Langkau ke kandungan utama

CHAT WITH TAUFIQIANS GURLZ

WARGHHHHHHHHHHH.......
aku tersangatlah hepi plus rasa macam nak menangis pun ader gak...
creitlah to the ones that sudi accompany me and layan aku punyer jiwang malam nih...
CHE DYANA and CHE QILAH
tak terlupakan jauh datang dari MESIR.... the only serunai klang CHE SYAZANA..
memang tak tahu nak diungkapkan dengan kata2 perasaan aku waktu nih..
dengan CHE DYANA.. memang lamalah kitorang gayut
silap haribulan orang ingat aku gayut dengan buah hati pulak
kejap ketawa..kejap sedih...kejap pulak macam hilang kata
yalah..terhanyut ke dalam memori lama itu
sampai buatkan aku kehabisan modal untuk mengutarakan perbualan
dari satu bab ke satu babdan kadangkala bercampur2..
memang kami hanya melontarkan apa sahaja yang sedang bermain di fikiran..
dan kadangkala aku pun pening dengan topik yang sedang kitorang bicarakan
disebabkan oleh pencampuran isi yang kadang melalut dari satu benda ke benda yang lain
mengungkit kisah lama...bagi aku bukanlah satu perkara yang aku suka buat
dan tidaklah juua perkara yang aku benci
kerana semua manusia is not the perfect ones
aku takut perkara lama ynag diungkit bukanlan sesuatu yang aku atau dia
mungkin suka untuk didengari...tetapi ALHAMDULILLAH..
dia memang seorang yang memahami.....
dan sangat paham bila aku tak mahu membicarakan tentang itu...
thanks my dear friend...
hobi menjejak kawan lama ini... sebenranya dah menjadu rutin..
buat aku seandainya aku rasa aku lapang untuk melakukannya..
because im not the ones who will hace a chat with her friends
while in the mean time there a lots of things that I need to do...
susah bagi aku actually untuk menghubungi kawan2 lama nih..
tapi bukan semua...juz for the certain person coz of the certain reasons...
dan payah sebenarnya nak menamatkan perbualan kami yang seakan2 sudah melalut..
agak2nya ader dalam satu jam juga kami bergayut..
bit itulah aku... aku lebih suka berbual dengan rakan2
daripada menghubungi mereka melalui SMS... tak masyk bagi aku..
mendengar suara, celoteh dan gelak tawa merekalah
menyebabkan aku seolah-olah di bawa ke masa itu..
and lucky for me because my battery phone is kong..
if not...aku tak pasti biler kitorang akan habis bersembang..
anyhow..thanks my friend sebab sudi melayan aku
dan thanks juga bagi respons yang sangat baik sampai aku pun tak sanggup nak off call....

YOU ARE THE BEST...
YOU ARE THE CUTEST...
AND NOT FORGOTTEN
YOU ARE THE SWEETIEST

P/S : di atas sebab tertentu dan mengikut kod rahsia miss hamidah...segala isi perbualan adalah sama sekali tidak dibenarkan untuk didedahkan di khalayak umum.... biarlah rahsia...hehehehehehehe....mesti ingat mengumpat kan...of coz tak...kitorang baik kot..anak didik ustaz zaki kater kooo.... hehehehehehehe..... aperpun tak ader kaitan dengan yang sudah tiada ataupun yang tengah koma..... chiow..

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…