Langkau ke kandungan utama

TRIBUTE TO HIM

rasa macam baru jer aku post entry pasal SKBP THE RETURNS....
dan khamis nih
aku dikejutkan denga satu berita
yang aku pun sendiri tak sangka........
nota ni aku catat kat FB
as a tribute to him
that had just leave us


kawan-kawan.............
hari nih aku sedih sangat.............
aku tahu..........
korang pun mesti sedih gak macam aku kan..........
hari ni kita hilang seorang kawan...........
kawan yang aku tahu korang mesti rindu kat dia sekarang
mesti ingat kat dia sekarang
mesti ingat kat senyuman dia
mest ingat cara dia cakap
dan ak paling ingat
bila tiap kali dia sakat aku
pasal peristiwa kipas tuh
yalah.............
sebab dia sorang je yang berbeza dari kita
walaupun dia lain, tapi kita tetap kawan dia
aku sedih sangat
sebab aku tak sempat nak mintak maap ngan dia
aku banyak buat salah kat dia
selalu ejek dia ngan adik syamil
selalu cari gaduh ngan dia
selalu lawan cakap dia
yang paling teruk
sebab nak kenakan dia sangat
aku lantik dia jadi ketua darjah kita
ingat tak
dia jadi ketua kita masa kita tahun 6C dulu
memang terukkan
abis satu tahun tu
kita tak bagi salam pun kat cikgu
kita hanya cakap selamat pagi, cikgu.....
aku tak tau naper aku tulis nota ni
tapi
aku tetiber rindu kat dia
aku tak tau dia xcident
tup tup tup
ARIF call dan sampaikan berita tu
aku terkelu sekejap
hidup memang pendekkan
INTAN, FAD, ARIF, AZAM
korang mesti ingatkan kali terakhir kita keluar bersama DIA
last sekali sebelum balik
kita lepak kat MENARA CONDONG.....
kita semua janji nak gathering ramai2
time 2012 nanti
siap berangan nak pergi BALI lagi
huhuhuhuhuhuhu
korang nampaknya
kalo jadi pun reunion tu
mesti tak lengkapkan
sebab sorang dah tak der...
aku tahu FAHMI mesti sedih sangat
yalah diakan rapat gak ngan SARATH
tapi kita semua kena bersabar ok
SARATH CHANDRU a/l APPANALAIDU
(aku suka betul sebut nama penuh dia)
May GOD bless you
REST IN PEACE , BRO........
We always remember you as our friend.....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…