Langkau ke kandungan utama

TRIBUTE TO HIM

rasa macam baru jer aku post entry pasal SKBP THE RETURNS....
dan khamis nih
aku dikejutkan denga satu berita
yang aku pun sendiri tak sangka........
nota ni aku catat kat FB
as a tribute to him
that had just leave us


kawan-kawan.............
hari nih aku sedih sangat.............
aku tahu..........
korang pun mesti sedih gak macam aku kan..........
hari ni kita hilang seorang kawan...........
kawan yang aku tahu korang mesti rindu kat dia sekarang
mesti ingat kat dia sekarang
mesti ingat kat senyuman dia
mest ingat cara dia cakap
dan ak paling ingat
bila tiap kali dia sakat aku
pasal peristiwa kipas tuh
yalah.............
sebab dia sorang je yang berbeza dari kita
walaupun dia lain, tapi kita tetap kawan dia
aku sedih sangat
sebab aku tak sempat nak mintak maap ngan dia
aku banyak buat salah kat dia
selalu ejek dia ngan adik syamil
selalu cari gaduh ngan dia
selalu lawan cakap dia
yang paling teruk
sebab nak kenakan dia sangat
aku lantik dia jadi ketua darjah kita
ingat tak
dia jadi ketua kita masa kita tahun 6C dulu
memang terukkan
abis satu tahun tu
kita tak bagi salam pun kat cikgu
kita hanya cakap selamat pagi, cikgu.....
aku tak tau naper aku tulis nota ni
tapi
aku tetiber rindu kat dia
aku tak tau dia xcident
tup tup tup
ARIF call dan sampaikan berita tu
aku terkelu sekejap
hidup memang pendekkan
INTAN, FAD, ARIF, AZAM
korang mesti ingatkan kali terakhir kita keluar bersama DIA
last sekali sebelum balik
kita lepak kat MENARA CONDONG.....
kita semua janji nak gathering ramai2
time 2012 nanti
siap berangan nak pergi BALI lagi
huhuhuhuhuhuhu
korang nampaknya
kalo jadi pun reunion tu
mesti tak lengkapkan
sebab sorang dah tak der...
aku tahu FAHMI mesti sedih sangat
yalah diakan rapat gak ngan SARATH
tapi kita semua kena bersabar ok
SARATH CHANDRU a/l APPANALAIDU
(aku suka betul sebut nama penuh dia)
May GOD bless you
REST IN PEACE , BRO........
We always remember you as our friend.....

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…