Langkau ke kandungan utama

REPLY TO MY ANONYMOUS


tengah sedap melayan kepala yg pening nie
tup tup 
datang seorang sahabat 
nasib baik pintu tak berkunci
kalau idak, balik tanpa berjumpa saya nampaknya
sembang punya sembang
dapat tahu pasal sesuatu
saya sudah lama tak bukak blog ataupun FB
jadi memang tak tahu pasal perkembangan

rupa-rupanya
diorang sudah baca enti saya meii
HAHAHAHAHAHA
lepas tue buat acara sentap menyentap
mereka yang sangat kebudak-budakan
bermula dengan 
serangan anonymous dalam entri blog
dan
perang hashtag kat FB
seriously, terasa excited pulak
sebab sudah lama rasanya tak buat benda camni
dan sedikit pun tak kisah
bila mereka sentap
well, at least itu reaction yang saya
biasala bergaduh2 gaduh manja macam nie
nak pukul memukul haram kowt
so, kena gaduh pakai mulut
kalau gaduh depan2 tak ada thriller

by the way,
sedikit penjelasan 
entri yang bertajuk 
bukanlah dilakar sebab sentap
atau marah 
cumalah sekadar permulaan plot
dalam melakarkan kisah hidup
seorang awek spanar

dan tujuan entri kali ini
sebagai balasan buat 
MR anonymous
yang meninggalkan jejak di entri sebelum ini

#reply yang petama
confirm2 anonymous yg tulis nie pun salah seorang cozmates saya... 
teruk tak teruk.. tepuk akal tanya hati cermin diri sendiri.. 
saya tak tulis pun dalam enty nie yg coz mate saya teruk.. 
saya cuma cerita kepayahan saya dari sudut perpesktif saya..
 maap kalau cara saya membentuk cerita buat anda fikir anda teruk..

#reply yang kedua
hahahaha.. yang ini sah2 tak baca betul2 entry saya... 
grow up lah cik anonymous... 
saya tulis ikut perpesktif saya.. 
and saya pun tulis jugak.. ini adalah yg busuknya..
later saya akan cerita yg baiknya pulak.. 
well, for uinformation kalau dalam penulisan.. 
mesti ada twist macam nie... 
kena cerita buruk dulu, then cerita yang baik..
baru orang akan impressed..
kalau sy cerita yg baik jer, orang akan cakap betul ke writer nie.. 
cam tak betul jerrr... cam tipu jerr.. takkan life dia baik jer..
and selain menulis suka2 at least saya harap blog saya ada iktibar yg dibawak..
 at least, this entry will be good information for those girls outside there yg teringin nak amek mekanik...

and untuk bab keluar2 tue, saya kan dah tulis saya pun ada manner sy sendiri...
 parents dan ilmu agama saya sudah cukup kowt utk saya fikir betapa x baiknya keluar dengan anda2 semua..
dan seperti yang saya cakapkan juga at least bgtahu jer..
 for my preparation kalau ada mulut2 comel bertanya taklah saya terkejut sangat.. 
sebagaimana entry saya ini yg saya tak sangka akan dikomen oleh anonymous yg banyak
 sebegitulah anda tak sangka betapa ramai orang melihat status 2 dan gambar anda yg diupload
 lalu membuat interpretation mereka sendiri tentang saya dan anda...

untuk anonymous yang membaca
terima kasih kerana meninggalkan jejak anda
sangat menghargai belasan anda
semoga berpuas hati dengan jawapan saya

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…