Langkau ke kandungan utama

CORETAN JALANAN ~~~~AZAM TAHUN 2013


SELAMAT TINGGAL 2012

SELAMAT TAHUN BARU 2013

Semasa sedang menaip entri ini, aku baru sahaja menghabiskan sesi menelaah bersama SOLID MECHANICS sambil mendownload DETECTIVE CONAN
bila check dekat entri list, hmpir kesemua blogger post entri berkenaan tahun baru dan juga azam mereka
sebab rasa tak pernah buat sebeluum ni
jadi aku rasa baiklah tahun ini aku cuba sesuatu yang baru
aku tak pernah mempunyai senarai azam tahun baru aku
mungkin ini hasil side effect seba terstudy sangat SOLID MECHANIC  kot
ini hanyalah senarai yang aku pikirkan dalam kepala
yang aku nak dan kalau boleh aku nak ianya menjadi satu kenyataan
sebarang kejanggalan atau keganjilan
haraplah dimaapkan
almaklumlah semasa entri in ditaip
jam di dekstop menunjukkan puku 4.38 pagi

JADI, INILAH AZAM TAHUN BARU SAYA :

AZAM BIASA

1) menjadi hamba ALLAH yang lebih baik dri sebelumnya

2) menjadi anak yang kurang menyusahkan mak ayah 

3) menjadi kakak yang lebih prihatin dan yang boleh dijadikan tempat berpaut

4)menjadi sepupu/anak sedra/cucu/cicit yang lebih prihatin dan mengambil berat
( at least dua minggu sekali telefon keluarga yang lain)

4)menjadi rakan yang lebih prihatin

AZAM LUAR BIASA 

5) if possible, tak nak ponteng kelas

6)submit semua kerja sebelum due date, tak mahu lagi buat last minute

7)naikkan pointer semester 6

8)dapatkan tempat untuk buat Latihan Industri di tempat yang diinginkan
(tengah pikir lagi dekat mana, maybe lepas dapat result sem 5 baru decide)

9)melawat adik ifah dekat UUM SINTOK
(kalau ayah bagi nak drive sendiri)

10)at least, sekali pun jadilah nak hang out dengan budak2 COURSE

11)nak jejakkan kaki ke USM KUBANG KERIAN KELANTAN

12)nak pergi hiking ( kalau boleh nak try GUNUNG JERAI)

13) nak pergi dengan rumate/kengkawan/keluarga ke :
I) PULAU AMAN
II)BUKIT BENDERA
III) LEGOLAND

14) BALIK KAMPUNG KE TANJUNG BALAI DAN MUARA BOTUNG


SEMOGA TERCAPAILAH AZAM TAHUN BARU 

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida