Langkau ke kandungan utama

AKU TANYA AKU JAWAB

Actually aku banyak sangat nak pos entry...yalah abis jer exam and time cuti sem tuh.... mau masuk sebulan aku tak masuk kawasan jajahan aku nih.... dah berserabut kot aku nengok... sawang punyalah banyak sana-sini...tapi tuh nanti dulu ah... coz actuallly aku tengah ader idea nak wat...apakah dia...hahahahahaha.... aku nak main soal jawab....bukan aper sekarang nih dalam kepala dah banyak sangat soalan nak ditanya.... so siapakah mangsa@tukang jawab...tak lain tak bukan mestilah tuan punya tanahkan.... so soalan bernilai RM 500.....jeng...jeng...jeng....( lintas lansung dari studio ASTRO untuk rakaman AKU TANYA AKU JAWAB)


1. Apakah azam baru anda untuk blog ini ?


hehehehehehe... alahai soalan kacang.....aku pejam mata pun boleh jawab...mestilah nak memperbanyakkan entry aku....dan yang penting aku dapat spill out all about everything happens in my life... maybe I will be a little busy later on... but i will try my hard to increase my productivty...pergh... word gempak semacam.... mintak2 ini bukanlah angan2 yang tinggal kenangan....so...mid after this... kurangkan kontroversi, tingkatkan produktiviti...layannnnnnnnnnn........


2. Apakah yang selalu meghalang anda dari untuk memblog ini ?

soalan nih agak payah jugak...bukan aper...sebab banyak sangat sebab yang menyebabkan aku kadang2 dah bukak blog tapi akhirnya tak post aperpun.... just berangan jer depan laptop....oklah... to make it easy and as a IR to be I  must state my answer clearly.... firts, coz maybe im a little tired and busy too.... second, coz sometimes I agak terragu2 nak post entry takut that entry will make me felt bad.....and banyak lagilah reason.. but the most impportant is kadang 2 aku rasa lost tetiber di tengah jalan.... dah taip tajuk tapi tak boleh nak teruskan pulak....selalu macam tuh... thats why edit catatan aku dah semak sangat ngan draft yang aku tak pernah tulis satu huruf pun......

3. Apa sebenarnya tujuan anda memblog?

Juz a minute...ok... nak rewind balik camner aku boleh terjun dalam dunia blog nih.... ah... baru aku teringat... semuanya bermula biler aku punya junior kat INTERSABER tuh introduce to me her blog... time tuh kawan sebaya aku punyalah jarang dengar ayat blog tuh... FB pun tak famous sangat...yalah zaman MYSPACE llagi...hehehehehhehehe......and after I read her blog.... tetiber cam rasa masyuk jer kalao ader blog nih... yalah plus aku jenis yang suka tulis diari... and aku pun rasa benda nih at first macam diari digital jerrr.... then, start dari situlah aku dah masyuk ngan blog nih.... actually, ini adalah blog aku yang kedua... blog yang pertama tuh aku dah luper password...hehehehhehe..... pendek citer aku buat blog ni sebabnya aku nak spill benda yang aku tak boleh spill kat orang... walau kadang2 aku takut dengan pendapat my readers  nanti.... tapi lantak pi lah kat dema... blog aku hak akulah.... kalau tak suka silalah ker blog yang lain.......

4. Apa perkara yang paling anda nak buat tapi tak dapat buat dalam blog anda ?

uisshhh..... banyak sangat nih ... nka start camner yerk... takut pulak sampai pagi karang tak tidoq coz sematta2 nak citer pasal nih.... oklah.. I list benda paling penting.....
                    nak sangat upload pic2 yang menarik waktu pergi jalan @ mandi-manda... tapi tak boleh   yelah... banyak sensored..... tak sesuai untuk tontonan ramai.... macam gempak jerrr...heheheheheh
nak jer kutuk mengutuk kawan2 yang aku tak puas hati tapi takut pulak diorang terbaca...walau aku gerentilah sampai bila pun diorang takkan baca......
aku sebenarnya nak buat blog nih more to privacy tapi yalah tak baiklah pulak sebab dari blog macam nilah kiter boleh always keep in touch nagn rakan2 kiter
nak sangat post pasal benda aku tak puas hati lagi2lah pasal p****** tapi takut pulak polis alam maya tangkap aku... tak pasal2 masuk ISA macam R**** P**** kerana menggugat keteenteraman awam... chewahhh... gaya macam ramai jer yang baca blog nih... rata2nya kawann seINTERSABER jer....
nak sangat promote my own blog tapi rasa macam tak deserve jer tuk dapat perhatian macam tu...yalah aku nyer blog bukannya power sangat, cantik pun tak (giler humble ah )


stop kat sini dulu.....coz rasa macam dah nagntuklah pulak...heehehehehhe......nanti kita akan kembali bersiaran..... LAYAN.....................SAYONARA....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

SM DIR ENTERPRISE

Saya telah menemubual seorang usahawan tempatan yang sangat berjaya dalam bidang keusahawanan yang diceburinya. Hasil temu bual selama 20 minit ini telah memberi peluang kepada saya untuk mengetahui sedikit sebanyak maklumat mengenai dunia keusahawanan. Beliau juga tidak lokek untuk berkongsi rahsia dan pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang usahawan. Usahawan yang saya maksudkan ini ialah Encik Hidir. Beliau telah menubuhkan syarikatnya sendiri yang diberi nama Syarikat SM DIR ENTERPRISE. Syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang menjual dan membekalkan perabot dan berlokasi di Hutan Melintang,Perak. Keistimewaan usahawan ini adalah kerana beliau satu-satunya usahawan Melayu di Daerah Hilir Perak yang membuka syarikat berasaskan perabot yang mana selalunya bidang ini dipelopori oleh kaum Cina.  Kata orang tak kenal maka tak cinta. Sebelum saya menceritakan lebih lanjut lagi berkenaan kejayaan dan pengalaman yang telah dilalui oleh usahawan ini, moleklah kiranya jika saya menc…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…