Langkau ke kandungan utama

MOMENTO TO MR PUYUH


malam nie lepak dekat RIYAS dengan salah seorang member aku
walaupun sebenrnya hanya bual kosong
banyak yang aku pelajari dari memnber aku yang seorang ni
walau kadang2 perangai dia boleh buat aku sakit hati
dan kadang2 memang tak dapat dijangka
tapi as his member aku tak dapat lari dari mengakui
member aku yang seorang ni memang kuat semangat
banyak sebab kenapa aku cakap dia kuat semangat
walaupun aku tak ketahui semua masalah yang dia hadapi
hanyalah berdasarkan yang aku lihat
dan yang dia ceritakan kat aku
aku nampak di situ betapa kentalnya hati dia
its very simple reason
sebab kalau aku di tempat dia
aku tak dapat bayangkan bagaimana aku akan bertindak
jauhlah sekali untuk meliht diri aku di tempat dia
sebab dalam kamus hidup aku setakat ini
tak pernah terlintas keadaan
yang aku akan keluar dari USM ini sebelum aku graduate
mintak dijauhkn ILLAHI dari aku
siapa antara kita yang pernah membayangkan
bahawa mereka tidak dapat menamatkan pelajaran
sewaktu hari pertama menjejakkan kaki di menara gading
tak ada siapa yang menjangkakan
semuanya urusan ALLAH yang maha mengetahui
atas sebab itulah aku kagum dengan member aku yang seorang ini
dia sangat cepat mengumpul semangat 
untuk menongkah kembali arus kehidupan ini
dia sangat cepat mencorak semula langkahnya yang sumbang
walau pada mulanya aku marah jugak dengan cara dia menuruskan hidup dia
tapi aku harap dia paham yang aku bukanlah nak merendahkan dia
cuma jujur aku tidak tahu bagaimana untuk bertindak 
bila menghadapi kenyataan seperti itu
dan aku harap member aku ini paham
walau aku selalu marah dia
walau aku selalu bertengkar dengan dia
aku hanyalah mahukan dia tahu apa yang terbaik buat dia
dan dia tetap dengan pilihan dia
buat member aku ini
manalah satu hari nanti kau terbaca entri ini
aku nak cakap in advance
terima kasih sebab sudi berkongsi cerita dengan aku
terima kasih sebab cari aku bila kau ada masalah
sebab jujur aku bagitahu kau
kisah kau selalu jadi pemangkin buat aku
tiap kali aku rasa down dengan kehidupan aku sebagai student
apapun buat member aku ini
aku akan selalu supprt kau walau apapun piluhan kau
dan moga kau dapat apa yang kau tujukan
GOOD LUCK , BRO


Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.