Langkau ke kandungan utama

1st DAY AT PASAR MALAM

waaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh.........hari nih penat giler...first time back to work lepas rehat yang panjang....segala sendi tulang belikat semuanya rasa nak patah dan tunggu masa jer nak jahanam...huhuhuhu...ganasnya.... bukan aper dah lama tak wat kerja berat...jadi badan jadi manja and then biler nak start balik mulalah dia meragam macam kereta antik yang dah lama disimpan kat garaj kereta....banyak betul ragam orang kat pasar malam nih...rindu pulak...masa kat PENANG pun jarang aku nak bertandang ke pasar malam kat kepala batas tuh..bukan aper cuma biler pergi rindu pulak kat ummi..lagipun maner ader masa yelah tiap2 petang nak belasah bola tampar jer kerja sampai muka pun ummi kater dah jadi macam anak india sesat da... tapi walau penat aku enjoy sebenarnya life kat pasar malam nih...banyak ragam2 orang mengubatkan sikitlah rasa rindu aku kat kawan2 aku yang tercinta tuh.....

selain tired ngan my first day kerja....otak aku pun migrain sebab pikirkan kawan2 aku yang terchenta...nak dijadikan cerita aku ngah touching ngan sorang member baik aku nih (tak taulah dier anggap aku member baik ke tak).... hehehehehe...tapi tak aperlah... apa nak dibuat....kalo aku touching pun bukan dier tau..dari aku pendam rasa sampai hati aku rosak sebab asid berlebihan lebih baik aku buang jer perasaan nih jauh2....janji hati aku bahagia.... huhuhuhuhu...... lagipun orang kata...give more,expect less...ntah betul ke idak aku pun tak tau... tapi aku ader ah pikir somehow...memang better untuk kiter sembunyikan aper yang kiter rasa, suka ker,marah ker, benci ker atau rindu...tapi kiter kena ingat orang lain pun kadang2 nak tahu gak aper sebenarnya feeling kiter...feeling yang aku maksudkan kat sini bukanlah
in term of kasih kekasih but more to friendship meaning.. kiter kena show kat member kiter yang kiter sayang tau rindu giler kat dier..by this way hopefully member kiter tahu berapa berharganya diri dier dalam life kiter...adatlah antara member akan saling misunderstanding tapi orang kata kiter belajar dari kesalahan so kalau tahu aper yang kiter buat tu salah so in the future dont do again..... kadang2 aku pelik aku macam paham jer semua nih...yelah adat berkawan...macam dalam blajar gak...biler belajar kiter paham...tapi time exam kiter tak leh nak score gak.... sama gaklah ngan kes disini....aku tau dan hafal semua do ang dont in friendship but somehow when aku dalam keadaan yang menguji minda aku tak boleh praktikkan aper yang aku ketahui...so dari situlah timbulnya prinsip cakap tak serupa bikin... apa boleh buat...dah rutinnya macam tuh....

sebenarnya entry kali nih aku nak citer pasal first day kerja tapi macam biasalah aku selalu termelalut dari tujuan sebenar aku..hehehehehe..... lepas tu aku pun tak tau asal aku leh tercerita lak pasal member aku nih...kepada member aku yang sedar aku touching ngan dier sorylah....termasuk pula dalam ini entry tapi jangan risau aku dah ok hehehehe.... sebab dah biasa ko buat macam tuh....alah bisa tegal biasa..
apapun layan jer ok...wassalam............

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

GOOD LUCK MY SISTER ON YOUR SPM

Dear my sister Najihah, I wish you the best for your SPM;s results. Whatever the result is, never lose faith A good results in SPM  as the people said is the good start for a better future but frankly speaking, its NOT a good results will not guarantee a good future because what FUTURE hold for you is still a SECRET that keep by the ALMIGHTY
So, dear sister I wanna you to keep your head held high never compare the results with others whatever it is your result especially don't compare it among the siblings every one of us have their own hurdles and destiny
and a reminder to you my dear sister you already decide what is your path do not think about what others get try the best what exactly in front of you do the best but keep in mind try to live your life to the fullest STUDY HARD PLAY HARD
 and last but not least, remember always I will always support you you may think that I try to get you into something but I will always try my best to find something that I think is the most suitable for you so, I will always…

HIKAYAT CINTA ~~~ CINTA MATI MACAM SAMPAH

Aku :Macam mana korang boleh start couple ni. Kau kenal dia waktu bila Kawan : Baru seminggu yang lepas. Alah waktu aku cakap nak pergi ATM tu. Terlanggar dia. Aku :Macam tu je. Sempat pulak kau dapat nombor dia. Kawan : Biasalah , kata romeo. 
Dan entah macam mana, awek kawan aku ni jadi baik dengan aku. Baiknya sampak lepak ke bilik dan tidur dekat bilik aku. Mungkin sebab sifat dia yang manja ni, buat kawan aku tertarik hati dengan dia. Tapi sifat manja dia yang  melampau juga buat kawan aku jadi rimas. Hubungan diorang tak bertahan lama. Tak sampai sebulan diorang clash. Dan yag jadi mangsa adalah aku.
Awek kawan : Macam mana ni. Kita sayang sangat lagi dengan dia. Sampai hati dia nak clash macam tu jer. Kita cinta mati dengan dia. Kita tak tahulah macam mana nak bayangkan hidup kita tanpa dia. Sampai hati dia buat kita macam ni. Kita sayang gila kat dia. Aku : -_- (Dan terus mendengar luahan awek kawan ni sampai pukul berapa entah)
Dan esoknya kawan aku jadi mangsa kemarahan aku. Dia seronok…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…