Langkau ke kandungan utama

ENGKAU BUSY APA ?


pernah tak kena tanya soalan yang menduga iman macam ni :
engkau busy apa ?
tak nampak apa2 pun

well, jawapan untuk soalan macam ini
senang jer
kalau sibuk macam mana pun, 
perlu ke show kat orang apa yang saya sibukkan
kalau rasa nak bagi jawapan kurang didikan sikit
bolehlah try jawab macam ini :
did I owe ur expalanation 
ini tolak tepi untuk golongan yang kaki sibuk hal orang yerk

sebab kadang2 kebanyakan kita sibuk
dan sibuk dia mungkin tak akan nampak oleh orang2 di sekeliling
kita nie bukannya artis yang bila schedule busy
tunggulah dalam dua tiga bulan or paling lambat pun tahun depan
confirm orang akan nampak album tengah jual
atau mungkin filem sedang tayang di pawagam

kita ini orang awam
yang mana sibuk memang sibuk
tapi apalah yang kita boleh buktikan dekat orang
bila ada yang tanya
kita sibuk buat apa
kadangkala terfikir jugak
kalau sempat tiap2 orang yang tanya 
sibuk buat apa
dan saya jawab dengan jujur
mungkin dia perlu tadah telinga dalam masa setengah hari 
untuk dengar apa sahaja yang saya sibukkan

okay, fine
maybe kesibukan saya bukan academic sangat
dan memanglah tak membantu untuk letak dalam transkrip grad nanti
tapi at least kesibukan saya hari ini
akan membantu saya untuk menghadapi dunia kerjaya nanti

untuk pada yang bertanya
mana tahu kalau dia ada baca blog saya in the fututre
saya suka buat banyak benda
saya suka belajar buat banyak benda
mungkin saya belajar bukan untuk jadi expert
at least, saya ada basic
well. kadangkala saya buat part time
tolong kawan-kawan
buat projek kecil sana-sini
some of it short term project
and some of it long term project
tolong cikgu2 sekolah lama
join camping 
dan sekarang ini
kepala tengah agak pening nak merangka
asas untuk the big coming project
tak lupa jugak dengan projek dengan member2 and besties

jadi, maaf kalau anda tak nampak sibuk saya
oh yeah, btw, saya sibuk jugak dengan join xtvt desasiswa
maybe boleh check kot dekat budak MPDL
kalau tak cukup
maybe boleh saya email planner saya

kadangkala, soalan tak dijangka macam ini
boleh buat kepala rasa nak meletup
sebelum saya menjadi lebih kurang didikan
lebih baik berhenti setakat ini
dan ini adalah luahan rasa sahaja
kalau ada yang terasa
apa saya boleh buat

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…