Langkau ke kandungan utama

TOUR @ KEPALA BATAS





actually.... i have no idea about what they are thinking now... 
for sure some of them maybe have a daydream about their lovers...
hehhehehehehe..... LOVE on the air....






For sure we are not like the guys above.... hahahhaahahaha... 
we all still single and very 3x avalaible...
 pergh promote abis...




ngah discuss chemistry..... maybe kot...



yang nih tak yah tanya...
 mungkin tengah belek pic2 yang diambil sambil berkata...
 how sweet i am... for sure I know that very well...






the future sciencetist... seriously memang supporter kuat amalan membaca nih...



MY LOVELY FUTURE BROTHER-IN-LAW...hahhahahahha....




nih bajet jer...tak nak diambil gambarnya...




ader tak macam orang bangla baru kluar dari van pekerja...
hehheheehhe...




kesian... 
sampai sekarang still tak dapat pangilan dari maner agensi pun
 amek diorang jadi model...



biasalah kalau ramai macam nih....
 nak buat arrangement tuk camner meja makan pun 
macam nak perang dunia ketiga..






tangkap pic dulu sebelum berlaku sebarang kecederaan...



TINI....
makan memang tak ingat dunia...
macam nak makan orang jer dah aku nengok
 dia nih..




THE HOTTEST COUPLE.....PIASN&IKA....
 habis hari tuh semua orang makan hati jer nengok kemesraan diorang...
.nak buat camner...hehehehhe.....
AZAD pun sedih jer nengok diorang nih....
teringat yang jauh dimata.... 





untuk melupakan kesedihan AZAD makan puas macam tiada esok ah.... 
betulah orang kata.....
 kalo sedih makan2 sampai kenyang......
AKIF tay payah cakaplah.... 
sampai 3 ketul ayam dalam pinggan






ni lagi dua orang yang teringin nak jadi model KFC... 
tapi kesian sampai sekarang tak dipanggil pun..





yang ini cun sikit... 
coz TINI dah cover yerk...
 kalo dy tak cover...
paham2 jelah...
camner reaksi dy makan....




SESI MAKAN BERADAP...... huhuhuhuhu...
bajet pasangan palin romantiklah untuk petang tuh
tapi harap maaplah yerk CIK AIN and CIK IKHWAN
tittle tu aku bagi kat PIAN & IKA
meriah betul background belakang diorang kan.... 



kemeriahan benar2 terasa... 
inilah perasaanya bila dapat berkumpul reramai....
masing sebenranya tak nak makan sangat pun
sembang2 jer lebih
sambil disulami gurau senda agak melampau
yang boleh menaikkan suhu degree bilik KFC yang beraircond tuh
MISS this very much





AZAD meraung kepiluan melihat kemesraan PIAN & IKA......
AZAD KATA : aku nak call lah awek aku...huhuhuhu...






yang ni bukan COUPLE yerk... 
cuma tersnap berdua-duaan jer....



ini sekadar untuk meriahkan hati masing2 
kerana tak dapat datang bersama teman masing2...
hehehehehehe....





ini pulak SCANDAL AKIF
 yang keberapa ribulah.. 
aku pun tak tahulah....



aku tak sure nih gambar yang keberapa diorang tangkap....
tapi rasa macam ader yang menyibuk ah dalam gambar nih....
 tapi tak sure
 SIAPAKAH ITU......




inilah yang jadi kalo dah sangap sangat nak tangkap gambar...... 
depan cermin KFC pun jadilah...






muka2 gembira kekenyangan setelah puas melahap...





hahahhahahaha.... 
jangan jadi isu pulak sudah gambar nih....
hahahhaahahha.... 
abislah memang sengaja letak pun gambar nih......



IKHWAN 4FLAT 
 duduk keseorangan melayan frust
 coz tak dapat menackle awek cun hari nih....



akhirnya
 barulah aku nampak gambar
 HAZMAN THE CAMERAMAN...
hehehehehhehe...





more drama ..... 
tak tahulah aper faedah diorang buat wayang depan KFC nih....




lagi kesangapan yang dapat dilihat.....





JOM balik KMPP



minah2 bus stop....
 memang suka bergambarlah .....






more drama... 
sekarang tukar scene pulak...
 kat atas tangga bas RAPID PENANG



PIAN mencari IKA di mana hilang... 
macam ala-ala BOLLYWOOD....





suasana meriah dalam bus....
hahahahahahha... 
PAK CIK DRIVER tak dapat concentrate 
coz  kebisingan yang melampau...




AZAD still teringat si dia yang jauh di mata ... 
and ANA... no need to ask ....



final session untuk penggambaran hari tuh.... 
semuaanya sedang buat aksi yang sebaik mungkin...
nampaknya ader yang post daring 
terbaik dari ladanglah
hehhehehehehehehe.....






jalan reramai menuju KMPP tercinta 
sedangkan hati time tuh rasa macam tak nak balik jerrrrrr





Finally........
 berakhirlah jalan2 ke kepala batas...
hehehehhehehe......
muka kegembiraan setelah kekenyangan...



P/S : sebenarnya ini bukanlah plan aku... dan aku ingat plan ni hampir2 tak jadi... dan aku sebenarnya kena drag tuk ikut ini nyer tour... tapi nasiblah aku ikut sebab kalo aku takder tak tahulah diorang nak naik aper coz the mastermind disebalik ini semua boleh cakap yang kitorang akan pergi tunggu bas kat depan...maaplah. yerk... cadangan anda seratu peratus aku tolak... and in fact mood aku agak tercalar itu petang dan resultnya aku sakit perut coz digestoin tak betul ... semua sebab sakit hati punyer... tapi nasib bebudak nih paham sangat aku dan tak terikut mood aku hari tuh... SORYLAH GANG.... credit tuk korang semua..... LOVE U ALL...........

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…