Langkau ke kandungan utama

HIKAYAT CINTA~~~ MY SENIOR'S ROMANCE


#KisahKetiga
Junior (J): Macam mana akak boleh kenal dengan hubby akak ni.
 Senior (S) : Kisah kitorang sebenarnya macam kelakar nak diceritakan.
Banyak sangat belok sana sini.
J:Alah, ceritalah kak. Tak kisah kot. 
Banyak kot masa yang ada.
S:Okay. Akak cerita yang shot version punya.

Actually, akak kenal dengan hubby akak nie waktu
belajar dekat U. Kitorang sama persatuan
Waktu tu akak tangah bercinta dengan orang lain. 
Kawan bilik hubby akak nielah.
Entah macam mana, dia boleh jadi orang tengah .
Bila kitorang bergaduh, dialah jadi tukang refereenya.
Dan kebetulan selalu jumpa waktu persatuan, hubby akak nie selalulah
jugak jadi tong sampah dengar masalah akak.
Then, bila akak putus dengan ex akak waktu tu, 
jarang jumpa dengan hubby akak.
Lamalah juga lost contact.
Nak dijadikan cerita, kitorang berjumpa
semula waktu wedding kawan persatuan kitorang.
Waktu tu barulah bertukar phone number.
Tapi waktu tu akak dah tengah bercinta dengan orang lain.
So, contact macam2 tu jer.
tapi, sebab dah terbiasa waktu U dulu,
hubby akak ni pun jadi mangsa sekali lagi.
Mangsa luahan perasaan akak bila tengah 
ada masalah dengan ex akak waktu tu.
Tapi dia memang sabar melayan kerenah akak.
Maybe, jodoh tak panjang, kitorang putus.
Masa tu memang kalau diingat balik, 
aduhai barulah macam terasa akak dah banyak buang masa 
dengan orang yang taksepatutnya.
Sanggup kot hubby akak datang dari selatan ke utara ni,
semata-mata nak pujuk akak.
Dipendekkan cerita, kali kedua dia lawat akak,
terus dia propose akak jadi wife dia.
Ayat dia propose tu lebih kurang macam ni,

Aduka :
"Saya tahu awak tengah sedih, dan mungkin awak dah penat
nak fikirkan pasal perasaan nikan.
Tapi saya rasa sekaranglah waktu yang sepaptutnya saya luahkan. 
Saya dah lama menaruh hati dengan awak. Dari zaman U lagi.
Sebelum awak dengan roomate saya.
Dan waktu awak break dengan dia, saya bersyukur sangat.
Dan saya ingat lepas sampai satu masa, saya akan propose awak.
Dan entah macam mana, kita boleh lost contact.
Sekarang saya dah belajar dari kesilapan saya.
Saya tak nak lagi kehilangan awak.
Saya tahu kita mungkin tak bercinta macam yang lain.
Tapi kita dah kenal lebih dari yang lain.
Saya harap awak terima lamaran saya nie.
Sebab, insha Allah saya yakin dan pasti awaklah
jodoh yang saya cari selama ni"

J: WAU !!!!
Seriously, speechless dengar kisah akak ni.
So, akak terima macam tu jerlah hubby akak.
S: Entahlah jampi apa dia pakaikan.
Akak terus terima jelah. Dengan memang tak tahu
family background dia camner, Dia duduk maner.
Tapi hati akak waktu tu memang lembut gila
nak terima dia.
Tapi ada lagi part yang bestnya.
J : Apa dia kak.
S : Waktu family dia datang, memang terkejutlah akak.
J : Kenapa pulak.
S : Yelah, bayangkan bakal mak metua datang salam
nak sarung cincin, pakai baju jubah
tudung labuh siap berniqab lagi.
Family dia memang boleh cakap stok alim2 punya.
Ko tengoklah akak, sempoi macam nie.
Waktu tue, memang satu jer dalam fikiran akak,
Boleh ker family dia terima akak ni. Akak tanya dia.
dan jawapan dia buat akak tergamam dan terharu.

Aduka:
"Insha allah, itu bukan jadi masalah.
Saya tak akan melamar awak kalau saya tak 
dapatkan persetujuan dari family saya.
Lagipun, kalau awak adalah pilihan saya bermakna 
awak juga pilihan keluarga saya."

J : Pergh, terbaiklah akak.
S : And the rest is history. Alhamdulillah,
kami sekarang tengah belajar bercinta.
Seronok sebenarnya bila belajar bercinta waktu
semua dah halal. Lagi, masing2 tengah jauh, jumpa pun
sebulan sekali. memnag terasa macam 
budak baru belajar bercintalah. Hehehehehe..
J :Happy for ur sis. Dalam jarang berjumpa tu, sempat jugakkan.
S : Hahahaha... Apa boleh buat.
Rezki ALLAH nak bagi.

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.