Langkau ke kandungan utama

AKU MEREPEK................

Waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....sedey sangat....tak tau nak tulis aper...mata pun tak nampak dah huruf kat keyboard coz terlampau laju sangat air mata yang mengalir....
I want to start my story with.....

Jom habis matrik kiter lepak2 samer2
time tuh tanpa pikir panjang kira set jer semua...aku yang bodoh nih tak pikir lak betapa susahnya aku nak cakap ngan mak dan ayah aku untuk bagi aku ikut samer ngan plan ni...time tu yang aku pikir nak lepak samer2 ngan member2 baik aku and now one of them become my ex member.....dipendekkan story setelah macam2 yang aku janjikan and citerkan...finally I got a green light from my parents....gembira tak terkata....

and klimaksnya biler......
YA ALLAH...my dad any my brother...why must both of them......
time nak pergilah aku diuji lak ngan adik aku yang demam pelentung and my dad yang kakinya sakit...sampai nak jalan ke bilik air bertongkat...but I give all my best to ensure them sembuh b4 aku pergi...time tuh aku menangis giler pikir...camner kalo my dad tak sembuh....aku nak sangat pergi....aku doa and wat macam2....and its really a long story to tell.....

dan bertambah klimaks biler.....
ake rasa aku tak leh pergilah sebab my dad.............
aku pun rase aku tak leh pergi sebab aku kena nengokkan..........
and then aku pun agak pasrah di situ siap aku tanya lagi sekali untuk pastikan boleh ke tak dier pergi...yelah aku nak wat jugak back up plan....kalo dier tak leh pergi...aku leh ajak orang lain...takkan aku nak ganggu lak RAINCIT ngan MIRA kan...
insyaAllah aku leh pergi
menyenangkan hati...atau mungkin aku letakkan dier sebagai memberi harapan....dan mesej2 lepas tu menunjukkan yang dier INSYAALLAH datang join plan tuh.....

tapi langit tak sentiasa cerah..........
korang...sory aku tak dapat join korang...im really ...BLA BLA BLA.....
and why he must add perkataan lima puluh kat situ...wei bro aku tak sangap ah duit ko...setakat lima puluh tuh...satu malam aku niaga ngan mak aku pun dah lepas..... senang citer meh sini no akaun ko and alamat ko...pass kat aku..setakat nak bank in duit tuh tak heranlah aku....and one more tak yah ah cari aku time kaya karang.... aku bukan jenis kawan yang nak makan kawan time dier senang....lagi satu kalo kredit takder sangat pun usahalah....at least call lah....bagitau tak dapat pergi..nasib baik HP aku mood baik aku dapatlah baca mesej tuh...kalo tak....Tapi apa leh wat...aku luper yang ko ni kan lepak jer lah bro...isap rokok dulu...nak wat camner...maybe in the future aku kena cari kawan yang lebih sensitif KOT...yang pandai nak minta maap properly lepas dier mungkir janji ngan kawan2 dier....

tambah bikin gua panas biler....
sory guys...family first.....
so kiranya ak nih jenis pentingkan kawanlah dari family....memang pun aku tamak aku tak kenang budi aku anak derhaka...tinggalkan my parent macam tuh jer...semata2 nak joli kat KL tu....biarkan mak bapak aku penat siang malam cari duit...dan biarlah aku habiskan duit tu kat KL...apa yang kau maksudkan dengan FAMILY FIRST kat situ...kalo aku disuruh pilih aku takleh pilih....sebab aku dah anggap korang macam keluarga aku sendiri...sory aku padam nama ko dari list friend tapi ko tau aku macam maner...doakanlah aku sejuk cikit....itupun kalo ko still nak kawan ngan aku...yelah aku kan banyak kerenah selalu wat masalah je kat ko...selalu bikin lu panas jer......and one more...kalo nak kiter nyer frenzship sampai sini jer....dont ever you dare to contact me anymore...

aku bukan jenis luper kawan...tapi aku ader prinsip aku sendiri yang aku telah tetapkan untuk aku berkawan ngan orang...aku tak marahkan kan ko sebab benda nih..tapi sebenarnya ya...aku tak paham dan aku memang tak nak cuba paham...sebab at the end aku akan rasa akulah manusia yang paling bersalah kat dunia nih...so aku tak nak pikirkan...dan cara aku tak nak pikirkan memanglah kejam...memang macam nih...bukan aku nak lupakan kawan...tapi for the time being,,,this is the best way I can do so in the future if we have a fated to see each other again...I can see and talk with you.....bukan nak lupakan member...tapi ini cara aku nak sejukkan hati...susah nak lupakan member yang kiter dah sayang sangat...yang kiter dah banyak share ngan dier...yang dah macam2 kiter lalui ngan dier....tapi ntahlah aku rasakan ni memang takkan kekal lama mana pun....so dari aku terus seksa diri lebih baik aku undur diri....

MIRA....sory bukan tak nak dengar cakap ko...tapi ini yang aku pikirkan terbaik untuk diri aku...always support me my dearest friend....dan jangan risau untuk aku kau akan dapat sepenuhnya kasih sayang dari aku sebab dah takder saper2 LAGI NAK SHARE NGAN KO DAH...HEHEHEHE...IM TRULY SORY........

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…