Langkau ke kandungan utama

CORETAN IKHLAS AWEK SPANAR : SERONOK JADI BUNGA SEKUNTUM~~ INDAHNYA CIPTAAN TUHAN


sebenarnya, bila ada yang kata 
"kesian yerk ko sensorang jer"
"mesti sedihkan jadi sorang jer girl"
aku tak adalah rasa sedih atau tak seronok sangat pun
sebabnya ada banyak sebab 
untuk buat aku rasa seronok 
jadi seorang jer girl dalam kelas

#case pertama
aku tak tahulah apa pendapat orang lain
tapi, jujurnya ini pendapat aku sendiri
walau banyak kali dan tiap hari jumpa mereka
tapi aku admit
yang cozmates2 aku memang
hensem dan molek2 belaka
kiranya sebagai perempuan
mestilah rasa seronok sebab
selalu dapat melihat indahnya ciptaan tuhan kan
waktu aku paling suka
bila ada VIVA
mesti semua pakai smart2 kowt
dan aku lagilah seronok 
sebab dapat cuci mata
dan lagi seronok sebab aku sorang jer dapat nengok
pemandangan macam nie
ini bukan bab nak bodek atau nak beli hati, okay
tapi inilah kebenarannya
aku sebenarnya malas nak tulis part nie
tapi disebabkan bila pikir balik
ini adalah anatara sebab paling kuat untu aku katakan
betapa seronoknya jadi the only girl in the class

dan yang paling aku suka
bila tengok diorang senyum
atau buat gila2 dalam kelas
love the smile in their face
buat masalah aku hilang
tak dinafikan yang senyman diorang memang mahal
but then its worth to see
sekali diorang senyum
boleh buat ramai awek2 jatuh hati
kalau idak, takkanlah aku selalu
dijadikan bahan rujukan bertanya
sama ada cozmates aku single atau idak
nak cerita lebih2 pun tak sesuai
sebabnya
takut yang bertanya malu 
dan yang ditanya perasan

sebab perlu keluar ke pekan 
tanguhkan dulu sebab2 lain
kenapa saya bertuah
till then


Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…