Langkau ke kandungan utama

AKU RINDU INTERSABER : ZENITH VERSION


susah payah saya membelek album member2
menstalk mana yang patut
finally, i found this one
inilah collage family besar zenithian
ZENITHIAN
is what so called of our batch at INTERSABER
melihat collage ini 
buat memori lama flash balik dalam fikiran
walau samar2 ada sedikit sebanyak
yang bisa mengubat rindu dalam hati


and the picture above
adalah family saya susah dan senang selama dua tahun
hidup di intersaber
5 TAUFIQIANS
seriously, missing them right now
when im starting to write this entry


ini pulak gambar depan kelas yang diambil oleh seorang sahabat
SSSHHHHH
adalah trademark kelas kami
kelas paling senyap dalam sekolah
memang well known famous
sampai ada yang gelar
kelas kami kelas bilik mayat
sebab tak ada rupa ada benda bernyawa hidup dalam tue
and ada jugak
yang mention
kalau jarum jatuh pun dengar
actually, kami bukan senyap
cuma most of the time 
ada yang mungkin study tekun
dan selebihnya layan kantuk di mata


this is the last official picture kami ambil beramai-ramai
this was taken during the last DINNER of us
as a school student
we called it 
MALAM PANCAINTIHA
lots of memories 
because we held this event at 
HOTEL FLAMINGO KUALA SELANGOR
dan petang sebelum diner
adalah event ala-ala family day
tak banyak yang diingat
rugi jugak sebab masa tu
bukan jenis nak tangkap moments
so banyak memori luput dari ingatan
anyway, the feeling still there
soundly save in my heart


FINALLY
untuk penutup entri kali ini
walau sudah lama tak bertemu
walau tak pernah saling berhubung
buat sahabat ZENITH semua
especially 5 TAUFIQIANS
ruang di hati saya selalu ada anda semua
dan kadangkala ada rindu datang bertandang
dan amat berharap moga satu hari nanti
dengan izin ALLAH
kita akan bertemu semula
sambil berbicara santai
tentang kerenah alam persekolahan
yang pastinya
akan mengundang tawa dan air mata
akhirul kalam
buat semua sahabat
entri ini ana khususkan
tanda rindu buat antum
moga ukhuwah yang pernah wujud takkan hilang
dan moga kita bertemu lagi.. INSHA ALLAH...







Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida