Langkau ke kandungan utama

AWAK, SI PENCURI HATI


awak
tahu tak yang awak dah buat salah besar
mestilah awak tak sedar
sebab sebenarnya saya pun baru sedar
awak ada buat salah dekat saya
mesti awak pelikkan
apa salah awak sebenarnya
janganlah risau sebab salah awak tu
hanyalah antara awak dan saya

awak 
kalau awak nak tahu apa salah awak
awak kena janji dulu dengan saya
awak tak akan beritahu sesiapa
ini hanyalah rahsia kita berdua
awak, janji yer

awak
sebenarnyakan salah awak tak besar mana pun
tapi kesan dia sangat besar buat saya
saya tahu awak mesti tak sedar lansung
yalah, awakkan asyik sibuk saje

awak
sebenarnya
awak telah mencuri hati saya tau
betul saya tak tipu
saya pasti dan saya yakin
awaklah pencuri hati saya
sebab itulah semenjak jumpa awak
hati saya seperti tiada guna lagi
hati saya kosong sangat awak
seperti mencari sesuatu yang hilang
bila jumpa awak semula
barulah hati saya berirama kembali

awak, si pencuri hati
saya pun sebenarnya tak sedar
bila semua ini berlaku
tahu-tahu hati saya asyik menyeru nama awak
akal saya pulak asyik mencari ruang untuk bertemu
dan bibir saya asyik tersenyum bila sebut nama awak

awak, si pencuri hati
jenuh saya berfikir
bila masa awak mencuri hati saya ni
tapi sampai sekarang saya pun tak pasti
bila dan bagaimana
awak dapat peluang untuk curi hati saya

awak, si pencuri hati
walau saya tak pasti 
bila awak berjaya mencuri hati saya
tapi saya tahu
mesti saat itu saya sedang leka bersama awak
yalah, setiap masa saya kongsi bersama awak
memang sangat menyeronokkan
sampai saya alpa dengan waktu yang berlalu
sampai saya cuai untuk menjaga hati saya sendiri

awak, si pencuri hati
walau saya tak tahu 
bagaimana awak mencuri hati saya
tapi saya pasti
kalau bukan sekarang
suatu hari nanti pasti hati saya berjaya dicuri
yalah, awakkan mulut manis bila bicara
keletah awak selalu mengasyikkan
dan yang paling saya cair tengok awak
bila awak ketawa dan senyum

awak, si pencuri hati
boleh tak saya minta tolong
hati saya tu janganlah awak simpan lama-lama yer
kesianlah dekat saya
nak buat satu kerja pun tak menjadi

awak, si pencuri hati
kalau awak tak kisah
pulangkanlah semula yer hati saya
saya takut sangat
kalau awak simpan lama-lama
nanti saya jadi bangkai bernyawa
mandi tak basah
tidur tak lena
makan tak kenyang
jalan pun di awangan
sebab asyik teringatkan hati saya yang awak curi

awak, si pencuri hati
momento ini ikhlas untuk awak
tanda ingatan dari saya
yang awak pernah mencuri hati saya
mungkin kalau suatu hari nanti saya lupa
momento ini pasti ada buat kenangan
yang awaklah telah mencuri hati saya

Catatan popular daripada blog ini

I'm OFFICIALLY 22

im officially 22 years old now i seriouslt did not know what to feel its not like during my ten years ago where im feeling excited to celebrate my birthday nowafay im not felt it anymore its felt like a normal day where i need to do my chores and also need to solve my life's problem
well then if i think back that I already 22 it make me realize there are lots of things that I need to do and need to accomplish if i make my mother as my benchmarking im still far away to get at a same level like her at least my mother when she's 22 she had found her other half means she already married with my father
meanwhile, im still nowhere im still finding the purpose of my life still try to rule out myself and im still far away from finding the other half of me
22 its like a magic number where ur think that u are big enough to make a big decision for ur life but u know deep in ur heart u still confused with ur choice
22  make me think harder than before lots of my friend already have their…

