Langkau ke kandungan utama

BOTAM SANA , BOTAM SINI

Apalah pulak botam ni kan. Hehehehehehe..... Botam ni sebenarnya short cut for bola tampar atau orang JAWA panggil volleyball.Sejak dua menjak ni kawasan kolej asyik hujan je. Bila dah hujan payah ah aku nak main botam. Kalau sehari tak main macam tak lengkap je my life. Huhuhuhu... Tangan still lagi tak sembuh dari minor operatiaon hari tuh., Tapi aku dah balun dia sampai berdarah gak balik aku nyer tangan. Ni semua botam nyer pasal ah. Biler kat court semua probs aku settle macam tu jer. Even kadang2 or mybe every time aku selalu gak ah jadi bahan tapi ada aku kisah as long as aku dapat main binatang tuh. Court volleyball tu boleh ah dikatakan sebagai kelab sosial aku kat sini. Apa taknya semua jenis kawan tak kira negeri dan aliran aku jumpa kat sini. Kitorang ada gak ah klik2 masing2. Kiranya kalo ader owang lain nak main sama macam tak syok jer. Dulu happening ah gak but lately ni ramai sangat sampai aku pun dah pening nengok. Macam dalam tin ikan sardin cap KING CUP tuh. Tapi ni lagi dasyat ah... NAIK RIMAS.

Masa yang paling seronok bagi aku time nengok bodak2 tu main ngan semangat, jerit ngan semangat and not forgetten time dema spike bola sampai nak tercabut tangan. Rata2 kitorang yang main tu ada ah sikit2 basic ada gak yang takder lansung. Sekadar jadi pak pacak tiang dan model court tanpa gaji. Tapi apapun memang best luangkan masa kat court memang havoc giler ah. But normal ah tak selalunya havoc kan. Kalo dah datang angin kus-kus court tu sunyi sepi macam kat kuburan jer. Tinggal dengar bunyi bola kena pukul jer. Heeeeee. Tapi yang penting aku takkan ah lupakan masa2 tu. Rasanya every single day aku kan bawak kenangan tak kira manis ker tau payau dari court. and mulalah aku nyer mulut becok bercerita and usually yang selalu jadi mangsa untuk mendengar citer2 merapu aku tuh of course ah my roommate. And im very hope someday in the future aku kan ada peluang untuk merasainya semula......AND FOR MY BOTAMS GENG GO GO CHAIYOK.......

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida