Langkau ke kandungan utama

PACIFIC........DOLU-DOLU

akhirnya sampai gak aku ke rumahku yang tercinta ini....baiti jannati...huhuhuhu...aku nyer tiket pukul 2 pm and tini lak pukul 10 am...masa hantar tini rasa berat jer hati..aku cuba nak tahan air mata tapi terkeluar gak kala saat-saat akhir aku bersama tini...tak tau ah aku dapat jumpa tini lagi ke tak....sebab terlalu awal lagi aku cadang nak pegi jalan2 sat....aku pun naik rapid tuk pergi ke PACIFIC....kenapa aku pilih PACIFIC....banyak sebabnya....sebab utama tempat nilah tempat mula-mula aku kluar dengan G,MUN.Fana,Wan dan gak Syahmi...tempat pertama kalinya aku keluar kat penang nih....tempat aku slalu hang out ngan kawan2 aku terutamanya budak2 volley.... dan banyak sangat rasanya kenangan di sini.... and I learn a lot when I came here....learn how to handle a group.... learn how to ensure everyone with me... masa aku datang orang semua tengah berkemas....yelah awal pagi lagi plus time tuh ngah waktu pejabat.... aku amek masa dan peluang untuk menikmati my journey...huhuhuhu...sedey sangat....setiap tempat, tangga dan jalan kat pacific tuh semuanya ada memoro tersenri kat aku..... tempat boiling, panggung wayang, popular store, kedai2 baju dan tak dilupakan KFC dan food court kat bahagian bawah tuh....

aku rasa lain macam lak jalan sorang2 kat situ...bukan aper selalunya jalan ramai2...mesti dalam satu group yang besar...sampai kalo nak jalan pun susah...yelah banyak sangat kepala...banyak lah pulak fiilnya..nak ke situlah,sinilah...nasib baik pempuan2 yang ikut semua bukan kaki shopping tolak aku lah...kalo tak mampuslah boys yang lain nak temankan...lepas tuh bukannya nak berpisah, nak ikut gak...sampai nak beli pad pun diorang ikut...nasib baik kitorunk smua sporting...hehehehe.......
berat betul nak bernafas...masa beli tiket wayang lak...laju jer aku pergi beli...kalo dulu lima nam kali kuar masuk dari kaunter barulah dapat tiket...aper taknyer nak pilih wayang aper pun sampai macam perang dunia ketiga....tak kira lagi nak decide seat mana satu...memang haru biru sampai kakak jaga kaunter dari pipi warna pink dah tukar macam hulk jer..... lepas kuar wayang selalunya kitorunk pergi arkibsat....nak pilih permainan pun bergaduh...aku mestilah tak boleh miss aku punyer basketball...dah dua tiga kali lawan pun aku still boleh menang kalahkan owang yang selalu pergi belasah diri kat basketball court tiap2 petang....hehehehe... time lunch lak...ader nak makan kat court ader lak kat MCD ader yang nak KFC....susah2 koruuk pegi bungkus aper yang korunk nak makan lepas tuh kiter kumpul kat food court amacam...hehehehe....tulah jadi kalo diorang bagi aku control hahaha... sory lah kepada kawan2 yang dirasa diqueen controlkan.... nak wat camner nama pun mid volley...hehehehe...angkut bakul masuk sendiri lak aku nih....

time nak balik lak ader yang luper itulah,inilah, macam2....terpaksa lak aku panggil abang van ah pak cik van ah....semua nombor aku ader....sampai aku jadi supplier nombor lak.....hehehehehe....dah naik van ader problem lain lak...barang banyak ah...sempit ah...tak cukup angin lah...dah namanya pun terpaksa terimalah seadanya..kawan-kawanku...huhuhuhhu.... even balik lambat tapi diorang nih memanglah player volleyball yang tegar..... nak gak turun main...aduhai korunk tak penat ker bertawaf satu Pacific... tak cukup keluar peluh...itulah alasan standard diorang.....kenangan time kuar ramai2 memang tak akan aku lupakan...taktau biler lagi boleh buat macam tuh...huhuhuhhuhu....harap kiter semua berjumpa lagi di masa hadapan.... GOOD LUCK to you all.....

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…

MOMENTO TO MY LOVELY BROTHER

and this year  THE BEST LITTLE BROTHER  is belonged to AHMAD MAHDI NASUTION a.k.a IDI ENCEM my brother is so special to me because lots of reason and as his ALUNG i speciall dedicated this entry for him with hope this will be a momento for him in the future coz this entry with hope will showed to him how much his alung LOVED him


HE is a GREAT COOK especially with fast food type His signature are telur dadar and also nasi goreng he also loved to try a new recipe that he create by himself compare to my youngest sister, HE have a talent in the kitchen He also loved to help his ALUNG in kitchen especially when he hungry  OH YEAH one more, HE also will be so talkative when he hungry i still can recall my memory to the time when he's been such a loud crybaby everytime, when we're on the way back to home from KL and we arrived at a place called KUALA SELANGOR my little brother will suddenly cried  and tell us that his stomach hurt so much but actually he hungry and want to have a …