Langkau ke kandungan utama

REPLY TO MY ANONYMOUS


tengah sedap melayan kepala yg pening nie
tup tup 
datang seorang sahabat 
nasib baik pintu tak berkunci
kalau idak, balik tanpa berjumpa saya nampaknya
sembang punya sembang
dapat tahu pasal sesuatu
saya sudah lama tak bukak blog ataupun FB
jadi memang tak tahu pasal perkembangan

rupa-rupanya
diorang sudah baca enti saya meii
HAHAHAHAHAHA
lepas tue buat acara sentap menyentap
mereka yang sangat kebudak-budakan
bermula dengan 
serangan anonymous dalam entri blog
dan
perang hashtag kat FB
seriously, terasa excited pulak
sebab sudah lama rasanya tak buat benda camni
dan sedikit pun tak kisah
bila mereka sentap
well, at least itu reaction yang saya
biasala bergaduh2 gaduh manja macam nie
nak pukul memukul haram kowt
so, kena gaduh pakai mulut
kalau gaduh depan2 tak ada thriller

by the way,
sedikit penjelasan 
entri yang bertajuk 
bukanlah dilakar sebab sentap
atau marah 
cumalah sekadar permulaan plot
dalam melakarkan kisah hidup
seorang awek spanar

dan tujuan entri kali ini
sebagai balasan buat 
MR anonymous
yang meninggalkan jejak di entri sebelum ini

#reply yang petama
confirm2 anonymous yg tulis nie pun salah seorang cozmates saya... 
teruk tak teruk.. tepuk akal tanya hati cermin diri sendiri.. 
saya tak tulis pun dalam enty nie yg coz mate saya teruk.. 
saya cuma cerita kepayahan saya dari sudut perpesktif saya..
 maap kalau cara saya membentuk cerita buat anda fikir anda teruk..

#reply yang kedua
hahahaha.. yang ini sah2 tak baca betul2 entry saya... 
grow up lah cik anonymous... 
saya tulis ikut perpesktif saya.. 
and saya pun tulis jugak.. ini adalah yg busuknya..
later saya akan cerita yg baiknya pulak.. 
well, for uinformation kalau dalam penulisan.. 
mesti ada twist macam nie... 
kena cerita buruk dulu, then cerita yang baik..
baru orang akan impressed..
kalau sy cerita yg baik jer, orang akan cakap betul ke writer nie.. 
cam tak betul jerrr... cam tipu jerr.. takkan life dia baik jer..
and selain menulis suka2 at least saya harap blog saya ada iktibar yg dibawak..
 at least, this entry will be good information for those girls outside there yg teringin nak amek mekanik...

and untuk bab keluar2 tue, saya kan dah tulis saya pun ada manner sy sendiri...
 parents dan ilmu agama saya sudah cukup kowt utk saya fikir betapa x baiknya keluar dengan anda2 semua..
dan seperti yang saya cakapkan juga at least bgtahu jer..
 for my preparation kalau ada mulut2 comel bertanya taklah saya terkejut sangat.. 
sebagaimana entry saya ini yg saya tak sangka akan dikomen oleh anonymous yg banyak
 sebegitulah anda tak sangka betapa ramai orang melihat status 2 dan gambar anda yg diupload
 lalu membuat interpretation mereka sendiri tentang saya dan anda...

untuk anonymous yang membaca
terima kasih kerana meninggalkan jejak anda
sangat menghargai belasan anda
semoga berpuas hati dengan jawapan saya

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…