Langkau ke kandungan utama

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)


tour at sungai petani
dah jadi macam satu rutin dan kewajipan
setiap sem mesti datang sp
well, biasalah nak melawat bakal nurse kan
sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman
dan buat student macam aku nie
kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu 
coz nak kena budget cikitkan
dari USM nibong tebal
sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat 
dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie
aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80)
then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok
sampailah nampak arah nak ker alor setar
then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab 
nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40)
btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse 
and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM 
even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S)
tapi malaslah sebab tol naiklah cikit
plus ikut jalan kampung best kot
dapat makan angin ngan menikmati kehidupan
dan seharian tu memang kaki lenguh sebab jalan banyak sangat
balik hostel kaki tercabut rasanya dan memang sedap mengulit mata
so, jom enjoy my tour at SP with TINIEY



sebab semangat sangat nak jumpa tiniey
dari usm tolak awak pagi kot
kalo bolen nak subuh dekat perhentian jerrrr
sampai THE STORE pun tak bukak lagi


mak cik nie memang biasalah
kalo tak berposing dalam sehari memang tak sah
nasib baik tak tinggi lampai
kalau tak mesti dah pasang angan2 nak jadi model



kebetulan kami datang ke CS SP 
ader pulak karnival best kottt
nasib baik kena balik awal 
kalo tak boleh jumpa artis2 yang datang meriahkan majlis
tapi best jugaklah karnival nie
ramai kot orang datang niaga
then, beli pizza yang memang sangat sedap..
serioously, boleh lawan PIZZA HUT
walau pun ON DIET, tapi makan tetap makan
takper lepas makan minum TEA HL


LUNCH dekat TESCO
bestnya SP nie tempat dia dekat2
bukan hujung ke hujung
so senanglah macam kami nak buat market-hopping
hehehehehehehehe
makan sizzlinh..pergh..sedap giler
sebab dah lama tak makn kot
and biasalah mak cik sorang nie mesti nak berposing



dekat SP nie ader taman cantik kot
mula2 dapat tau dari seorang mak cik kat masjid 
dy cakap taman burung
wau.. biasalh mid
kalau dengar pasal taman2 nie, memang berminbatlah sangat
taman nie tak taulah orang SP panggil aper
tapi location dy betul2 belakang masjid besar dekat tengah2 pekan SP tue
memanglah jumpa sangkar burung tapi tak nampaklah burung2 tue
maybe tengah main sorok2 kot time kami datang jenguk


seronok aku tengok taman nie
sihat kot orang2 SP nie
sangat meriah
kalah PADANG POLO dekat IPOH tue
memang happening
 dengan ramainya orang berjoging
budak2 main dekat taman permainan
berbasikal
siap ader laluan lagi
dan kawasannya teduh jer sebab banyak poko2 yang besar
dan landskapnya bersih dan teratur


bukan budak2 jer main buaian
mak budak pun join sekali
nie dier biler dah MODE ON CHILDREN
memang tak malu biler ader budak2 kat tepi tu asik jeling2 jerrr



makan sudah, main pun sudah
so jom sembahyang ASAR yerk
btw, ZUHUR kami dekat TESCO
coz time jumaat biasalah
orang laki dah bookedkan
masuk jer masjid nie aku tertarik
sangat dengan decoration dy
memang super duper



nie mungkinlah apa orang panggil
prptotype kalau kami dak enjin cakap
maap kalau salah term
memang nampak cantik kan desig dia
siapalah arkitek masjid nie
memang nak ucap tahniahlah
tapi aq luper pulak nak take noted nama masjid nie


ako pun boring juga nak tulis
macam biasalah
kat maner ader tiniey
mesti ader gambar depan cermin punya
wajibullghunnah
dari zaman matriks sampailah sekarang


masjid nie yang menarik die
ader tingkap besar dekat tepi2 masjid
dan tingkap nie sampai bawah kot 
and siap ader jendela lagi
memang nampak klassic giler


nak ikut posing jugak
sebab tingkap nie memang smart


lagi gambar tepi tingkap tapi yang ini gelap cikit



time nak balik
bergambar depan kolej kediaman tiniey
tersergam indah kot kolej nurse nie


teka apakah gambar yang blurr nie
pemandangan matrik KMPP terchenta
di waktu senja
snap dari dalam kereta berkelajuan tinggi
btw, thanks to MR DRIVER that day
jasamu dikenang

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…