Langkau ke kandungan utama

CORETAN IKHLAS AWEK SPANAR~~~PAYAH JADI BUNGA SEKUNTUM


teringat teguran seorang teman di cafe waktu makan tengah hari :
untunglah kau yerk
dikelilingi lelaki-lelaki MALAYA
hensem2 doh kawan2 kau
(tak boleh puji lebih2, kalau ada yang membaca,
nanti kembang setaman)
dan aku hanya mampu tersenyum
jujur ada rasa bangga
hehehehehe

hakikatnya,
payah sebenarnya menjadi bunga sekuntum
dalam taman penuh kumbang
segalanya, rasa tak tentu
jujur, walau hampir empat tahun berkenalan
kadangkala, ada rasa akward

ada banyak sebab dan keadaan 
kenapa aku katakan payah
menjadi bunga sekuntum ni

#case pertama
kalau nak poteng kelas
memang tinggal harapanlah
memang jelas terang dan nyta
nampak sangat 
kalau aku tak datang kelas
so, tak boleh selalu sangat pontenglah

#case kedua
aku tak faham dan still tak tahu
apa sebenarnya anggapan diorang
 (especially cozmate melayu )
dekat aku
diorang anggap aku kawan atau
sometimes aku rasa
diorang anggap aku macam burden
paling tak suka kalau diorang rasa
ajaklah mid, kesian kot dia sensorang...
guys, please jangan layan macam tu
aku tak kisah kot
seriously, tak

#case ketiga
aku tak tahu kadangkala aku nak react camner
memanglah mulut diorang selalu cakap dan anggap
aku ni sefesyen ngan diorang
layman's term
diorang anggap aku macam budak2 laki
itu aku tak kisah
tapi yang aku kisahkan
bila diorang buat statement macam nie
"mid, kau cubalah make up cikit"
"mid, asyik pakai camnie jer, cuba bergaya cikit "
"mid, cuba span dan lembut sikit cam perempuan "
actually, kawan2 yang tercinta
kalau aku buat gaya mid feminin
takut korang jer tak selesa nanti
kalau nak aku ubah, senang jer
aku pun sebenarnya penat sudah
nak act ala-ala tough depan korang semua
bab yang bergaya tue
takkan ke kelas korang expext aku nak bergaya

#case keempat
sudah elok akak bergaya nanti
ada pulat mulut2 comel yang bercakap
"mid, tudung apa kau pakai nie, pelik jer aku negok"
"mid, apa pulak fesyen ko nie, macam lawyer jer"
nak kata tudung tu pendek, tidaklah
cuma ada ropol2 kecik
so, aku tak nampak apa peliknya kat situ
kalau aku pakai baju kurung pulak
ada pulak yang cakap 
"mid, ada kenduri ker hari nie"
nasib baik aku tak datang pakai kebaya ker
kalau yer, mahu terbalik dunia

#case kelima
aku seriously sangat tidak kisah
diorang anggap aku cam lelaki
tapi yang paling tak syok
bila diorang buat event
yolah,
jalan2 untuk brotherhood
boleh pulak tinggal aku
alasan mereka senang jer
mid, kau perempuan, tak sesuailah ikut kami
CISSSS
aku pun tahu manner kowt
apalah salahnya sekadar bagitahu
sekadar ajak2 ayam
aku pun bukannya free selalu 
nak ikut semua program brotherhood korang tue
aku pun ada life selain sculz mechy nie
at least, guys
inform jerlah aku
taklah terkejut aku nanti
tup tup
upload gambaq dan status 
siap hashtag #mekanik4thyear
lepas tue, ada pulak mulut2 gatal bertanya
"mid, kau okay tak dengan cozmate ko"
"apasal wei, ko tak ikut diorang ke situ.."
"kesian yerk kau, kena tinggal sensorang "
see, effect dia dekat aku
nak kena menjawab mulut2 comel yang bertanya tue
kalau sehari sampai sepuluh tanya amacam

serously,
sepanjang dekat USM nie
inilah entry paling berani mati aku pernah buat
entri nie wujud pun sebab
kena cerita yang buruk dulu
baru kita story yang baik2
dan aku pasti dan yakin
bab kebaikan nanti
mesti lagi banyak
kalau ada cozmate yang baca
seriusly, guys
please ubah cara korang
kalau tak semua pun
sikit jadilah kowt
by the way
kalau kata2 di entry kali ni agak kasar
mohon maaf awal2
sila nantikan next entry
pasal kengkawan cozmates yang superb nie
till then

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

SM DIR ENTERPRISE

Saya telah menemubual seorang usahawan tempatan yang sangat berjaya dalam bidang keusahawanan yang diceburinya. Hasil temu bual selama 20 minit ini telah memberi peluang kepada saya untuk mengetahui sedikit sebanyak maklumat mengenai dunia keusahawanan. Beliau juga tidak lokek untuk berkongsi rahsia dan pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang usahawan. Usahawan yang saya maksudkan ini ialah Encik Hidir. Beliau telah menubuhkan syarikatnya sendiri yang diberi nama Syarikat SM DIR ENTERPRISE. Syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang menjual dan membekalkan perabot dan berlokasi di Hutan Melintang,Perak. Keistimewaan usahawan ini adalah kerana beliau satu-satunya usahawan Melayu di Daerah Hilir Perak yang membuka syarikat berasaskan perabot yang mana selalunya bidang ini dipelopori oleh kaum Cina.  Kata orang tak kenal maka tak cinta. Sebelum saya menceritakan lebih lanjut lagi berkenaan kejayaan dan pengalaman yang telah dilalui oleh usahawan ini, moleklah kiranya jika saya menc…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…