Langkau ke kandungan utama

ALUNG, BILA NAK KAHWIN ?


suatu petang di hari puasa ketiga
 angin sepoi2 bahasa walau kelembapan agak tak terasa
tekak rasa perit sebab duduk melepak 
kat bazar ramdhan
aik..ape cer melepak nie
biasalah kata peniaga tegar
mestilah berniagakan
dari duduk melangut kat umah baik kuar
dan disebabkan orang pun masih lagi rajin sangat nak masak
taklah sebusy maner 
dan sempatlah aq ngan adik aq duduk mengusha orang lalu-lalang
ngah elok mengusha tetiber lalau kawan sekolah rendah aq nie
and ntah camner adik aq boleh melalut
dia baik punya tanya soalan cepumas kat aq 
ALUNG.. BILER PULAK..KAWAN ALUNG TUE DAH NAK MASUK ANAK DUA DAH.. ALUNG TUNANG PUN BELUM...
okay..
inilah soalan yang aq rasa patut tak ader dalam silibus kehidupan aku buat masa sekarang nie
soalan jenis macam nie memang lebih susah dari paper fluid dynamics last sem
dan memang aq tak terkata kalau ditanya macam nie
dan salah satu sebab aq tak nak pergi tarawih ker surau adalah sebab nie jugak
aduhai
listen yerk, semuanya
mungkin inilah jawapan standard yang aq akan bagi
 kalau kena lagi tanya soalan luar alam nie



dan aq teringat pulak 
satu malam tue tangah duk dalam keta time jalan2 ke KL
aq share ngan adik aq 
plan aq nak further study sampai pHd
and tetiber ayah aq sampuk pulak
ABIS TUE, BILER PULAK NAK KAHWINNY
ini memang pelik sebab ayah aku tak pernah lagi keluar ayat penyata macam nie dar mulut dia
nie mungkinlah tempias daripada
anak2 kawan dia yang semuanya duk racing nak bina masjid

and maybe another answer yang aq boleh bagi
memnag start kena pikir aper jawapan kalau ditanya soalan macamnie
ini lagi contoh jawapan yang mungkin logic


memang sangatlah sibuk
rasanya takder masa kot nak pikir lagi pasal nie
sebab kepala gah serabut dengan banyak lagi benda lain
semuanya nak dibuat
sampai tak terkejar dek anganan 
tak tercapai dek badan
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu
lagi better kalau ader masa lapang pun
adalah untuk memperbaikkan lagi diri yang serba kekurangan nie
macam maner nak lahirkan bakal generasi yang dapat pertahankan agama
kalau diri ini pun masih lagi terumbang-ambing
mencari tiang untuk berpaut
masih lagi menjerit ketakutan
bila dilambung ombak ganas ke pantai kegagalan

dan ini mungkin perisai terakhir aku
untuk menangkis semua jawapan2 yang ditanya


memang aq sentiasa rasakan yang aq terlalu sibuk
sampai kadangkala tak ader masa untuk diri sendiri
terlalu banya komitmen yang aq perlu jalankan
so, in laymans term aq takder masa nak cari jodoh
so macamman nak kahwin kalau calon pun lansung takder dalam listkan
so, maybe kalau aq dah bersedia tapi takder masa nanti
maybe mintak parents jerlah carikan
hahahhahahahah
okay kenyataan yang akhir nie sekadar karutan tengah malam aku..
tetiber teringat pulak my ummi cakap 
yang ramadhan nie ummi nak doakan semoga dapat jodoh...
huhuhuhuhuhhuhuhu..
anak dia nie grad pun tak lepas
ummi dah cakap pasal jodoh..
memang tak kenalah..
dan aq and my sis sekadar ketawa besar biler dengar anganan ummii aku nie...
anyway, soalan BILA NAK KAHWIN tue
mungkin boleh hold dulu koyt..
WASSALLAM..

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…