Langkau ke kandungan utama

ENGKAU BUSY APA ?


pernah tak kena tanya soalan yang menduga iman macam ni :
engkau busy apa ?
tak nampak apa2 pun

well, jawapan untuk soalan macam ini
senang jer
kalau sibuk macam mana pun, 
perlu ke show kat orang apa yang saya sibukkan
kalau rasa nak bagi jawapan kurang didikan sikit
bolehlah try jawab macam ini :
did I owe ur expalanation 
ini tolak tepi untuk golongan yang kaki sibuk hal orang yerk

sebab kadang2 kebanyakan kita sibuk
dan sibuk dia mungkin tak akan nampak oleh orang2 di sekeliling
kita nie bukannya artis yang bila schedule busy
tunggulah dalam dua tiga bulan or paling lambat pun tahun depan
confirm orang akan nampak album tengah jual
atau mungkin filem sedang tayang di pawagam

kita ini orang awam
yang mana sibuk memang sibuk
tapi apalah yang kita boleh buktikan dekat orang
bila ada yang tanya
kita sibuk buat apa
kadangkala terfikir jugak
kalau sempat tiap2 orang yang tanya 
sibuk buat apa
dan saya jawab dengan jujur
mungkin dia perlu tadah telinga dalam masa setengah hari 
untuk dengar apa sahaja yang saya sibukkan

okay, fine
maybe kesibukan saya bukan academic sangat
dan memanglah tak membantu untuk letak dalam transkrip grad nanti
tapi at least kesibukan saya hari ini
akan membantu saya untuk menghadapi dunia kerjaya nanti

untuk pada yang bertanya
mana tahu kalau dia ada baca blog saya in the fututre
saya suka buat banyak benda
saya suka belajar buat banyak benda
mungkin saya belajar bukan untuk jadi expert
at least, saya ada basic
well. kadangkala saya buat part time
tolong kawan-kawan
buat projek kecil sana-sini
some of it short term project
and some of it long term project
tolong cikgu2 sekolah lama
join camping 
dan sekarang ini
kepala tengah agak pening nak merangka
asas untuk the big coming project
tak lupa jugak dengan projek dengan member2 and besties

jadi, maaf kalau anda tak nampak sibuk saya
oh yeah, btw, saya sibuk jugak dengan join xtvt desasiswa
maybe boleh check kot dekat budak MPDL
kalau tak cukup
maybe boleh saya email planner saya

kadangkala, soalan tak dijangka macam ini
boleh buat kepala rasa nak meletup
sebelum saya menjadi lebih kurang didikan
lebih baik berhenti setakat ini
dan ini adalah luahan rasa sahaja
kalau ada yang terasa
apa saya boleh buat

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…