Langkau ke kandungan utama

CORETAN IKHLAS AWEK SPANAR~~~PAYAH JADI BUNGA SEKUNTUM


teringat teguran seorang teman di cafe waktu makan tengah hari :
untunglah kau yerk
dikelilingi lelaki-lelaki MALAYA
hensem2 doh kawan2 kau
(tak boleh puji lebih2, kalau ada yang membaca,
nanti kembang setaman)
dan aku hanya mampu tersenyum
jujur ada rasa bangga
hehehehehe

hakikatnya,
payah sebenarnya menjadi bunga sekuntum
dalam taman penuh kumbang
segalanya, rasa tak tentu
jujur, walau hampir empat tahun berkenalan
kadangkala, ada rasa akward

ada banyak sebab dan keadaan 
kenapa aku katakan payah
menjadi bunga sekuntum ni

#case pertama
kalau nak poteng kelas
memang tinggal harapanlah
memang jelas terang dan nyta
nampak sangat 
kalau aku tak datang kelas
so, tak boleh selalu sangat pontenglah

#case kedua
aku tak faham dan still tak tahu
apa sebenarnya anggapan diorang
 (especially cozmate melayu )
dekat aku
diorang anggap aku kawan atau
sometimes aku rasa
diorang anggap aku macam burden
paling tak suka kalau diorang rasa
ajaklah mid, kesian kot dia sensorang...
guys, please jangan layan macam tu
aku tak kisah kot
seriously, tak

#case ketiga
aku tak tahu kadangkala aku nak react camner
memanglah mulut diorang selalu cakap dan anggap
aku ni sefesyen ngan diorang
layman's term
diorang anggap aku macam budak2 laki
itu aku tak kisah
tapi yang aku kisahkan
bila diorang buat statement macam nie
"mid, kau cubalah make up cikit"
"mid, asyik pakai camnie jer, cuba bergaya cikit "
"mid, cuba span dan lembut sikit cam perempuan "
actually, kawan2 yang tercinta
kalau aku buat gaya mid feminin
takut korang jer tak selesa nanti
kalau nak aku ubah, senang jer
aku pun sebenarnya penat sudah
nak act ala-ala tough depan korang semua
bab yang bergaya tue
takkan ke kelas korang expext aku nak bergaya

#case keempat
sudah elok akak bergaya nanti
ada pulat mulut2 comel yang bercakap
"mid, tudung apa kau pakai nie, pelik jer aku negok"
"mid, apa pulak fesyen ko nie, macam lawyer jer"
nak kata tudung tu pendek, tidaklah
cuma ada ropol2 kecik
so, aku tak nampak apa peliknya kat situ
kalau aku pakai baju kurung pulak
ada pulak yang cakap 
"mid, ada kenduri ker hari nie"
nasib baik aku tak datang pakai kebaya ker
kalau yer, mahu terbalik dunia

#case kelima
aku seriously sangat tidak kisah
diorang anggap aku cam lelaki
tapi yang paling tak syok
bila diorang buat event
yolah,
jalan2 untuk brotherhood
boleh pulak tinggal aku
alasan mereka senang jer
mid, kau perempuan, tak sesuailah ikut kami
CISSSS
aku pun tahu manner kowt
apalah salahnya sekadar bagitahu
sekadar ajak2 ayam
aku pun bukannya free selalu 
nak ikut semua program brotherhood korang tue
aku pun ada life selain sculz mechy nie
at least, guys
inform jerlah aku
taklah terkejut aku nanti
tup tup
upload gambaq dan status 
siap hashtag #mekanik4thyear
lepas tue, ada pulak mulut2 gatal bertanya
"mid, kau okay tak dengan cozmate ko"
"apasal wei, ko tak ikut diorang ke situ.."
"kesian yerk kau, kena tinggal sensorang "
see, effect dia dekat aku
nak kena menjawab mulut2 comel yang bertanya tue
kalau sehari sampai sepuluh tanya amacam

serously,
sepanjang dekat USM nie
inilah entry paling berani mati aku pernah buat
entri nie wujud pun sebab
kena cerita yang buruk dulu
baru kita story yang baik2
dan aku pasti dan yakin
bab kebaikan nanti
mesti lagi banyak
kalau ada cozmate yang baca
seriusly, guys
please ubah cara korang
kalau tak semua pun
sikit jadilah kowt
by the way
kalau kata2 di entry kali ni agak kasar
mohon maaf awal2
sila nantikan next entry
pasal kengkawan cozmates yang superb nie
till then

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…