Langkau ke kandungan utama

AKU TANYA AKU JAWAB

Actually aku banyak sangat nak pos entry...yalah abis jer exam and time cuti sem tuh.... mau masuk sebulan aku tak masuk kawasan jajahan aku nih.... dah berserabut kot aku nengok... sawang punyalah banyak sana-sini...tapi tuh nanti dulu ah... coz actuallly aku tengah ader idea nak wat...apakah dia...hahahahahaha.... aku nak main soal jawab....bukan aper sekarang nih dalam kepala dah banyak sangat soalan nak ditanya.... so siapakah mangsa@tukang jawab...tak lain tak bukan mestilah tuan punya tanahkan.... so soalan bernilai RM 500.....jeng...jeng...jeng....( lintas lansung dari studio ASTRO untuk rakaman AKU TANYA AKU JAWAB)


1. Apakah azam baru anda untuk blog ini ?


hehehehehehe... alahai soalan kacang.....aku pejam mata pun boleh jawab...mestilah nak memperbanyakkan entry aku....dan yang penting aku dapat spill out all about everything happens in my life... maybe I will be a little busy later on... but i will try my hard to increase my productivty...pergh... word gempak semacam.... mintak2 ini bukanlah angan2 yang tinggal kenangan....so...mid after this... kurangkan kontroversi, tingkatkan produktiviti...layannnnnnnnnnn........


2. Apakah yang selalu meghalang anda dari untuk memblog ini ?

soalan nih agak payah jugak...bukan aper...sebab banyak sangat sebab yang menyebabkan aku kadang2 dah bukak blog tapi akhirnya tak post aperpun.... just berangan jer depan laptop....oklah... to make it easy and as a IR to be I  must state my answer clearly.... firts, coz maybe im a little tired and busy too.... second, coz sometimes I agak terragu2 nak post entry takut that entry will make me felt bad.....and banyak lagilah reason.. but the most impportant is kadang 2 aku rasa lost tetiber di tengah jalan.... dah taip tajuk tapi tak boleh nak teruskan pulak....selalu macam tuh... thats why edit catatan aku dah semak sangat ngan draft yang aku tak pernah tulis satu huruf pun......

3. Apa sebenarnya tujuan anda memblog?

Juz a minute...ok... nak rewind balik camner aku boleh terjun dalam dunia blog nih.... ah... baru aku teringat... semuanya bermula biler aku punya junior kat INTERSABER tuh introduce to me her blog... time tuh kawan sebaya aku punyalah jarang dengar ayat blog tuh... FB pun tak famous sangat...yalah zaman MYSPACE llagi...hehehehehhehehe......and after I read her blog.... tetiber cam rasa masyuk jer kalao ader blog nih... yalah plus aku jenis yang suka tulis diari... and aku pun rasa benda nih at first macam diari digital jerrr.... then, start dari situlah aku dah masyuk ngan blog nih.... actually, ini adalah blog aku yang kedua... blog yang pertama tuh aku dah luper password...hehehehhehe..... pendek citer aku buat blog ni sebabnya aku nak spill benda yang aku tak boleh spill kat orang... walau kadang2 aku takut dengan pendapat my readers  nanti.... tapi lantak pi lah kat dema... blog aku hak akulah.... kalau tak suka silalah ker blog yang lain.......

4. Apa perkara yang paling anda nak buat tapi tak dapat buat dalam blog anda ?

uisshhh..... banyak sangat nih ... nka start camner yerk... takut pulak sampai pagi karang tak tidoq coz sematta2 nak citer pasal nih.... oklah.. I list benda paling penting.....
                    nak sangat upload pic2 yang menarik waktu pergi jalan @ mandi-manda... tapi tak boleh   yelah... banyak sensored..... tak sesuai untuk tontonan ramai.... macam gempak jerrr...heheheheheh
nak jer kutuk mengutuk kawan2 yang aku tak puas hati tapi takut pulak diorang terbaca...walau aku gerentilah sampai bila pun diorang takkan baca......
aku sebenarnya nak buat blog nih more to privacy tapi yalah tak baiklah pulak sebab dari blog macam nilah kiter boleh always keep in touch nagn rakan2 kiter
nak sangat post pasal benda aku tak puas hati lagi2lah pasal p****** tapi takut pulak polis alam maya tangkap aku... tak pasal2 masuk ISA macam R**** P**** kerana menggugat keteenteraman awam... chewahhh... gaya macam ramai jer yang baca blog nih... rata2nya kawann seINTERSABER jer....
nak sangat promote my own blog tapi rasa macam tak deserve jer tuk dapat perhatian macam tu...yalah aku nyer blog bukannya power sangat, cantik pun tak (giler humble ah )


stop kat sini dulu.....coz rasa macam dah nagntuklah pulak...heehehehehhe......nanti kita akan kembali bersiaran..... LAYAN.....................SAYONARA....

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…