Langkau ke kandungan utama

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH


 Aku :Macam mana korang boleh start couple ni.
Kau kenal dia waktu bila
Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku
cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia.
Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia.
Kawan : Biasalah , kata romeo. 

Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku.
Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat
bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik
hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang 
melampau juga buat kawan aku jadi rimas.
Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan
diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.

Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia.
Sampai hati dia nak clash macam tu jer.
Kita cinta mati dengan dia.
Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan
hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni.
Kita sayang gila kat dia.
Aku : -_-
(Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai
pukul berapa entah)

Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku.
Dia seronok bercinta, aku pulak jadi mangsa.

TAPI
Ada yang lebih seronok bila, DUA HARI kemudian
mata aku jadi saksi bahawasanya wujud
CINTA MATI MACAM SAMPAH
bila mana dengan gembiranya
aku nampak bekas awek kawan aku ni dengan 
gembiranya berdating dengan pak we baru.
Dan pada masa itu, memang rasa
nak ketuk kepala sendiri sebab aku rasa bodoh
mendengar luahan perasaan dia.

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DANZA KUDURO ~~~ DON OMAR FT LUCENZO

Watching the video

El Orfanato
Danza Kuduro (Plop, Plop, Plop...)
Lucenzo
El Rey... !
La Mano Arriba
Cintura Sola
Da Media Vuelta
Danza Kuduro
No Te Canses Ahora
Que Esto Sуlo Empieza
Mueve La Cabeza
Danza Kuduro
La Mano Arriba
Cintura Sola
Da Media Vuelta
Danza Kuduro
No Te Canses Ahora
Que Esto Sуlo Empieza
Mueve La Cabeza
Danza Kuduro
Quien Puede Domar La Fuerza Del Mal Que Se Mete Por Tus Venas
Lo Caliente Del Sol Que Se Te Metiу Y No Te Deja Quieta, Nena
Quien Puede Parar Eso Que Al Bailar Descontrola Tus Caderas (s***... !)
Y Ese Fuego Que Quema Por Dentro Y Lento, Te Convierte En Fiera

Con La Mano Arriba
Cintura Sola
Da Media Vuelta
Sacude Duro
No Te Quites Ahora
Que Esto Sуlo Empieza
Mueve La Cabeza
Sacude Duro
Balanзar que й uma loucura
Morena vem o meu lado