Langkau ke kandungan utama

EPI NEW YEAR 2011

Tahun Baru, Azam Baru...
Bila cakap pasal tahun baru jer, mesti semua orang akan tanya ' Apa azam baru ?"
hahhahahahahahahha......
aderlah beberapa orang yang tanya aku pasal azam baru, entahlah..
aku tak tahu lagi apa yang aku nak..
tapi ada satu yang pasti aku akan buat....
yang pasti akan aku cuba lakukan..
iaitu untuk jadi yang lebih baik..
the BETTER MID.....
Insyaallah...
aku masih lagi belajar untuk menjadi seseorang
yang lebih baik dari diri aku yang semalam...
tahun baru nih....
bagi aku sebenarnya..
adalah satu permulaan, satu indicator untuk aku sendiri
serentak pula dengan pembukaan semester baru
inilah baru sebenarnya 
THE REAL WAR at My Life.....
and for those who read this entry,
juz want to say that,
thanks for read my blog,
and wish ur epi new year....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

SM DIR ENTERPRISE

Saya telah menemubual seorang usahawan tempatan yang sangat berjaya dalam bidang keusahawanan yang diceburinya. Hasil temu bual selama 20 minit ini telah memberi peluang kepada saya untuk mengetahui sedikit sebanyak maklumat mengenai dunia keusahawanan. Beliau juga tidak lokek untuk berkongsi rahsia dan pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang usahawan. Usahawan yang saya maksudkan ini ialah Encik Hidir. Beliau telah menubuhkan syarikatnya sendiri yang diberi nama Syarikat SM DIR ENTERPRISE. Syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang menjual dan membekalkan perabot dan berlokasi di Hutan Melintang,Perak. Keistimewaan usahawan ini adalah kerana beliau satu-satunya usahawan Melayu di Daerah Hilir Perak yang membuka syarikat berasaskan perabot yang mana selalunya bidang ini dipelopori oleh kaum Cina.  Kata orang tak kenal maka tak cinta. Sebelum saya menceritakan lebih lanjut lagi berkenaan kejayaan dan pengalaman yang telah dilalui oleh usahawan ini, moleklah kiranya jika saya menc…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…