Langkau ke kandungan utama

AKU MEREPEK................

Waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....sedey sangat....tak tau nak tulis aper...mata pun tak nampak dah huruf kat keyboard coz terlampau laju sangat air mata yang mengalir....
I want to start my story with.....

Jom habis matrik kiter lepak2 samer2
time tuh tanpa pikir panjang kira set jer semua...aku yang bodoh nih tak pikir lak betapa susahnya aku nak cakap ngan mak dan ayah aku untuk bagi aku ikut samer ngan plan ni...time tu yang aku pikir nak lepak samer2 ngan member2 baik aku and now one of them become my ex member.....dipendekkan story setelah macam2 yang aku janjikan and citerkan...finally I got a green light from my parents....gembira tak terkata....

and klimaksnya biler......
YA ALLAH...my dad any my brother...why must both of them......
time nak pergilah aku diuji lak ngan adik aku yang demam pelentung and my dad yang kakinya sakit...sampai nak jalan ke bilik air bertongkat...but I give all my best to ensure them sembuh b4 aku pergi...time tuh aku menangis giler pikir...camner kalo my dad tak sembuh....aku nak sangat pergi....aku doa and wat macam2....and its really a long story to tell.....

dan bertambah klimaks biler.....
ake rasa aku tak leh pergilah sebab my dad.............
aku pun rase aku tak leh pergi sebab aku kena nengokkan..........
and then aku pun agak pasrah di situ siap aku tanya lagi sekali untuk pastikan boleh ke tak dier pergi...yelah aku nak wat jugak back up plan....kalo dier tak leh pergi...aku leh ajak orang lain...takkan aku nak ganggu lak RAINCIT ngan MIRA kan...
insyaAllah aku leh pergi
menyenangkan hati...atau mungkin aku letakkan dier sebagai memberi harapan....dan mesej2 lepas tu menunjukkan yang dier INSYAALLAH datang join plan tuh.....

tapi langit tak sentiasa cerah..........
korang...sory aku tak dapat join korang...im really ...BLA BLA BLA.....
and why he must add perkataan lima puluh kat situ...wei bro aku tak sangap ah duit ko...setakat lima puluh tuh...satu malam aku niaga ngan mak aku pun dah lepas..... senang citer meh sini no akaun ko and alamat ko...pass kat aku..setakat nak bank in duit tuh tak heranlah aku....and one more tak yah ah cari aku time kaya karang.... aku bukan jenis kawan yang nak makan kawan time dier senang....lagi satu kalo kredit takder sangat pun usahalah....at least call lah....bagitau tak dapat pergi..nasib baik HP aku mood baik aku dapatlah baca mesej tuh...kalo tak....Tapi apa leh wat...aku luper yang ko ni kan lepak jer lah bro...isap rokok dulu...nak wat camner...maybe in the future aku kena cari kawan yang lebih sensitif KOT...yang pandai nak minta maap properly lepas dier mungkir janji ngan kawan2 dier....

tambah bikin gua panas biler....
sory guys...family first.....
so kiranya ak nih jenis pentingkan kawanlah dari family....memang pun aku tamak aku tak kenang budi aku anak derhaka...tinggalkan my parent macam tuh jer...semata2 nak joli kat KL tu....biarkan mak bapak aku penat siang malam cari duit...dan biarlah aku habiskan duit tu kat KL...apa yang kau maksudkan dengan FAMILY FIRST kat situ...kalo aku disuruh pilih aku takleh pilih....sebab aku dah anggap korang macam keluarga aku sendiri...sory aku padam nama ko dari list friend tapi ko tau aku macam maner...doakanlah aku sejuk cikit....itupun kalo ko still nak kawan ngan aku...yelah aku kan banyak kerenah selalu wat masalah je kat ko...selalu bikin lu panas jer......and one more...kalo nak kiter nyer frenzship sampai sini jer....dont ever you dare to contact me anymore...

aku bukan jenis luper kawan...tapi aku ader prinsip aku sendiri yang aku telah tetapkan untuk aku berkawan ngan orang...aku tak marahkan kan ko sebab benda nih..tapi sebenarnya ya...aku tak paham dan aku memang tak nak cuba paham...sebab at the end aku akan rasa akulah manusia yang paling bersalah kat dunia nih...so aku tak nak pikirkan...dan cara aku tak nak pikirkan memanglah kejam...memang macam nih...bukan aku nak lupakan kawan...tapi for the time being,,,this is the best way I can do so in the future if we have a fated to see each other again...I can see and talk with you.....bukan nak lupakan member...tapi ini cara aku nak sejukkan hati...susah nak lupakan member yang kiter dah sayang sangat...yang kiter dah banyak share ngan dier...yang dah macam2 kiter lalui ngan dier....tapi ntahlah aku rasakan ni memang takkan kekal lama mana pun....so dari aku terus seksa diri lebih baik aku undur diri....

MIRA....sory bukan tak nak dengar cakap ko...tapi ini yang aku pikirkan terbaik untuk diri aku...always support me my dearest friend....dan jangan risau untuk aku kau akan dapat sepenuhnya kasih sayang dari aku sebab dah takder saper2 LAGI NAK SHARE NGAN KO DAH...HEHEHEHE...IM TRULY SORY........

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

MOMENTO TO MY LOVELY BROTHER

and this year  THE BEST LITTLE BROTHER  is belonged to AHMAD MAHDI NASUTION a.k.a IDI ENCEM my brother is so special to me because lots of reason and as his ALUNG i speciall dedicated this entry for him with hope this will be a momento for him in the future coz this entry with hope will showed to him how much his alung LOVED him


HE is a GREAT COOK especially with fast food type His signature are telur dadar and also nasi goreng he also loved to try a new recipe that he create by himself compare to my youngest sister, HE have a talent in the kitchen He also loved to help his ALUNG in kitchen especially when he hungry  OH YEAH one more, HE also will be so talkative when he hungry i still can recall my memory to the time when he's been such a loud crybaby everytime, when we're on the way back to home from KL and we arrived at a place called KUALA SELANGOR my little brother will suddenly cried  and tell us that his stomach hurt so much but actually he hungry and want to have a …