HUBBY, DARLING , SWEETHEART

time ngah wat blogging walking...aku jumpa satu nukilan yang memang menarik and very funnylah...aku tak tau nak cakap...memang tak terluahlah....aku rasa nak gelak jer...
first time aku baca memang mencuit hati...aku tertarik betullah naletak kat blog aku...walau nukilannya sangat funny tapi aku rasa banyak pengajaran yang aku dapat..
apa ye bezanya hubby, darling and sweetheart yer...tertanya=tanya gak aku mase nengot tajuk tuh.... walau dengan penuh sinis dier cuba terangkan aper bezanya tapi memang banyak maksud dalamannya....renung-renungkanlah dan selamat bergelak..hahaha..
nukilan ni lansung takder kaitan dengan aku nyer feeling wat masa nih..jangan salah paham ok...

hubby..
dulu i benci..
sebab u budak lagi..
umor kite lari..
i takut tak serasi..
tapi i bole mati..
bile u takde kat sisi..
baru i akui..
memang i cintakan hubby..
nak wat camne lagi..
ngaku je la serah diri..

darling..
bile u ajak dating..
i gelak guling-guling..
sampai i jadi pening..
i tengok orang keliling..
tapi u tak ambik pusin…

DEAR MY BESTIE, MIRA

Dear Mira, you are the only one who knows how truly crazy I am. You know me out and in. We have met when I am still an innocent girl (you have to admit it ) before I experienced that so called "culture shock" during our matriculation life. You know how drastically I changed. You know how crazy I can be literally. You know how havoc I can be. You know how moody I can be. But you never afraid of it. Instead, you help me to control my craziness and my mood swing. And thanks to you, I always save myself from a big humiliation. I don't know whether you still remember those moments. The recent one, surely the call that you receive on 4 am. When you strongly reject my crazy intention to make my confession. Fuhh, I really owed you the big one. 

Dear Mira, if one day, you and I never spoke to each other anymore, may ALLAH forbid it, I have to ask a lawyer to interdict you because you know lots of my secrets. Hehehehehehe. Just kidding. A million memories, thousand jokes (especia…

MISS MID : MUET PREPARATION [LISTENING] ~~~~ PART ONE

This just humble tips that I initially wanna share with my lovely sister and her friends. (for convenience , I will refer my sister and her friends as my students from now and onward). This slides I re share as a reference for them and initially taken from my slides when I did some explanation to them in my class. The tips in the slides were summary for what I had experienced and also from some latest input that I got from the expert. For a record, I'm not a teacher because I don't have any certificate but I just had my experiences as a Band 4 scorer in MUET. In addition, the tips I gathered for my students where most of them did not have a proper English education and I try my best to share tips that easily to understand and follow. 
Because I'm afraid that some of my students did not understand the slides, I will try to explain in bilingual for their sake. 

I'm pretty sure that most of my students did not watch this kind of drama because I did not get any response w…

PALAPES

PALAPES.....
apakah itu.. seekor binatangkah atau nama makanan yang sangat enak
actuallty PALAPES is standing for Pasukan Latihan Pegawai Simpanan
and i had joined PALAPES UDARA or its comercial name is Air Force
Palapes di Usm terdiri daripada tiga jenis iaitu Palapes Darat, Palapes laut
dimana kedua-duanya berpusat di USM campus induk
manakala Palapes Udara pula berpusat di USM campus kejuruteraan
kenapa aku terpikir nak masuk yek...
actually since aku kat matriks lagi
aku dah pasang angan2 nak join Palapes ni
yelah seronok mendengar cerita dari Cikgu Fadhilah
tambahan pula pelbagai perkara baru aku boleh balajar
before aku disahkan senagai salah satu ahli Palapes
pelbagai prosedur yang perlu dilakukan
yalah palapes nih bukan calang2 skuad
dengar nama penuh pun ngerikan betul tak....
selepas menerima surat panggilan
kami diminta hadir ke kompleks sukan
untuk menjalani ujian kecergasan
alah macam ujian yang kita selalu buat dekat sekolah time PJ dulu
nasib baiklah aku baru ba…