Langkau ke kandungan utama

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)


tour at sungai petani
dah jadi macam satu rutin dan kewajipan
setiap sem mesti datang sp
well, biasalah nak melawat bakal nurse kan
sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman
dan buat student macam aku nie
kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu 
coz nak kena budget cikitkan
dari USM nibong tebal
sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat 
dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie
aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80)
then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok
sampailah nampak arah nak ker alor setar
then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab 
nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40)
btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse 
and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM 
even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S)
tapi malaslah sebab tol naiklah cikit
plus ikut jalan kampung best kot
dapat makan angin ngan menikmati kehidupan
dan seharian tu memang kaki lenguh sebab jalan banyak sangat
balik hostel kaki tercabut rasanya dan memang sedap mengulit mata
so, jom enjoy my tour at SP with TINIEY



sebab semangat sangat nak jumpa tiniey
dari usm tolak awak pagi kot
kalo bolen nak subuh dekat perhentian jerrrr
sampai THE STORE pun tak bukak lagi


mak cik nie memang biasalah
kalo tak berposing dalam sehari memang tak sah
nasib baik tak tinggi lampai
kalau tak mesti dah pasang angan2 nak jadi model



kebetulan kami datang ke CS SP 
ader pulak karnival best kottt
nasib baik kena balik awal 
kalo tak boleh jumpa artis2 yang datang meriahkan majlis
tapi best jugaklah karnival nie
ramai kot orang datang niaga
then, beli pizza yang memang sangat sedap..
serioously, boleh lawan PIZZA HUT
walau pun ON DIET, tapi makan tetap makan
takper lepas makan minum TEA HL


LUNCH dekat TESCO
bestnya SP nie tempat dia dekat2
bukan hujung ke hujung
so senanglah macam kami nak buat market-hopping
hehehehehehehehe
makan sizzlinh..pergh..sedap giler
sebab dah lama tak makn kot
and biasalah mak cik sorang nie mesti nak berposing



dekat SP nie ader taman cantik kot
mula2 dapat tau dari seorang mak cik kat masjid 
dy cakap taman burung
wau.. biasalh mid
kalau dengar pasal taman2 nie, memang berminbatlah sangat
taman nie tak taulah orang SP panggil aper
tapi location dy betul2 belakang masjid besar dekat tengah2 pekan SP tue
memanglah jumpa sangkar burung tapi tak nampaklah burung2 tue
maybe tengah main sorok2 kot time kami datang jenguk


seronok aku tengok taman nie
sihat kot orang2 SP nie
sangat meriah
kalah PADANG POLO dekat IPOH tue
memang happening
 dengan ramainya orang berjoging
budak2 main dekat taman permainan
berbasikal
siap ader laluan lagi
dan kawasannya teduh jer sebab banyak poko2 yang besar
dan landskapnya bersih dan teratur


bukan budak2 jer main buaian
mak budak pun join sekali
nie dier biler dah MODE ON CHILDREN
memang tak malu biler ader budak2 kat tepi tu asik jeling2 jerrr



makan sudah, main pun sudah
so jom sembahyang ASAR yerk
btw, ZUHUR kami dekat TESCO
coz time jumaat biasalah
orang laki dah bookedkan
masuk jer masjid nie aku tertarik
sangat dengan decoration dy
memang super duper



nie mungkinlah apa orang panggil
prptotype kalau kami dak enjin cakap
maap kalau salah term
memang nampak cantik kan desig dia
siapalah arkitek masjid nie
memang nak ucap tahniahlah
tapi aq luper pulak nak take noted nama masjid nie


ako pun boring juga nak tulis
macam biasalah
kat maner ader tiniey
mesti ader gambar depan cermin punya
wajibullghunnah
dari zaman matriks sampailah sekarang


masjid nie yang menarik die
ader tingkap besar dekat tepi2 masjid
dan tingkap nie sampai bawah kot 
and siap ader jendela lagi
memang nampak klassic giler


nak ikut posing jugak
sebab tingkap nie memang smart


lagi gambar tepi tingkap tapi yang ini gelap cikit



time nak balik
bergambar depan kolej kediaman tiniey
tersergam indah kot kolej nurse nie


teka apakah gambar yang blurr nie
pemandangan matrik KMPP terchenta
di waktu senja
snap dari dalam kereta berkelajuan tinggi
btw, thanks to MR DRIVER that day
jasamu dikenang

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida