Langkau ke kandungan utama

HATERS GONNA HATE


thanks for all the lover and haters
gaya bunyi macam hot sangat blog yerk
bila dipikirkan balik
sebelum ini, sudah banyak entri tentang kehidupan di USM nie
segalanya kalau sempat 
memang akan dinukilan di sini
dari cerita bersama kawan2
aktiviti MPDL
hinggalah rutin seharian sebagai student sculz mekanik
dalam konteks ini
mesti tidak lepas dari menceritakan 
mereka yang berada dalam circle 

tetapi entah kenapa
entri yang tidaklah seberapa itu
menjadi bualan hangat
menjadi bahan serang cik2 ANON yang boring
tiada tugasan yang perlu dibuat barangkali
sedangkan sebenarnya
kalau dilihat dan dibaca entri2 lama
lebih banyak lagi entri yang sepatutnya menjadi bahan bicara

apa yang dapat dilihat dan dirumuskan
pertama
mungkin kerana entri kali ini 
lebih terus terang dan nyta
tidak seperti sebelumnya
lebih bersirat dalam menyampaikan cerita
dan mungkin kerana
ada di antara yang mencanangkan kewujudan entri ini

kedua
anda bukanlah mangsa pertama dalm blog ini
kebanyakan perkara yang tidak berkenan
memang selalunya disampaikan melalui entri
tetapi, ALHAMDULILLAH
kalau ada yang terasa mungkin
mereka hanya lebih berhati2 bertindak di hadapan tuan punya entri

ketiga
tuan punya entri sangat rela dan terbuka
menerima sebarang teguran atau komen yang membina
denga syarat anda memang ikhlas memasudkannya
bukan tidak pernah ada yang menegur penulisan di blog ini
apa yang tuiak sepatutnya dibuat
jika kena cara dan tujuan
insha allah akan dibetulkan

anyway, terima kasih banyak
terutamanya for the haters
anda telah banyak membantu dalam menaikkan pageview blog
akan diceritakan mengapakah tindakan anda telah banyak
membantu tuan punya blog 
jumpa lagi, SAYONARA

P/S : etri ini dikarang sebelum keluar ke FAMILYS daY tetapi tidak sempat dipublish...

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…