Langkau ke kandungan utama

AKU TANYA AKU JAWAB

Actually aku banyak sangat nak pos entry...yalah abis jer exam and time cuti sem tuh.... mau masuk sebulan aku tak masuk kawasan jajahan aku nih.... dah berserabut kot aku nengok... sawang punyalah banyak sana-sini...tapi tuh nanti dulu ah... coz actuallly aku tengah ader idea nak wat...apakah dia...hahahahahaha.... aku nak main soal jawab....bukan aper sekarang nih dalam kepala dah banyak sangat soalan nak ditanya.... so siapakah mangsa@tukang jawab...tak lain tak bukan mestilah tuan punya tanahkan.... so soalan bernilai RM 500.....jeng...jeng...jeng....( lintas lansung dari studio ASTRO untuk rakaman AKU TANYA AKU JAWAB)


1. Apakah azam baru anda untuk blog ini ?


hehehehehehe... alahai soalan kacang.....aku pejam mata pun boleh jawab...mestilah nak memperbanyakkan entry aku....dan yang penting aku dapat spill out all about everything happens in my life... maybe I will be a little busy later on... but i will try my hard to increase my productivty...pergh... word gempak semacam.... mintak2 ini bukanlah angan2 yang tinggal kenangan....so...mid after this... kurangkan kontroversi, tingkatkan produktiviti...layannnnnnnnnnn........


2. Apakah yang selalu meghalang anda dari untuk memblog ini ?

soalan nih agak payah jugak...bukan aper...sebab banyak sangat sebab yang menyebabkan aku kadang2 dah bukak blog tapi akhirnya tak post aperpun.... just berangan jer depan laptop....oklah... to make it easy and as a IR to be I  must state my answer clearly.... firts, coz maybe im a little tired and busy too.... second, coz sometimes I agak terragu2 nak post entry takut that entry will make me felt bad.....and banyak lagilah reason.. but the most impportant is kadang 2 aku rasa lost tetiber di tengah jalan.... dah taip tajuk tapi tak boleh nak teruskan pulak....selalu macam tuh... thats why edit catatan aku dah semak sangat ngan draft yang aku tak pernah tulis satu huruf pun......

3. Apa sebenarnya tujuan anda memblog?

Juz a minute...ok... nak rewind balik camner aku boleh terjun dalam dunia blog nih.... ah... baru aku teringat... semuanya bermula biler aku punya junior kat INTERSABER tuh introduce to me her blog... time tuh kawan sebaya aku punyalah jarang dengar ayat blog tuh... FB pun tak famous sangat...yalah zaman MYSPACE llagi...hehehehehhehehe......and after I read her blog.... tetiber cam rasa masyuk jer kalao ader blog nih... yalah plus aku jenis yang suka tulis diari... and aku pun rasa benda nih at first macam diari digital jerrr.... then, start dari situlah aku dah masyuk ngan blog nih.... actually, ini adalah blog aku yang kedua... blog yang pertama tuh aku dah luper password...hehehehhehe..... pendek citer aku buat blog ni sebabnya aku nak spill benda yang aku tak boleh spill kat orang... walau kadang2 aku takut dengan pendapat my readers  nanti.... tapi lantak pi lah kat dema... blog aku hak akulah.... kalau tak suka silalah ker blog yang lain.......

4. Apa perkara yang paling anda nak buat tapi tak dapat buat dalam blog anda ?

uisshhh..... banyak sangat nih ... nka start camner yerk... takut pulak sampai pagi karang tak tidoq coz sematta2 nak citer pasal nih.... oklah.. I list benda paling penting.....
                    nak sangat upload pic2 yang menarik waktu pergi jalan @ mandi-manda... tapi tak boleh   yelah... banyak sensored..... tak sesuai untuk tontonan ramai.... macam gempak jerrr...heheheheheh
nak jer kutuk mengutuk kawan2 yang aku tak puas hati tapi takut pulak diorang terbaca...walau aku gerentilah sampai bila pun diorang takkan baca......
aku sebenarnya nak buat blog nih more to privacy tapi yalah tak baiklah pulak sebab dari blog macam nilah kiter boleh always keep in touch nagn rakan2 kiter
nak sangat post pasal benda aku tak puas hati lagi2lah pasal p****** tapi takut pulak polis alam maya tangkap aku... tak pasal2 masuk ISA macam R**** P**** kerana menggugat keteenteraman awam... chewahhh... gaya macam ramai jer yang baca blog nih... rata2nya kawann seINTERSABER jer....
nak sangat promote my own blog tapi rasa macam tak deserve jer tuk dapat perhatian macam tu...yalah aku nyer blog bukannya power sangat, cantik pun tak (giler humble ah )


stop kat sini dulu.....coz rasa macam dah nagntuklah pulak...heehehehehhe......nanti kita akan kembali bersiaran..... LAYAN.....................SAYONARA....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

TOUR @ SUNGAI PETANI (SP)

tour at sungai petani dah jadi macam satu rutin dan kewajipan setiap sem mesti datang sp well, biasalah nak melawat bakal nurse kan sungai petani ne letaknya kat kedah darul aman dan buat student macam aku nie kalau nak jalan2 memanglah akan well-planned dulu  coz nak kena budget cikitkan dari USM nibong tebal sebab nak cepat dan tak nak sangkut sangat  dengan traffic light yang memanglah banyak dekat PENANG nie aku choose ikut highway dari TOL JAWI and keluar dekat TOL JURU ( duit tol : RM 2.80) then dari JURU terus jer tak payah bengkak-bengkok sampailah nampak arah nak ker alor setar then akan masuk pulak tol SG DUA dan sebab  nak jimat cikit aku selalu keluar ikut TOL SP (U) ( duit tol : RM 3.40) btw, tiniey aka my bestfriend nie ngah blajaq nak jadi nurse  and kolej dy dekat HOSPITAL SULTAN ABDUL HALIM  even lg dekat kalau aq kuar ikut TOL SP (S) tapi malaslah sebab tol naiklah cikit plus ikut jalan kampung best kot dapat makan angin ngan menikmati kehidupan dan seharian tu mema…