Langkau ke kandungan utama

SEBUAH WAKAF DI KOMPEL SRI ANGGERIK

sedapnya angin bertiup menyapa diri yang sedang asyik menulis entry kali ini...hehehehehe..entry kali ni aku wat khas untuk mendedikasikan rasa sayang aku pada tempat lepak aku yang terbaru dan maybe buat kali terakhirnya di matrik tercinta ini
WAKAF A2......damai rasa hati melihat awan yang terbentang luas....ringan rasa di fikiran bila melihat kehijauan yang terdampar di hadapan mata.....dan bagai mengoda jiwa dan perasaan bila melihat net bola tampar bagai melambai-lambai kehadiran aku dan rakan-rakan untuk menemani dirinya yang sedang kesunyian....alamak....terganggu pula kerja sebab ader bapak puyuh tengah mengganggu konsentrasi aku nih...aduhai....

Aku lepak kat sini pun baru dalam dua minggu nih...yelah boring lak asyik blaja kat bilik and library jer....sekali-sekala nak jugak berubah angin......huhuhuhuhu....best betullah study kat sini....tenang dan damai jer rasa fikiran...tapi tulah...bila petang jer rasa nak main tuh memang membuak-buak....lagi-lagi kalau cuaca ngah mendung dan tak panas lagilah semangat aku nak turun...hahahahaha.....study kat sini ngan member-member yang tercinta memanglah membuai jiwa yang sayu ni....huhuhuhuhu...rasa macam kejap jer lagi kami akan berpisah membawa haluan masing-masing...rasa macam takkan bertemu jer lagi di masa hadapan....bila nengok muka diorang,sorang-sorang....aku rasa sedih betul.... aku rasa kalau ader jam mengulang masa macam dalam harry potter tuh dah lama aku pinjam....yelah nak kembali kemasa2 lepas...masa2 keriangan kami semua...huhuhuhuhu.... kalau ader jam melambtkan masa macam dalam doraemon tuh...sanggup gaklah aku pergi Jepun untuk pinjam kat Doraemon...bolehlah aku melambatkan masa2 yang tinggal antara kami....

rasa macam dalam mimpi jer,yang esok kami semua akan berpisah....rasa macam kat wonderland jer saat2 bersama mereka di sini....memang betullah kata orang...masa sentiasa mencemburui kita...hahahahaha....demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian....kenangan di wakaf A2 ini akan kukenang sehinggalah nyawaku bercerai dari badan...buat rakan-rakan yang sentiasa bersama susah dan senang, mira,tini,syahmi,amin... terima kasih kerana sentiasa dengan aku setiap kali aku memerlukan kalian...terima kasih di atas kesanggupan kalian untuk selalu menceriakan aku...terima kasih kerana seringkali melayan karenahku yang sering menguji kesabaran kalian....tidak cukup rasanya entry ini untuk aku memuatkan rasa terima kasihku pada kalian.....terima kasih buat semuanya...semoga segalanya akan dibalas ALLAH di Hari Perhitungan nanti....

Ya ALLAH aku mencintai mereka kerana ingin mencari redha-MU
Ya ALLAH aku bersahabat dengan mereka dengan izin-MU
Ya Allah aku menyayangi mereka kerana kasihku pada-MU
Ya ALLAH sesunguhnya sahabatku ini telan menjalankan kewajipan mereka sebagai seorang sahabat yang sejati...
bersamaku dikala aku terasa hilang dari-MU....
tidak melupakan aku ketika mereka mendapat rahmat dari-MU....
Ya ALLAH dengan limpah kurniMU.....berikanlah balasan yang setimpal buat sahabat2ku ini...
Jauhkanlah mereka dari jalan2 orang yang tidak kau curahkan rahmat kepadanya...
Dekatkan mereka dengan orang2 yang sering mengingatkan mereka akan kewujudanMU...
Ya ALLAH...hanya satu pintaku.....
Pertemukanlah kami semua di bawah naungan-MU.......
Pertemukanlah kami semua dalam keadaan yang membahagiakan....
Pertemukanlah kami semua agar dapat kami menguatkan ukhuwah yang telah terjalin ini....
hanya padaMU tempatku mengadu dan padaMU jua tempat aku menyandarkan harapaan....AMIN...

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

DREAMLAND: BUY TOYOTA FJ CRUISER

dulu2 memang nak sangat beli sportcar tapi bila fikir segala aspek rasa tidaklah unless kalau duit berlebihan sangat dan kalau ada yg baik hati nak bagi saya terima dengan senang hati
sebab sudah ada cik betty so for starting, tak adalah nak fikir sangat  untuk beli kereta bila dah start kerja but then, akan start jugak simpan duit nak beli kereta sendiri and my dram car for now TOYOTA FJ CRUISER
first tima nampak kereta nie masa nak pergi airport sekat PENANG first time nampak memang falling in love at first sight tak tahu apa orang lain cakap but personally, aku rasa bentuk dia nak menyerupai HUMMER so,nak beli hummer memang jauh lagilah dapat FJ CRUISER nie  pun boleh kira dah besar rahmat
dia ada banyak colour antara yg ada hitam putih biru and kuning tap entah kenapa pilihan maybe antara hitam dan kuning dan aku google image tadi aku jumpa yg update version tuk warna kuning memnag stylo habis  hehehehehehehe tak percaya cuba nengok kat bawah nie

cuba search kai internet tapi aku…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy.