Langkau ke kandungan utama

BOTAM SANA , BOTAM SINI

Apalah pulak botam ni kan. Hehehehehehe..... Botam ni sebenarnya short cut for bola tampar atau orang JAWA panggil volleyball.Sejak dua menjak ni kawasan kolej asyik hujan je. Bila dah hujan payah ah aku nak main botam. Kalau sehari tak main macam tak lengkap je my life. Huhuhuhu... Tangan still lagi tak sembuh dari minor operatiaon hari tuh., Tapi aku dah balun dia sampai berdarah gak balik aku nyer tangan. Ni semua botam nyer pasal ah. Biler kat court semua probs aku settle macam tu jer. Even kadang2 or mybe every time aku selalu gak ah jadi bahan tapi ada aku kisah as long as aku dapat main binatang tuh. Court volleyball tu boleh ah dikatakan sebagai kelab sosial aku kat sini. Apa taknya semua jenis kawan tak kira negeri dan aliran aku jumpa kat sini. Kitorang ada gak ah klik2 masing2. Kiranya kalo ader owang lain nak main sama macam tak syok jer. Dulu happening ah gak but lately ni ramai sangat sampai aku pun dah pening nengok. Macam dalam tin ikan sardin cap KING CUP tuh. Tapi ni lagi dasyat ah... NAIK RIMAS.

Masa yang paling seronok bagi aku time nengok bodak2 tu main ngan semangat, jerit ngan semangat and not forgetten time dema spike bola sampai nak tercabut tangan. Rata2 kitorang yang main tu ada ah sikit2 basic ada gak yang takder lansung. Sekadar jadi pak pacak tiang dan model court tanpa gaji. Tapi apapun memang best luangkan masa kat court memang havoc giler ah. But normal ah tak selalunya havoc kan. Kalo dah datang angin kus-kus court tu sunyi sepi macam kat kuburan jer. Tinggal dengar bunyi bola kena pukul jer. Heeeeee. Tapi yang penting aku takkan ah lupakan masa2 tu. Rasanya every single day aku kan bawak kenangan tak kira manis ker tau payau dari court. and mulalah aku nyer mulut becok bercerita and usually yang selalu jadi mangsa untuk mendengar citer2 merapu aku tuh of course ah my roommate. And im very hope someday in the future aku kan ada peluang untuk merasainya semula......AND FOR MY BOTAMS GENG GO GO CHAIYOK.......

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…