Langkau ke kandungan utama

1st DAY AT PASAR MALAM

waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh.........hari nih penat giler...first time back to work lepas rehat yang panjang....segala sendi tulang belikat semuanya rasa nak patah dan tunggu masa jer nak jahanam...huhuhuhu...ganasnya.... bukan aper dah lama tak wat kerja berat...jadi badan jadi manja and then biler nak start balik mulalah dia meragam macam kereta antik yang dah lama disimpan kat garaj kereta....banyak betul ragam orang kat pasar malam nih...rindu pulak...masa kat PENANG pun jarang aku nak bertandang ke pasar malam kat kepala batas tuh..bukan aper cuma biler pergi rindu pulak kat ummi..lagipun maner ader masa yelah tiap2 petang nak belasah bola tampar jer kerja sampai muka pun ummi kater dah jadi macam anak india sesat da... tapi walau penat aku enjoy sebenarnya life kat pasar malam nih...banyak ragam2 orang mengubatkan sikitlah rasa rindu aku kat kawan2 aku yang tercinta tuh.....

selain tired ngan my first day kerja....otak aku pun migrain sebab pikirkan kawan2 aku yang terchenta...nak dijadikan cerita aku ngah touching ngan sorang member baik aku nih (tak taulah dier anggap aku member baik ke tak).... hehehehehe...tapi tak aperlah... apa nak dibuat....kalo aku touching pun bukan dier tau..dari aku pendam rasa sampai hati aku rosak sebab asid berlebihan lebih baik aku buang jer perasaan nih jauh2....janji hati aku bahagia.... huhuhuhuhu...... lagipun orang kata...give more,expect less...ntah betul ke idak aku pun tak tau... tapi aku ader ah pikir somehow...memang better untuk kiter sembunyikan aper yang kiter rasa, suka ker,marah ker, benci ker atau rindu...tapi kiter kena ingat orang lain pun kadang2 nak tahu gak aper sebenarnya feeling kiter...feeling yang aku maksudkan kat sini bukanlah
in term of kasih kekasih but more to friendship meaning.. kiter kena show kat member kiter yang kiter sayang tau rindu giler kat dier..by this way hopefully member kiter tahu berapa berharganya diri dier dalam life kiter...adatlah antara member akan saling misunderstanding tapi orang kata kiter belajar dari kesalahan so kalau tahu aper yang kiter buat tu salah so in the future dont do again..... kadang2 aku pelik aku macam paham jer semua nih...yelah adat berkawan...macam dalam blajar gak...biler belajar kiter paham...tapi time exam kiter tak leh nak score gak.... sama gaklah ngan kes disini....aku tau dan hafal semua do ang dont in friendship but somehow when aku dalam keadaan yang menguji minda aku tak boleh praktikkan aper yang aku ketahui...so dari situlah timbulnya prinsip cakap tak serupa bikin... apa boleh buat...dah rutinnya macam tuh....

sebenarnya entry kali nih aku nak citer pasal first day kerja tapi macam biasalah aku selalu termelalut dari tujuan sebenar aku..hehehehehe..... lepas tu aku pun tak tau asal aku leh tercerita lak pasal member aku nih...kepada member aku yang sedar aku touching ngan dier sorylah....termasuk pula dalam ini entry tapi jangan risau aku dah ok hehehehe.... sebab dah biasa ko buat macam tuh....alah bisa tegal biasa..
apapun layan jer ok...wassalam............

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

PANTUN CINTA ~~ CILOK FROM MY TWEET

berhias tandu daun selasih raja dewata megah berarak kemarau rindu menghakis kasih goyahlah cinta dicumbu jarak
pena dilarik mengukir kalam kalam ditulis atas suasa wahai angin sampaikanlah salam salam rindu curahan rasa
tumbuh tinggi pohon akasia singgah kelana memahat kenangan pemilik cinta biarlah rahsia silalah tunngu kiriman undangan
Tengah menggeledah arkib twitter, terjumpa pantun ini Kalau dikenang balik, terasa lawak dan kelakar. Waktu tu rasanya tengah jakun lagi dengan twitter. Tak sah kalau tak sehari mengtweet. 
Tak pasti pantun ini tentang apa dan siapa. Tapi bila check tarikh, macam dekat dengan waktu PADU. So, maybe semangat berpantun tiba-tiba datang berdamping. 
Aku rasa mesti waktu tu, follower aku banyak yang muntah hijau. Aku pun sekarang bila baca balik pantun ni, rasa nak hentak kepala kat meja ja. It's so cheesy. 



GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

OPTICAL COMBUSTION ENGINE~~~~ A BRIEF INTRODUCTION

1.INTRODUCTION  Figure 1 : Optical Single Cylinder Engine Internal combustion (IC) performance is one of the important aspects in automotive industry. The higher the IC performance, the powerful the engine car to be, therefore cause the higher request between the lovers of high performance cars. However, engineers had faced lots of problem in the way to determine the exact and more accurate performance of IC engine. These problems happen due to lots of factor such as the material that IC engine made of from. The IC engine is made of from all-metal materials and this prevent engineers to gain a detailed insight of the mixing, combustion and emissions formation processes occurred in the cylinder of IC engine. Therefore, the Optical Engine has been introduced as the improvement to the original system. High-speed imaging combined with the optical access provided by a optical engine offer the ability to directly image and compare ignition and combustion phenomena of internal combustion engin…