Langkau ke kandungan utama

SEBUAH WAKAF DI KOMPEL SRI ANGGERIK

sedapnya angin bertiup menyapa diri yang sedang asyik menulis entry kali ini...hehehehehe..entry kali ni aku wat khas untuk mendedikasikan rasa sayang aku pada tempat lepak aku yang terbaru dan maybe buat kali terakhirnya di matrik tercinta ini
WAKAF A2......damai rasa hati melihat awan yang terbentang luas....ringan rasa di fikiran bila melihat kehijauan yang terdampar di hadapan mata.....dan bagai mengoda jiwa dan perasaan bila melihat net bola tampar bagai melambai-lambai kehadiran aku dan rakan-rakan untuk menemani dirinya yang sedang kesunyian....alamak....terganggu pula kerja sebab ader bapak puyuh tengah mengganggu konsentrasi aku nih...aduhai....

Aku lepak kat sini pun baru dalam dua minggu nih...yelah boring lak asyik blaja kat bilik and library jer....sekali-sekala nak jugak berubah angin......huhuhuhuhu....best betullah study kat sini....tenang dan damai jer rasa fikiran...tapi tulah...bila petang jer rasa nak main tuh memang membuak-buak....lagi-lagi kalau cuaca ngah mendung dan tak panas lagilah semangat aku nak turun...hahahahaha.....study kat sini ngan member-member yang tercinta memanglah membuai jiwa yang sayu ni....huhuhuhuhu...rasa macam kejap jer lagi kami akan berpisah membawa haluan masing-masing...rasa macam takkan bertemu jer lagi di masa hadapan....bila nengok muka diorang,sorang-sorang....aku rasa sedih betul.... aku rasa kalau ader jam mengulang masa macam dalam harry potter tuh dah lama aku pinjam....yelah nak kembali kemasa2 lepas...masa2 keriangan kami semua...huhuhuhuhu.... kalau ader jam melambtkan masa macam dalam doraemon tuh...sanggup gaklah aku pergi Jepun untuk pinjam kat Doraemon...bolehlah aku melambatkan masa2 yang tinggal antara kami....

rasa macam dalam mimpi jer,yang esok kami semua akan berpisah....rasa macam kat wonderland jer saat2 bersama mereka di sini....memang betullah kata orang...masa sentiasa mencemburui kita...hahahahaha....demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian....kenangan di wakaf A2 ini akan kukenang sehinggalah nyawaku bercerai dari badan...buat rakan-rakan yang sentiasa bersama susah dan senang, mira,tini,syahmi,amin... terima kasih kerana sentiasa dengan aku setiap kali aku memerlukan kalian...terima kasih di atas kesanggupan kalian untuk selalu menceriakan aku...terima kasih kerana seringkali melayan karenahku yang sering menguji kesabaran kalian....tidak cukup rasanya entry ini untuk aku memuatkan rasa terima kasihku pada kalian.....terima kasih buat semuanya...semoga segalanya akan dibalas ALLAH di Hari Perhitungan nanti....

Ya ALLAH aku mencintai mereka kerana ingin mencari redha-MU
Ya ALLAH aku bersahabat dengan mereka dengan izin-MU
Ya Allah aku menyayangi mereka kerana kasihku pada-MU
Ya ALLAH sesunguhnya sahabatku ini telan menjalankan kewajipan mereka sebagai seorang sahabat yang sejati...
bersamaku dikala aku terasa hilang dari-MU....
tidak melupakan aku ketika mereka mendapat rahmat dari-MU....
Ya ALLAH dengan limpah kurniMU.....berikanlah balasan yang setimpal buat sahabat2ku ini...
Jauhkanlah mereka dari jalan2 orang yang tidak kau curahkan rahmat kepadanya...
Dekatkan mereka dengan orang2 yang sering mengingatkan mereka akan kewujudanMU...
Ya ALLAH...hanya satu pintaku.....
Pertemukanlah kami semua di bawah naungan-MU.......
Pertemukanlah kami semua dalam keadaan yang membahagiakan....
Pertemukanlah kami semua agar dapat kami menguatkan ukhuwah yang telah terjalin ini....
hanya padaMU tempatku mengadu dan padaMU jua tempat aku menyandarkan harapaan....AMIN...

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…