baru anda untuk blog ini ?


hehehehehehe... alahai soalan kacang.....aku pejam mata pun boleh jawab...mestilah nak memperbanyakkan entry aku....dan yang penting aku dapat spill out all about everything happens in my life... maybe I will be a little busy later on... but i will try my hard to increase my productivty...pergh... word gempak semacam.... minta…

MEMORY OF ARCHERS

mesti cute kan gambaq ni... hehehehhehehehe... apa boleh buat semua muka macam anak keling dah biasalah baru game, memang muka akan tukar colour ah semua memang styloooo abis, walaupun kalah... bak kata orang2 yang gigi dua biar kalah asal bergaya gempak sehhhhhhhh


ni pulak pic aku ngan partner bow siapakah dia ini ya.... nama diberi ALI ZAINAL ABIDIN tapi aku panggil dia uncle because actually the reason why Im calling him UNCLE because he like to berleteq very much kalah my mum kalo dia dah start maniskan orangnya tapi sorry ah, you are too late dah kena chop dia nih...heheheheheheh

HELLO................. MID................. ko sihat ke tak nih.. asal tetiber ko pos pasal benda yang dah berabad nih... hehehehhehehehe..... bukan aper.... tadi aku baru jer pergi SHOOT ngan CHONG so aku terexcited ah pulak... rindukan geng2 aku memanah dulu nih... huhuhuhuhu... rasa cam nak nangis jerrr... takperlah MID.... bawak bersabar yerk.. oh ya gambaq di atas nih semua time aku kat INTERSABER dulu time kami pergi negeri k…

MY NEW BABY

Amacam cute tak MY NEW BABY.....
Jangan ader yang jeles yerk...
kalo nak, kena ah tunggu the end of the year....
naper kena tunggu...
sebabnya aku beli dy nih kat PESTA PENANG
hehehehehheheeheh...
tak plan pun nak cari nih...
tapi ntah camner termasuk dalam satu kedai nih
dahlah ngah promotion....
pergh aku pun apalagi...
rambang mata ah sampai terjuling
berapa kali ntah aku tawaf tepi dy nih
b4 uncle kedai tuh teguq aku
hehehehheheehehe.......
mesti ah uncle tuh perasan...
tapi memang best ah.....
but, aku still tak bagi lagi nama kat dy...
coz tak tau nak bagi nama aper.....
nanti kalo ader nama aku postkan , OK
balik jer campus aku terus snap pic dy
and apalagi upload ah dalam FB
memang memberansangkan sambutannya...
adik aku ah paling power mencomment
ader ker patut dy cakap aku BUDAK KECIK..
hekeleh.... asal bear jer dak kecik..
abis tuh saper yang cipta bear ni kan
semua orang besar bukannya budak2
memang tak relevan... biaq pi ah kat dy
sebenarnya jeles ah tuh... aku dapat BAB…

EPI NEW YEAR 2011

Tahun Baru, Azam Baru...
Bila cakap pasal tahun baru jer, mesti semua orang akan tanya ' Apa azam baru ?"
hahhahahahahahahha......
aderlah beberapa orang yang tanya aku pasal azam baru, entahlah..
aku tak tahu lagi apa yang aku nak..
tapi ada satu yang pasti aku akan buat....
yang pasti akan aku cuba lakukan..
iaitu untuk jadi yang lebih baik..
the BETTER MID.....
Insyaallah...
aku masih lagi belajar untuk menjadi seseorang
yang lebih baik dari diri aku yang semalam...
tahun baru nih....
bagi aku sebenarnya..
adalah satu permulaan, satu indicator untuk aku sendiri
serentak pula dengan pembukaan semester baru
inilah baru sebenarnya 
THE REAL WAR at My Life.....
and for those who read this entry,
juz want to say that,
thanks for read my blog,
and wish ur epi new year....