Langkau ke kandungan utama

BUDAK KIMIA SWEET SANGAT


lepas habis kelas EUP tadi
berjalan dari DK ke sculz tercinta
dan kebetulan jumpa sorang member nie
dia budak kimia
walau bilik satu aras
tapi peluang nak berbual tak selalu
so, sambil jalan sambil sembang lah

dan kebetulan lagi
bila kelas tak start lagi
kami lepak sebentar di foyer sculz
tengah lepak2
ramai2 budak kimia datang
dan macam biasa 
kalau dekat hostel bila aku jumpa mereka
dekat sculz pun bila dengan mereka
memang havov gila suasana
aku yang rasa down jer mula2
bak masuk kelas
terus rasa semangat up 
bila dapat sembang dengan diorang

budak kimia memang sweet
sebab diorang selalu jer berjaya buatkan aku senyum sepanjang hari
plus, bila diorang buat ayat sweet2 manja tue
and tiap kali habis jumpa diorang
mesti aku rasa jeles
kenapalah aku tak ada cozmate perempuan
beza besar kowt bila
semuanya cozmate lelaki
dan kita sorang jer pempuan

contoh paling senang
hari nie aku taklah pakai macam biasa
tapi bukanlah luar biasa sangat
cuma pakai slack + tudung siap ada renda2

budak kimia cakap :
mid, sejak kebelakangan nia
dress up ala2 pempuan gitu 
(sebab selalunya aku aci redah jer pakai baju
dan selalunya aku pakai jeang ngan jersey)
ada apa2 ker mid
yang kami tak tahu
ko ada aim sesiapa yer
ada yang berkenan ker di hati

HAHAHAHAHAHA
reaction diorang memang buat aku gelak besaq
memang terbaik kowt 
hehehehe
macam manalah diorang tahu nie
cis, nak buat propa pulak
dress up hari ni 
tak ada kena mengena denga hati yerk
cuma tak ada baju nak dibalun sudah

dan cozmate aku pulak :
tudung jenis apa kau pakai ni mid
pelik je aku nengok

nasib baik aku dah biasa dengan
weird comment diorang
tapi kadang2 
dan kalau selalu sangat pun
hati mana tak sentapkan
tough2 aku pun
hati masih lagi milik perempuan
huhuhuhu.. buat syahdu pulak

well, 
kena redhalah dengan takdir kita
nak buat macam mana
at least,
sudah prepare untuk career life in the future
nanti taklah terkejut sangat
kalau tercampak dekat group semua lelaki
anyway,
thanks for budak2 kimia yang sweet2 tue
anda telah berjaya meriangkan hari saya
LOVE u girls

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida