Langkau ke kandungan utama

AKU MEREPEK................

Waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....sedey sangat....tak tau nak tulis aper...mata pun tak nampak dah huruf kat keyboard coz terlampau laju sangat air mata yang mengalir....
I want to start my story with.....

Jom habis matrik kiter lepak2 samer2
time tuh tanpa pikir panjang kira set jer semua...aku yang bodoh nih tak pikir lak betapa susahnya aku nak cakap ngan mak dan ayah aku untuk bagi aku ikut samer ngan plan ni...time tu yang aku pikir nak lepak samer2 ngan member2 baik aku and now one of them become my ex member.....dipendekkan story setelah macam2 yang aku janjikan and citerkan...finally I got a green light from my parents....gembira tak terkata....

and klimaksnya biler......
YA ALLAH...my dad any my brother...why must both of them......
time nak pergilah aku diuji lak ngan adik aku yang demam pelentung and my dad yang kakinya sakit...sampai nak jalan ke bilik air bertongkat...but I give all my best to ensure them sembuh b4 aku pergi...time tuh aku menangis giler pikir...camner kalo my dad tak sembuh....aku nak sangat pergi....aku doa and wat macam2....and its really a long story to tell.....

dan bertambah klimaks biler.....
ake rasa aku tak leh pergilah sebab my dad.............
aku pun rase aku tak leh pergi sebab aku kena nengokkan..........
and then aku pun agak pasrah di situ siap aku tanya lagi sekali untuk pastikan boleh ke tak dier pergi...yelah aku nak wat jugak back up plan....kalo dier tak leh pergi...aku leh ajak orang lain...takkan aku nak ganggu lak RAINCIT ngan MIRA kan...
insyaAllah aku leh pergi
menyenangkan hati...atau mungkin aku letakkan dier sebagai memberi harapan....dan mesej2 lepas tu menunjukkan yang dier INSYAALLAH datang join plan tuh.....

tapi langit tak sentiasa cerah..........
korang...sory aku tak dapat join korang...im really ...BLA BLA BLA.....
and why he must add perkataan lima puluh kat situ...wei bro aku tak sangap ah duit ko...setakat lima puluh tuh...satu malam aku niaga ngan mak aku pun dah lepas..... senang citer meh sini no akaun ko and alamat ko...pass kat aku..setakat nak bank in duit tuh tak heranlah aku....and one more tak yah ah cari aku time kaya karang.... aku bukan jenis kawan yang nak makan kawan time dier senang....lagi satu kalo kredit takder sangat pun usahalah....at least call lah....bagitau tak dapat pergi..nasib baik HP aku mood baik aku dapatlah baca mesej tuh...kalo tak....Tapi apa leh wat...aku luper yang ko ni kan lepak jer lah bro...isap rokok dulu...nak wat camner...maybe in the future aku kena cari kawan yang lebih sensitif KOT...yang pandai nak minta maap properly lepas dier mungkir janji ngan kawan2 dier....

tambah bikin gua panas biler....
sory guys...family first.....
so kiranya ak nih jenis pentingkan kawanlah dari family....memang pun aku tamak aku tak kenang budi aku anak derhaka...tinggalkan my parent macam tuh jer...semata2 nak joli kat KL tu....biarkan mak bapak aku penat siang malam cari duit...dan biarlah aku habiskan duit tu kat KL...apa yang kau maksudkan dengan FAMILY FIRST kat situ...kalo aku disuruh pilih aku takleh pilih....sebab aku dah anggap korang macam keluarga aku sendiri...sory aku padam nama ko dari list friend tapi ko tau aku macam maner...doakanlah aku sejuk cikit....itupun kalo ko still nak kawan ngan aku...yelah aku kan banyak kerenah selalu wat masalah je kat ko...selalu bikin lu panas jer......and one more...kalo nak kiter nyer frenzship sampai sini jer....dont ever you dare to contact me anymore...

aku bukan jenis luper kawan...tapi aku ader prinsip aku sendiri yang aku telah tetapkan untuk aku berkawan ngan orang...aku tak marahkan kan ko sebab benda nih..tapi sebenarnya ya...aku tak paham dan aku memang tak nak cuba paham...sebab at the end aku akan rasa akulah manusia yang paling bersalah kat dunia nih...so aku tak nak pikirkan...dan cara aku tak nak pikirkan memanglah kejam...memang macam nih...bukan aku nak lupakan kawan...tapi for the time being,,,this is the best way I can do so in the future if we have a fated to see each other again...I can see and talk with you.....bukan nak lupakan member...tapi ini cara aku nak sejukkan hati...susah nak lupakan member yang kiter dah sayang sangat...yang kiter dah banyak share ngan dier...yang dah macam2 kiter lalui ngan dier....tapi ntahlah aku rasakan ni memang takkan kekal lama mana pun....so dari aku terus seksa diri lebih baik aku undur diri....

MIRA....sory bukan tak nak dengar cakap ko...tapi ini yang aku pikirkan terbaik untuk diri aku...always support me my dearest friend....dan jangan risau untuk aku kau akan dapat sepenuhnya kasih sayang dari aku sebab dah takder saper2 LAGI NAK SHARE NGAN KO DAH...HEHEHEHE...IM TRULY SORY........

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…