Langkau ke kandungan utama

TOUR @ KEPALA BATAS





actually.... i have no idea about what they are thinking now... 
for sure some of them maybe have a daydream about their lovers...
hehhehehehehe..... LOVE on the air....






For sure we are not like the guys above.... hahahhaahahaha... 
we all still single and very 3x avalaible...
 pergh promote abis...




ngah discuss chemistry..... maybe kot...



yang nih tak yah tanya...
 mungkin tengah belek pic2 yang diambil sambil berkata...
 how sweet i am... for sure I know that very well...






the future sciencetist... seriously memang supporter kuat amalan membaca nih...



MY LOVELY FUTURE BROTHER-IN-LAW...hahhahahahha....




nih bajet jer...tak nak diambil gambarnya...




ader tak macam orang bangla baru kluar dari van pekerja...
hehheheehhe...




kesian... 
sampai sekarang still tak dapat pangilan dari maner agensi pun
 amek diorang jadi model...



biasalah kalau ramai macam nih....
 nak buat arrangement tuk camner meja makan pun 
macam nak perang dunia ketiga..






tangkap pic dulu sebelum berlaku sebarang kecederaan...



TINI....
makan memang tak ingat dunia...
macam nak makan orang jer dah aku nengok
 dia nih..




THE HOTTEST COUPLE.....PIASN&IKA....
 habis hari tuh semua orang makan hati jer nengok kemesraan diorang...
.nak buat camner...hehehehhe.....
AZAD pun sedih jer nengok diorang nih....
teringat yang jauh dimata.... 





untuk melupakan kesedihan AZAD makan puas macam tiada esok ah.... 
betulah orang kata.....
 kalo sedih makan2 sampai kenyang......
AKIF tay payah cakaplah.... 
sampai 3 ketul ayam dalam pinggan






ni lagi dua orang yang teringin nak jadi model KFC... 
tapi kesian sampai sekarang tak dipanggil pun..





yang ini cun sikit... 
coz TINI dah cover yerk...
 kalo dy tak cover...
paham2 jelah...
camner reaksi dy makan....




SESI MAKAN BERADAP...... huhuhuhuhu...
bajet pasangan palin romantiklah untuk petang tuh
tapi harap maaplah yerk CIK AIN and CIK IKHWAN
tittle tu aku bagi kat PIAN & IKA
meriah betul background belakang diorang kan.... 



kemeriahan benar2 terasa... 
inilah perasaanya bila dapat berkumpul reramai....
masing sebenranya tak nak makan sangat pun
sembang2 jer lebih
sambil disulami gurau senda agak melampau
yang boleh menaikkan suhu degree bilik KFC yang beraircond tuh
MISS this very much





AZAD meraung kepiluan melihat kemesraan PIAN & IKA......
AZAD KATA : aku nak call lah awek aku...huhuhuhu...






yang ni bukan COUPLE yerk... 
cuma tersnap berdua-duaan jer....



ini sekadar untuk meriahkan hati masing2 
kerana tak dapat datang bersama teman masing2...
hehehehehehe....





ini pulak SCANDAL AKIF
 yang keberapa ribulah.. 
aku pun tak tahulah....



aku tak sure nih gambar yang keberapa diorang tangkap....
tapi rasa macam ader yang menyibuk ah dalam gambar nih....
 tapi tak sure
 SIAPAKAH ITU......




inilah yang jadi kalo dah sangap sangat nak tangkap gambar...... 
depan cermin KFC pun jadilah...






muka2 gembira kekenyangan setelah puas melahap...





hahahhahahaha.... 
jangan jadi isu pulak sudah gambar nih....
hahahhaahahha.... 
abislah memang sengaja letak pun gambar nih......



IKHWAN 4FLAT 
 duduk keseorangan melayan frust
 coz tak dapat menackle awek cun hari nih....



akhirnya
 barulah aku nampak gambar
 HAZMAN THE CAMERAMAN...
hehehehehhehe...





more drama ..... 
tak tahulah aper faedah diorang buat wayang depan KFC nih....




lagi kesangapan yang dapat dilihat.....





JOM balik KMPP



minah2 bus stop....
 memang suka bergambarlah .....






more drama... 
sekarang tukar scene pulak...
 kat atas tangga bas RAPID PENANG



PIAN mencari IKA di mana hilang... 
macam ala-ala BOLLYWOOD....





suasana meriah dalam bus....
hahahahahahha... 
PAK CIK DRIVER tak dapat concentrate 
coz  kebisingan yang melampau...




AZAD still teringat si dia yang jauh di mata ... 
and ANA... no need to ask ....



final session untuk penggambaran hari tuh.... 
semuaanya sedang buat aksi yang sebaik mungkin...
nampaknya ader yang post daring 
terbaik dari ladanglah
hehhehehehehehehe.....






jalan reramai menuju KMPP tercinta 
sedangkan hati time tuh rasa macam tak nak balik jerrrrrr





Finally........
 berakhirlah jalan2 ke kepala batas...
hehehehhehehe......
muka kegembiraan setelah kekenyangan...



P/S : sebenarnya ini bukanlah plan aku... dan aku ingat plan ni hampir2 tak jadi... dan aku sebenarnya kena drag tuk ikut ini nyer tour... tapi nasiblah aku ikut sebab kalo aku takder tak tahulah diorang nak naik aper coz the mastermind disebalik ini semua boleh cakap yang kitorang akan pergi tunggu bas kat depan...maaplah. yerk... cadangan anda seratu peratus aku tolak... and in fact mood aku agak tercalar itu petang dan resultnya aku sakit perut coz digestoin tak betul ... semua sebab sakit hati punyer... tapi nasib bebudak nih paham sangat aku dan tak terikut mood aku hari tuh... SORYLAH GANG.... credit tuk korang semua..... LOVE U ALL...........

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…