Langkau ke kandungan utama

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih
raja dewata megah berarak
kemarau rindu menghakis kasih
goyahlah cinta dicumbu jarak

pena dilarik mengukir kalam
kalam ditulis atas suasa
wahai angin sampaikanlah salam
salam rindu curahan rasa

tumbuh tinggi pohon akasia
singgah kelana memahat kenangan
pemilik cinta biarlah rahsia
silalah tunngu kiriman undangan

Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 

Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 

Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 




Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DREAMLAND : VISIT TOKYO DISNEYLAND

antara yang teratas dalam list aku nak visit TOKYO DISNEYLAND sorrylah , kalau ada yang cakap apa punya impianlah cubalah teringin nai ziarah MAKKAH ker
jawapan aku senang MAKKAH itu bukan tempat yang ada dalam senarai impian aku MAKKAH and MADINAH intu dalam senarai wajib aku  nak bawak parents naik umrah itu bukan impian itu bagi aku satu kewajipan so, tolak tepi balik ke pangal cerita
dari kecik sampai sekarang nie aku memang suka gila2 dengan DISNEY WORLD yalah, apa idaknya boleh pulak orang lain layang cerita korea , hollywood aku boleh bukak youtube layan citer2 kartun DISNEY
bila aku google pasal tiket price dia  aku dapat tahu sekarang nie harga tiket untuk masuk TOKYO DOSNEYLAND adalah 6,200 yen untuk satu hari dan bila convert ke duit malaysia ikut latest currency adalah lebik kurang RM 200 okay, still affordable bagi aku lebih krang macam nak masuk LEGOLAND jerrr
bila google lagi aku jupa pulak tip seorang blogger nie shre macam mana nak saving untuk pergi ke TOKYO DISNEYL…

MOMENTO TO MY LOVELY BROTHER

and this year  THE BEST LITTLE BROTHER  is belonged to AHMAD MAHDI NASUTION a.k.a IDI ENCEM my brother is so special to me because lots of reason and as his ALUNG i speciall dedicated this entry for him with hope this will be a momento for him in the future coz this entry with hope will showed to him how much his alung LOVED him


HE is a GREAT COOK especially with fast food type His signature are telur dadar and also nasi goreng he also loved to try a new recipe that he create by himself compare to my youngest sister, HE have a talent in the kitchen He also loved to help his ALUNG in kitchen especially when he hungry  OH YEAH one more, HE also will be so talkative when he hungry i still can recall my memory to the time when he's been such a loud crybaby everytime, when we're on the way back to home from KL and we arrived at a place called KUALA SELANGOR my little brother will suddenly cried  and tell us that his stomach hurt so much but actually he hungry and want to have a …

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

USM VS UTP

alkisah nak jadikan citer...
hari nih aku pegi KL
ngah elok lepak ngan my family
baru teringat HP yang dah lama tak dilihat
and biler aku wak check up
wau surprise
hahahahahahaha
aku dapat lak UTP
macam daydream jer
time baca mesej tuh
tapi ntah kenapa
aku tak rasa hepi sangat
macam tak teruja
tak macam masa aku dapat USM hari tuh
rasa nak melonjak ke langit jer
macam nak menari pun ader gak
lepas dapat mesej
terus aku call ARIF
hahahahaha
apa lagi report kat dier
dier cam besalah
hasut aku pergi situ
bukan aku tak tau
dier nak sangat aku study kat situ
hahahahahha
katanya aderlah kawan member...
aper beza ker kawan ngan member
tapi ntahlah aku tak tau
nak kater aper
aku macam lost
macam orang angau ader gak
lepas aku pikir2
rasa2 macam dah dapat petunjuk
hahahahahaha
isthiharah pun belum
dah dapat petunjuk
hebat gak daya instint aku nih
banyak pro and kontra nya
samaada USM atau UTP
but frankly speaking
IM fallin in love with USM
even tak pernah pergi lagi kat situ...
tapi in my head and also heart
hanya berat sangat kat sit…