Langkau ke kandungan utama

BUDAK KIMIA SWEET SANGAT


lepas habis kelas EUP tadi
berjalan dari DK ke sculz tercinta
dan kebetulan jumpa sorang member nie
dia budak kimia
walau bilik satu aras
tapi peluang nak berbual tak selalu
so, sambil jalan sambil sembang lah

dan kebetulan lagi
bila kelas tak start lagi
kami lepak sebentar di foyer sculz
tengah lepak2
ramai2 budak kimia datang
dan macam biasa 
kalau dekat hostel bila aku jumpa mereka
dekat sculz pun bila dengan mereka
memang havov gila suasana
aku yang rasa down jer mula2
bak masuk kelas
terus rasa semangat up 
bila dapat sembang dengan diorang

budak kimia memang sweet
sebab diorang selalu jer berjaya buatkan aku senyum sepanjang hari
plus, bila diorang buat ayat sweet2 manja tue
and tiap kali habis jumpa diorang
mesti aku rasa jeles
kenapalah aku tak ada cozmate perempuan
beza besar kowt bila
semuanya cozmate lelaki
dan kita sorang jer pempuan

contoh paling senang
hari nie aku taklah pakai macam biasa
tapi bukanlah luar biasa sangat
cuma pakai slack + tudung siap ada renda2

budak kimia cakap :
mid, sejak kebelakangan nia
dress up ala2 pempuan gitu 
(sebab selalunya aku aci redah jer pakai baju
dan selalunya aku pakai jeang ngan jersey)
ada apa2 ker mid
yang kami tak tahu
ko ada aim sesiapa yer
ada yang berkenan ker di hati

HAHAHAHAHAHA
reaction diorang memang buat aku gelak besaq
memang terbaik kowt 
hehehehe
macam manalah diorang tahu nie
cis, nak buat propa pulak
dress up hari ni 
tak ada kena mengena denga hati yerk
cuma tak ada baju nak dibalun sudah

dan cozmate aku pulak :
tudung jenis apa kau pakai ni mid
pelik je aku nengok

nasib baik aku dah biasa dengan
weird comment diorang
tapi kadang2 
dan kalau selalu sangat pun
hati mana tak sentapkan
tough2 aku pun
hati masih lagi milik perempuan
huhuhuhu.. buat syahdu pulak

well, 
kena redhalah dengan takdir kita
nak buat macam mana
at least,
sudah prepare untuk career life in the future
nanti taklah terkejut sangat
kalau tercampak dekat group semua lelaki
anyway,
thanks for budak2 kimia yang sweet2 tue
anda telah berjaya meriangkan hari saya
LOVE u girls

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…