Langkau ke kandungan utama

1st DAY AT PASAR MALAM

waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh.........hari nih penat giler...first time back to work lepas rehat yang panjang....segala sendi tulang belikat semuanya rasa nak patah dan tunggu masa jer nak jahanam...huhuhuhu...ganasnya.... bukan aper dah lama tak wat kerja berat...jadi badan jadi manja and then biler nak start balik mulalah dia meragam macam kereta antik yang dah lama disimpan kat garaj kereta....banyak betul ragam orang kat pasar malam nih...rindu pulak...masa kat PENANG pun jarang aku nak bertandang ke pasar malam kat kepala batas tuh..bukan aper cuma biler pergi rindu pulak kat ummi..lagipun maner ader masa yelah tiap2 petang nak belasah bola tampar jer kerja sampai muka pun ummi kater dah jadi macam anak india sesat da... tapi walau penat aku enjoy sebenarnya life kat pasar malam nih...banyak ragam2 orang mengubatkan sikitlah rasa rindu aku kat kawan2 aku yang tercinta tuh.....

selain tired ngan my first day kerja....otak aku pun migrain sebab pikirkan kawan2 aku yang terchenta...nak dijadikan cerita aku ngah touching ngan sorang member baik aku nih (tak taulah dier anggap aku member baik ke tak).... hehehehehe...tapi tak aperlah... apa nak dibuat....kalo aku touching pun bukan dier tau..dari aku pendam rasa sampai hati aku rosak sebab asid berlebihan lebih baik aku buang jer perasaan nih jauh2....janji hati aku bahagia.... huhuhuhuhu...... lagipun orang kata...give more,expect less...ntah betul ke idak aku pun tak tau... tapi aku ader ah pikir somehow...memang better untuk kiter sembunyikan aper yang kiter rasa, suka ker,marah ker, benci ker atau rindu...tapi kiter kena ingat orang lain pun kadang2 nak tahu gak aper sebenarnya feeling kiter...feeling yang aku maksudkan kat sini bukanlah
in term of kasih kekasih but more to friendship meaning.. kiter kena show kat member kiter yang kiter sayang tau rindu giler kat dier..by this way hopefully member kiter tahu berapa berharganya diri dier dalam life kiter...adatlah antara member akan saling misunderstanding tapi orang kata kiter belajar dari kesalahan so kalau tahu aper yang kiter buat tu salah so in the future dont do again..... kadang2 aku pelik aku macam paham jer semua nih...yelah adat berkawan...macam dalam blajar gak...biler belajar kiter paham...tapi time exam kiter tak leh nak score gak.... sama gaklah ngan kes disini....aku tau dan hafal semua do ang dont in friendship but somehow when aku dalam keadaan yang menguji minda aku tak boleh praktikkan aper yang aku ketahui...so dari situlah timbulnya prinsip cakap tak serupa bikin... apa boleh buat...dah rutinnya macam tuh....

sebenarnya entry kali nih aku nak citer pasal first day kerja tapi macam biasalah aku selalu termelalut dari tujuan sebenar aku..hehehehehe..... lepas tu aku pun tak tau asal aku leh tercerita lak pasal member aku nih...kepada member aku yang sedar aku touching ngan dier sorylah....termasuk pula dalam ini entry tapi jangan risau aku dah ok hehehehe.... sebab dah biasa ko buat macam tuh....alah bisa tegal biasa..
apapun layan jer ok...wassalam............

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…