Langkau ke kandungan utama

KASUM OH KASUM : HIDUP JANGAN KURANG AJAR


ini pulak repekan yang tak dijangka 
memang tak dirancang akan ader part 2
tapi biarlah aq luahkan dekat entry kali nie
kalau tak luahkan kat sini, kat maner lagikan
at least, kalau ader yang baca diorang paham kenapa dan mengapa
firstly, mintak maap kalau ader yang tak berkenan dengan cara saya jadi REFF
maaplah permainan kampung style, setakat tangkap muat nie
memang bukan taste saya
selalu kami jadi REF untuk negeri jerrr
seriously, bengkek rasa biler orang yang tak tau paper pasal RULE
boleh komen cara kita jadi REF
for ur information, aq insyaallah seadil mungkin
kalau ader aq bagi point FREE pun
aq akan pastikan both of the team will get the same FREE point
okay, part one is done

PART TWO pulak
yang buat aq elok COOL jadi panas balik 
biler diorang dah abis main
dan kami masuk untuk guna court balik
rasa sakit hati sebab ader mulut yang takder insurans 
boleh cakap 
" kalau tak tau main, tak yah jadi REF "
or something like that
ayat betulnya aq dah luper
coz badan memang time tue suhu memang already panas
disebabkan demam 
tambah panas bila dengar mulut longkang cakap camtue
then, I admit yg action aq pastu memang tak tunjukkan
kematangan aku as a senior yang kena memaapkan jerr kerjakan
tambah panas hati gua biler dy boleh cakap
" tak payahlah nak tunjuk perangai budak2 "
kalau perangai aq macam budak2
ko tue perangai lagi macam budak tak sekolah
sebab aku tahu kenapa kau cakap macam tue
sebab tak puas hati team ko kalahkan
then ko nak cakap REF salah pulak
WELL, aq luper typical pikiran dak2 melayu
kalau somrthing goes wrong, tak pernah nak admit dari dy
mesti tuding jaro orang lain
WELL, BRO
aq nak pesan satu jer 
as a senior yang banyak makan garam walau cikit
member aq banyak jer yang kasaq
banyak jer mulut longkang
BUT
cakap kasaq sangatlah beza dengan kurang ajaq
kalau kau terus ngan perangai tak sememeh ko nie
jangan marah kalau satu hari nanti
ader orang tolong ajarkan
cuma cara dy mengajar tue jerlah
sama ader kasaq atau halus
and jangan buat orang lain
jadi kurang ajaq dekat ko pulak
ingatlah BRO
kita hidup kat dunia ni pakai hukum KARMA
everything that u did, will come back to ur
takut nanti orang akan lagi kurang akaq dekat ko

and last part
sory sangat if in any way ko terasa
but seriously i hope yg ko akan terasa
dan berubahlah BRO
jangan merosakkan imej baik yang ang tengah try bina
sebab biasalah lumrah manusia
" kerna nila setitik , rosak susu sebelangan "

Catatan popular daripada blog ini

COLLATERAL LIGAMENT TEAR : PATIENT'S GUIDE

A Patient's Guide to Collateral Ligament Injuries Introduction The collateral ligaments are commonly injured parts of the knee. An injury to these ligaments usually involves a significant force, such as a fall while skiing or a direct impact to the side of the leg. This guide will help you understand where the collateral ligaments are locatedhow a collateral ligament injury causes problemshow doctors treat the condition Anatomy Where are the collateral ligaments, and what do they do? Ligaments are tough bands of tissue that connect the ends of bones together. There are two collateral ligaments, one on either side of the knee, that limit side to side motion of the knee. The medial collateral ligament (MCL) is found on the side of the knee closest to the other knee. The lateral collateral ligament (LCL) is found on the opposite side of the knee. Together, the collateral ligaments also work with the posterior cruciate ligament (PCL) to prevent excessive motion of the tibia posteriorly…

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

DEMAM RINDU

pukul 2.30 pm : dah tak tahan sangat nak tanggung bebannya badan nie.. terpaksalah mengkuatkan diri ke klinik USM.. credit to miss driver and resultnya nurse : adik, memang panas nie badan.. kenapa tak datang awal2... saya : camner nak datang kalau kenanya tengah malam ( dalam hati : mybe nervous sangat nak ngadap dekan esok kot pasal design ) and suhu badan 37.8 C pergh... dah lama gak tak panas macam tue huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu dan biler im share the story with her she just simply said that " ko demam rindu kott " ummmm... demam rindu takderlah rindu sangat dengan ny UMMI pun and she replied " orang lain kowt" hypothesis dy agak meragukan so tak boleh diguna pakai lansung tapi at the end of the day Im have to agree with her need to admit that im absolutely demam rindu hehehehehehehhe unexpected lansung sebenarnya coz lmbat makan ubat tapi biler jer dah jumpa terus terasa kebah giler demam saya nie hehehehehehehhe..sumpah gediks  ( in the future kalau baca memang …

RINDU HADIR LAGI

Rindu itu hadir lagi
Entah untuk yang ke berapa kali
Hati terasa ingin tahu sekali
Apa khabar kamu yang tiba2 menyepi Walau acap kali
Aku pesan pada diri
Usah simpan rindu lagi
Namun hati terus berdegil Lalu aku biarkan sendiri
Biar rindu bertamu di hati
#ermahida

RINDU DATANG LAGI

purnama demi purnama berganti  rindu itu datang lagi menusuk kalbu merusuh nyali  siang mencari malam termimpi
rindu yang hadir dalam hati puas ku cuba tolak ke tepi kerana aku lelah menanti  pada dia yang tidak pasti
aku cuba gagahkan diri hilangkan ridu bertamu di hati akhirnya aku berteleku sendiri cubaanku gagal buat sekian kali
#ermahida