Langkau ke kandungan utama

TRIBUTE TO HIM

rasa macam baru jer aku post entry pasal SKBP THE RETURNS....
dan khamis nih
aku dikejutkan denga satu berita
yang aku pun sendiri tak sangka........
nota ni aku catat kat FB
as a tribute to him
that had just leave us


kawan-kawan.............
hari nih aku sedih sangat.............
aku tahu..........
korang pun mesti sedih gak macam aku kan..........
hari ni kita hilang seorang kawan...........
kawan yang aku tahu korang mesti rindu kat dia sekarang
mesti ingat kat dia sekarang
mesti ingat kat senyuman dia
mest ingat cara dia cakap
dan ak paling ingat
bila tiap kali dia sakat aku
pasal peristiwa kipas tuh
yalah.............
sebab dia sorang je yang berbeza dari kita
walaupun dia lain, tapi kita tetap kawan dia
aku sedih sangat
sebab aku tak sempat nak mintak maap ngan dia
aku banyak buat salah kat dia
selalu ejek dia ngan adik syamil
selalu cari gaduh ngan dia
selalu lawan cakap dia
yang paling teruk
sebab nak kenakan dia sangat
aku lantik dia jadi ketua darjah kita
ingat tak
dia jadi ketua kita masa kita tahun 6C dulu
memang terukkan
abis satu tahun tu
kita tak bagi salam pun kat cikgu
kita hanya cakap selamat pagi, cikgu.....
aku tak tau naper aku tulis nota ni
tapi
aku tetiber rindu kat dia
aku tak tau dia xcident
tup tup tup
ARIF call dan sampaikan berita tu
aku terkelu sekejap
hidup memang pendekkan
INTAN, FAD, ARIF, AZAM
korang mesti ingatkan kali terakhir kita keluar bersama DIA
last sekali sebelum balik
kita lepak kat MENARA CONDONG.....
kita semua janji nak gathering ramai2
time 2012 nanti
siap berangan nak pergi BALI lagi
huhuhuhuhuhuhu
korang nampaknya
kalo jadi pun reunion tu
mesti tak lengkapkan
sebab sorang dah tak der...
aku tahu FAHMI mesti sedih sangat
yalah diakan rapat gak ngan SARATH
tapi kita semua kena bersabar ok
SARATH CHANDRU a/l APPANALAIDU
(aku suka betul sebut nama penuh dia)
May GOD bless you
REST IN PEACE , BRO........
We always remember you as our friend.....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

SM DIR ENTERPRISE

Saya telah menemubual seorang usahawan tempatan yang sangat berjaya dalam bidang keusahawanan yang diceburinya. Hasil temu bual selama 20 minit ini telah memberi peluang kepada saya untuk mengetahui sedikit sebanyak maklumat mengenai dunia keusahawanan. Beliau juga tidak lokek untuk berkongsi rahsia dan pengalaman beliau sepanjang menjadi seorang usahawan. Usahawan yang saya maksudkan ini ialah Encik Hidir. Beliau telah menubuhkan syarikatnya sendiri yang diberi nama Syarikat SM DIR ENTERPRISE. Syarikat ini merupakan sebuah syarikat yang menjual dan membekalkan perabot dan berlokasi di Hutan Melintang,Perak. Keistimewaan usahawan ini adalah kerana beliau satu-satunya usahawan Melayu di Daerah Hilir Perak yang membuka syarikat berasaskan perabot yang mana selalunya bidang ini dipelopori oleh kaum Cina.  Kata orang tak kenal maka tak cinta. Sebelum saya menceritakan lebih lanjut lagi berkenaan kejayaan dan pengalaman yang telah dilalui oleh usahawan ini, moleklah kiranya jika saya menc…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…