Langkau ke kandungan utama

PACIFIC........DOLU-DOLU

akhirnya sampai gak aku ke rumahku yang tercinta ini....baiti jannati...huhuhuhu...aku nyer tiket pukul 2 pm and tini lak pukul 10 am...masa hantar tini rasa berat jer hati..aku cuba nak tahan air mata tapi terkeluar gak kala saat-saat akhir aku bersama tini...tak tau ah aku dapat jumpa tini lagi ke tak....sebab terlalu awal lagi aku cadang nak pegi jalan2 sat....aku pun naik rapid tuk pergi ke PACIFIC....kenapa aku pilih PACIFIC....banyak sebabnya....sebab utama tempat nilah tempat mula-mula aku kluar dengan G,MUN.Fana,Wan dan gak Syahmi...tempat pertama kalinya aku keluar kat penang nih....tempat aku slalu hang out ngan kawan2 aku terutamanya budak2 volley.... dan banyak sangat rasanya kenangan di sini.... and I learn a lot when I came here....learn how to handle a group.... learn how to ensure everyone with me... masa aku datang orang semua tengah berkemas....yelah awal pagi lagi plus time tuh ngah waktu pejabat.... aku amek masa dan peluang untuk menikmati my journey...huhuhuhu...sedey sangat....setiap tempat, tangga dan jalan kat pacific tuh semuanya ada memoro tersenri kat aku..... tempat boiling, panggung wayang, popular store, kedai2 baju dan tak dilupakan KFC dan food court kat bahagian bawah tuh....

aku rasa lain macam lak jalan sorang2 kat situ...bukan aper selalunya jalan ramai2...mesti dalam satu group yang besar...sampai kalo nak jalan pun susah...yelah banyak sangat kepala...banyak lah pulak fiilnya..nak ke situlah,sinilah...nasib baik pempuan2 yang ikut semua bukan kaki shopping tolak aku lah...kalo tak mampuslah boys yang lain nak temankan...lepas tuh bukannya nak berpisah, nak ikut gak...sampai nak beli pad pun diorang ikut...nasib baik kitorunk smua sporting...hehehehe.......
berat betul nak bernafas...masa beli tiket wayang lak...laju jer aku pergi beli...kalo dulu lima nam kali kuar masuk dari kaunter barulah dapat tiket...aper taknyer nak pilih wayang aper pun sampai macam perang dunia ketiga....tak kira lagi nak decide seat mana satu...memang haru biru sampai kakak jaga kaunter dari pipi warna pink dah tukar macam hulk jer..... lepas kuar wayang selalunya kitorunk pergi arkibsat....nak pilih permainan pun bergaduh...aku mestilah tak boleh miss aku punyer basketball...dah dua tiga kali lawan pun aku still boleh menang kalahkan owang yang selalu pergi belasah diri kat basketball court tiap2 petang....hehehehe... time lunch lak...ader nak makan kat court ader lak kat MCD ader yang nak KFC....susah2 koruuk pegi bungkus aper yang korunk nak makan lepas tuh kiter kumpul kat food court amacam...hehehehe....tulah jadi kalo diorang bagi aku control hahaha... sory lah kepada kawan2 yang dirasa diqueen controlkan.... nak wat camner nama pun mid volley...hehehehe...angkut bakul masuk sendiri lak aku nih....

time nak balik lak ader yang luper itulah,inilah, macam2....terpaksa lak aku panggil abang van ah pak cik van ah....semua nombor aku ader....sampai aku jadi supplier nombor lak.....hehehehehe....dah naik van ader problem lain lak...barang banyak ah...sempit ah...tak cukup angin lah...dah namanya pun terpaksa terimalah seadanya..kawan-kawanku...huhuhuhhu.... even balik lambat tapi diorang nih memanglah player volleyball yang tegar..... nak gak turun main...aduhai korunk tak penat ker bertawaf satu Pacific... tak cukup keluar peluh...itulah alasan standard diorang.....kenangan time kuar ramai2 memang tak akan aku lupakan...taktau biler lagi boleh buat macam tuh...huhuhuhhuhu....harap kiter semua berjumpa lagi di masa hadapan.... GOOD LUCK to you all.....

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…